עפולהנט צרכנות - נגישות = רגישות = כבוד האדם
יום שישי, 2 במאי 2025
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
נגישות = רגישות = כבוד האדם
מאת: קרן כהן
יום רביעי, 24 ביולי 2019, 10:56

עובדי עיריית מגדל העמק השתתפו ביום עיון מרתק בנושא נגישות שכלל ארבעה מפגשים עם בעלי מוגבלות
הרשות ערכה יום עיון לעובדי העירייה והמתנ"ס בנושא נגישות השרות בשיתוף עם עמותת "נגישות ישראל" במסגרת התוכנית "קהילה נגישה" המשותפת לאגף הרווחה והמתנ"ס.

אנשים רבים שחיים בנינו מתקשים לקחת חלק מלא בחברה ובמרחב הציבורי בשל קושי לתפקד בסביבה הפיזית והאנושית הקיימת. לשם כך, נחקק חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות המגדיר מהי נגישות ומחייב את הרשויות המקומיות להנגיש את מבני הציבור, התשתיות והסביבה.

ראש העיר אלי ברדה עם משתתפי הפרויקט צילום: דוברות העירייה
רשות נגישה, הסבירה דר' רויטל סבירסקי מנהלת נגישות ישראל בצפון, מתייחסת ליצירת רצף של סביבה נגישה המאפשרת לכל אדם עם מוגבלות להגיע לשרות ולצרוך אותה בצורה שוויונית ומכובדת ללא עזרה של אדם אחר. זה מתייחס למדרכות וכבישים מונגשים, מעליות, שיפועים, שירותים, דלפקים, אמצעי הגברה לשמע ועוד.

להמחשת הצרכים של אנשים עם מוגבלויות, השתתפו העובדים בארבעה מפגשים חווייתיים עם אנשים הסובלים ממוגבלות ראייה, מוגבלות בשמיעה, מוגבלות קוגניטיבית ומוגבלות נפשית, שסיפרו את סיפורם האישי והדגישו את הקשיים והצרכים הייחודיים לכל מגבלה בקבלת שרות. המסר העיקרי שהועבר היה לתת שרות מותאם ומכבד.
"יום העיון הנו אחד המהלכים החשובים בהנגשת שירות", ציינה אהובה גובני-חגי, מנהלת מדור קהילה באגף הרווחה. "כדי שאנחנו נוכל לספק שירות נגיש עלינו ללמוד לפתח עמדות חיוביות כלפי לקוחות עם מוגבלות, ללמוד את צרכי הלקוחות ולרכוש מיומנויות במתן מענה הולם ומכובד לצרכים אלו. יום זה עלה כצורך מפעילי 'קהילה נגישה' תכנית אותה אני מנחה ביחד עם יהודה ארבל מהמתנ"ס".

מומי בן סימון מנהל אגף הרווחה הוסיף: "הקמנו את "קהילה נגישה" מתוך אמונה בהגברת השיוויון ובהפחתת תחושות שונות. פותחה הנגישות החברתית, קודמה התאמת הסביבה הפיזית, גברו תוכניות פנאי ותעסוקה, פותחו מענים קהילתיים לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים והחשוב מכל, נוצרה מנהיגות קהילה נגישה משפיעה הממשיכה לקדם את הנושא".
סמי זעפרני סגן מהנדס העיר וממונה נגישות הוסיף: "במסגרת התוכניות של הרשות אנחנו דואגים להנגיש את העיר על פי חוק השוויון ובכלל זה את התשתיות הציבוריות, מוסדות ציבור ובתי הספר. כל מבנה חדש נבנה נגיש על פי חוק. בקרוב גם מבנה אגף הרווחה ואגף הקליטה יונגש באמצעות מעלית".

ראש עיר אלי ברדה בירך על היוזמה והדגיש בפני המנהלים כי רמת איכות השירות שהם מעניקים לתושבים נקבעת במידת רמת האיכות השירות הפיזי, האישי, המקצועי והמכבד שהם יעניקו לחברי "קהילה נגישה" ובעלי צרכים מיוחדים.

  כתוב למערכת
כתבות נוספות
עפולה: מבצע אכיפה לפינוי גזם וגרוטאות
   
עפולה: מבצע סלילות מקיף ברחבי העיר בעלות 4 מיליון שקלים
   
מיזם חדש בעיריית עפולה: "וטרינר בשכונה"
   
התרגשות במגדל העמק: מתחם פאמפטרק חדש יוקם בפארק הזיתים
   
מתקפת מותגים על העיר עפולה
   
עיריית עפולה חנכה בית כנסת עירוני חדש נוסף
   
עפולה: פורים בסימן יום הולדת 100 לעיר
   
מקווה הטהרה לנשים בשכונת עפולה עילית ייפתח בקיץ הקרוב
   
עפולה מרחיבה את מערך הגגות הסולאריים בעיר
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
אייל בצר והמכושפות    אייל בצר והמכושפות
אייל בצר בפרלמנט העמק    אייל בצר בפרלמנט העמק
מסיבת פורים מטורפת לצעירים    מסיבת פורים מטורפת לצעירים
שלום כתה א׳    שלום כתה א׳
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |