עפולהנט צרכנות - מגדל העמק: מעצימים את הקהילה הקווקזית
יום שישי, 2 במאי 2025
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
מגדל העמק: מעצימים את הקהילה הקווקזית
מאת: מערכת עפולהנט
שבת, 31 במרץ 2018, 18:56

אגף הקליטה בעיריית מגדל העמק קיים בחודשים האחרונים שלוש סדנאות לפיתוח פעילות קהילתית, התנהלות כלכלית נכונה ואפילו תזונה נכונה לנשות הקהילה הקווקזית
מובילים בעלייה, משקיעים בקליטה: על פי נתוני משרד העלייה והקליטה ניצבת מגדל העמק בצמרת הערים בהן נרשמו נתוני עלייה גבוהים. באגף הקליטה מכירים את הנתונים היטב ולצד שביעות הרצון מהמיקום הגבוה ביקשו להדגיש כי לא פחות חשוב הוא תהליך הקליטה של העולים שזוכים לליווי אישי לא רק בחודשים או בשנה הראשונה אלא גם שנים קדימה. דוגמא טובה לכך היא פעילות העצמה לה זוכה הקהילה הקווקזית בעיר שנשותיה השתתפו בשנה האחרונה בשלוש סדנאות ייחודיות שנועדו לפתח פעילות קהילתית בקרב בני העדה בעיר וסדנה נוספת להתנהלות כלכלית נכונה. בסדנה הראשונה שזכתה לשם "מובילות בקהילה" השתתפו הנשים בשרשרת מפגשים בהנחייתו של דרור איתן, יועץ ארגוני מנוסה, במהלכם למדו על בניית קהילה והשפעה עליה כדרך מרכזית לשינוי חברתי וקיבלו כלים לתכנון ופעילות קהילתית, העצמה אישית ומנהיגות בקהילה.

הסדנה השנייה עסקה בנושא תזונה נכונה למשתתפות ובני משפחתן תוך שינוי תפיסות והרגלים ישנים והנושא השלישי ולא פחות חשוב הקשור בהתנהלות כלכלית נכונה בהנחיה של דרור בן חיים, מנהל תחום פיתוח חברתי בעמותת "פעמונים" העוסקת בייעוץ פיננסי למשפחות ומשקי בית. במסגרת הסדנה נקטו המשתתפות צעדים ראשונים לשיפור מצבם הכלכלי באמצעות כלים ושיטות שפיתחה העמותה, פגשו מונחים ומושגים פיננסיים בסיסיים, הכירו את תלוש השכר ומיצוי זכויותיהם בעבודה ובהמשך העריכו את מצבם הכלכלי ובפעולות השונות אשר יכולות לשפר את מצבם הכלכלי עם דגש על צרכנות נבונה ומיצוי זכויות. יש לציין כי הסדנאות התקיימו במימון משרד העלייה והקליטה והרשות המקומית והופקו על ידי אגף הקליטה באמצעות העובדת הקהילתית של יוצאי קווקז דליה שמילוב שאמרה: "אנו מקיימים כל העת פעילויות וסדנאות לקידום והעצמה של בני העדה הקווקזית ואני בטוחה שהסדנאות האחרונות יבואו לידי ביטוי הן במרחב הקהילתי ובהן במרחב הביתי-משפחתי של המשתתפות. תודה לראש העיר אלי ברדה ולממלא מקומו סרגיי אוקלנדר על התמיכה המלאה בקיום הסדנאות".

סרגיי אוקלנדר מברך את משתתפות הסדנא צילום: דוברות העירייה
  כתוב למערכת
כתבות נוספות
עפולה: מבצע אכיפה לפינוי גזם וגרוטאות
   
עפולה: מבצע סלילות מקיף ברחבי העיר בעלות 4 מיליון שקלים
   
מיזם חדש בעיריית עפולה: "וטרינר בשכונה"
   
התרגשות במגדל העמק: מתחם פאמפטרק חדש יוקם בפארק הזיתים
   
מתקפת מותגים על העיר עפולה
   
עיריית עפולה חנכה בית כנסת עירוני חדש נוסף
   
עפולה: פורים בסימן יום הולדת 100 לעיר
   
מקווה הטהרה לנשים בשכונת עפולה עילית ייפתח בקיץ הקרוב
   
עפולה מרחיבה את מערך הגגות הסולאריים בעיר
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
אייל בצר והמכושפות    אייל בצר והמכושפות
אייל בצר בפרלמנט העמק    אייל בצר בפרלמנט העמק
מסיבת פורים מטורפת לצעירים    מסיבת פורים מטורפת לצעירים
שלום כתה א׳    שלום כתה א׳
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |