'מבצע טרענטע' - היום בעמק חדשות -
יום שישי, 30 בינואר 2026
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
'מבצע טרענטע'
מאת: דני ברנר 
יום שני, 9 ביוני 2025, 21:52

בימים אלה יוצאת עיריית עפולה במבצע אכיפה נרחב בכל רחבי העיר לפינוי רכבים ישנים שיצאו מכלל שימוש ברחבי העיר. בהמשך יתקיימו מבצעי אכיפה נרחבים גם לגביי חניות ובריונות בכביש
עיריית עפולה יוצאת במבצעי אכיפה לשמירה על המרחב הציבורי: לאחר שיצאה למבצעי אכיפה בדבר הוצאת ואיסוף גזם בימים קבועים, יוצאת העירייה בימים אלה למבצע אכיפה לפינוי וסילוק מכוניות ישנות ונטושות החונות ברחבי העיר לגריטה. במסגרת מבצע האכיפה המוגבר שמוביל אגף שפע יחד עם מחלקת הפיקוח, אותרו עשרות מכוניות ישנות שיצאו מכלל שימוש התופסות מקומות חנייה ברחבי העיר, מהוות מפגע בטיחותי ופוגעות במראה השכונות.

לאחר איתורן של המכוניות הוחלט על פי חוק להתחיל בתהליך העברתן לגריטה. תהליך פינוי הרכבים הישנים, או כפי שמגדירים אותם באגף הפיקוח "גרוטאות" הינו תהליך ארוך שנמשך כשלושה חודשים במהלכן מאתרים הפקחים העירוניים בשלב הראשון מכוניות ישנות ברחבי העיר ולאחר שמצאו כי אינן הוזזו ממקומן במהלך 60 ימים, מדביקים עליהן מדבקות אזהרה למשך שבועיים הקוראות לבעלים לפנותן בהקדם או ליצור קשר עם המוקד העירוני או מחלקת הפיקוח.
'מבצע טרענטע'
פקח עירוני במהלך המבצע בעפולה צילום: דוברות העירייה
בתום 14 ימים יש לבעלי הרכבים עוד 48 שעות לפנות את הרכב בטרם אלה נגררים למגרש מכוניות ייעודי שלאחריו מועברים הרכבים לגריטה. בעפולה כאמור מצאו במהלך החודש האחרון עשרות מכוניות כאלה, מספר גבוה בהשוואה לחודשים אחרים בהן לא מתבצעת אכיפה מוגברת, כאשר חלקן כבר פונו על ידי בעליהן וחלק אחר יפונה במהלך החודשיים הקרובים.

בתוך כך מציינים בעירייה כי בהמשך יצאו למבצעי אכיפה נוספים במסגרתם התקבלו תלונות רבות בחודשים האחרונים כגון השלכת פסולת בסמוך לפחי האשפה ולא בתוך הפחים עצמם וזאת למרות שהפחים אינם מלאים. גם בנושא זה מדגישים באגף הפיקוח כי ישתמשו בכל הכלים העומדים לרשותם כדי לעשות סדר בנושא כולל מתן דוחות על פי פרטים שיימצאו בפסולת שתושלח לצד הפח ולא בתוכו. נושא נוסף שייאכף בצורה אינטנסיבית הוא חניות פראיות על המדרכה, חנייה באדום-לבן, חנייה בחניות נכים שלא כחוק וכן חניות כפולות.

מנהל אגף ביטחון מיקי כהן אמר השבוע: "כחלק מתכנית עבודה מסודרת אנו מקיימים ימי מבצע מרוכזים בנושאי אכיפה שבאחריותנו. כלי הרכב הישנים מהווים מפגע בטיחותי ואסתטי ולכן אנו נוהגים לפנותן לגריטה בהתאם לנהלים והחוק".
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
עפולה: תערוכות ענק לשנת ה-100
   
נחנך מצפה לזכרו של הלוחם גרי זולת ז"ל שנפל במלחמת חרבות ברזל
   
הדור הבא של הדיפלומטיה הישראלית צומח בעמק
   
עפולה: קפיצה חדה באכיפת גללי הכלבים וחניות שלא כחוק
   
עיריית עפולה תבנה בקרוב בניין חדש לאגף הרווחה
   
מקרה שפעת עופות ראשון לעונת החורף
   
חדש בעפולה: מנוי תאטרון לילדים
   
אלקבץ פנה לשר לביטחון פנים: יש לאשר רכישת נשק אישי ליוצאי צבא מעפולה
   
עפולה: יום התנדבות עירוני ענק בהובלת תכנית "פותחים עתיד"
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
אייל בצר והמכושפות    אייל בצר והמכושפות
אייל בצר בפרלמנט העמק    אייל בצר בפרלמנט העמק
מסיבת פורים מטורפת לצעירים    מסיבת פורים מטורפת לצעירים
שלום כתה א׳    שלום כתה א׳
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |