בעיריית עפולה ציינו את חודש המודעות לסרטן השד - היום בעמק חדשות -
יום ראשון, 7 בדצמבר 2025
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
בעיריית עפולה ציינו את חודש המודעות לסרטן השד
מאת: דני ברנר 
יום שלישי, 8 בנובמבר 2022, 00:58

בעיריית עפולה קיימו שרשרת אירועים עירוניים לציון והעלאת המודעות למאבק וגילוי מוקדם של סרטן השד. האירוע הבא: "מרוץ הגבורות ה-3" שיתקיים בדצמבר בעפולה
סרטן השד הוא מחלה שכיחה, ומדי שנה מאובחנות בישראל כ-5,000 נשים כחולות בסרטן השד. כדי להיאבק במספרים ולצמצם את הנתונים ישנה חשיבות אדירה באבחנה בשלבים מוקדמים מה שמעלה את סיכויי הריפוי מסרטן השד. לאור זאת, בעיריית עפולה מקפידים להעלות את הנושא למודעות ולעודד נשים ללכת להיבדק.

במסגרת העלאת המודעות התקיים האירוע המרכזי בבית אשכול, בו לקחו חלק כל ארגוני הנשים הפועלים בעפולה וביניהם אמונה, נעמת, ויצו ופורום הנשים העירוני. הערב נפתח עם דוכני מידע של האגודה למלחמה בסרטן ושל קבוצת "אחיות לגן" – קבוצת נשים נשאיות גן BRCA, הגורם לסרטן השד. הקבוצה נוסדה לפני כשנה ביוזמתה של לירון קראוס גרינברג, ופועלת בשנה האחרונה בעיריית עפולה בשיתוף מוא"ז עמק יזרעאל. קופת החולים "מכבי" הפעילה עמדת מידע וביצעה במקום בדיקות דם לגילוי גן BRCA. במרכזו של האירוע עמד סיפורן האישי של ליאור דורי ושל איה גונן שסיפרו על התהליך שעברו מרגע הגילוי וההתמודדות עם מחלת הסרטן.



בעיריית עפולה ציינו את חודש המודעות לסרטן השד
נשות עפולה עם יועצת ראש העיר לקידום מעמד האשה תמר דגמי צילום: דוברות העירייה
בנוסף, חברת "כתר" ועיריית עפולה העמידו ברחבי העיר כסאות ורודים, שמזמינים את הנשים לעצור ולתאם תור לבדיקה. מנהלת אגף קהילה ויועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה, תמר דגמי שהובילה את האירועים אמרה: "אנו יודעים ויודעות שגילוי מוקדם מציל חיים. זו לא סיסמא אלא החיים עצמם. אם הצלחנו לשכנע, ולו אישה אחת, ללכת להיבדק – עשינו את שלנו".

עוד הוסיפה דגמי כי בחודש דצמבר יתקיים בעפולה מרוץ "בשביל הגיבורות", זו השנה השלישית. המרוץ הוא יוזמה משותפת של גלית תמיר, בעצמה מחלימה מסרטן השד, אגף הספורט ואגף קהילה ש עיריית עפולה ו'מרכז רפואי העמק' אשר יזמו את המרוץ לגיוס תרומות לטיפול משלים למחלימות ומטופלות במרכז רפואי העמק. המרוץ מתקיים סביב שכונת רובע יזרעאל, במסלולים באורך 2, 5 ו-10 ק"מ, ומזמין את הרצים – גברים ונשים - לרוץ למען מחלימה או לזכרה של מישהי שנפטרה מסרטן השד.
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
היסטוריה: הונחה אבן הפינה להקמת קריית ממשלה בעפולה
   
הסיפור שלנו
   
תפקיד יו"ר מועצת הנוער של מחוז צפון נכבש שנה שלישית ברציפות על ידי תלמידה מעפולה
   
חמישה נציגים לעיר עפולה בתזמורת הנוער הלאומית של ישראל
   
עפולה הכפילה את אוכלוסייתה ברבע המאה האחרונה
   
שדרות ארלוזורוב בעפולה נבחר לאחד מהרחובות היפים ביותר בישראל
   
הגננת של עפולה הלכה לעולמה
   
עפולה: מתחם הבילוי והקולינריה בפארק הרכבת יוצא לדרך
   
זכאות לבגרות: עפולה במקום הראשון זאת השנה השישית ברציפות מבין ערי גליל-עמקים
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
אייל בצר והמכושפות    אייל בצר והמכושפות
אייל בצר בפרלמנט העמק    אייל בצר בפרלמנט העמק
מסיבת פורים מטורפת לצעירים    מסיבת פורים מטורפת לצעירים
שלום כתה א׳    שלום כתה א׳
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |