תלמידי י''ב ומתנדבים הגיעו לבתי המשפחות השכולות - היום בעמק חדשות -
יום שישי, 10 באפריל 2026
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
תלמידי י"ב ומתנדבים הגיעו לבתי המשפחות השכולות
מאת: דני ברנר 
יום רביעי, 14 באפריל 2021, 10:23

מגדל העמק: טקסים אישיים התקיימו בבתי המשפחות, עמדת זיכרון להנצחת החלל הוצבה בכל בית יחד עם שני תלמידים ומתנדב תושב העיר
בעקבות מגבלות ה"קורונה", מעבר לקיום טקס בשידור חי, החליטו ברשות על על קיום טקסים אישיים בכל בית משפחה שכולה באמצעות הקמת עמדת זיכרון בכל בית להנצחת החלל. העמדה כללה הצבת דגל מדינת ישראל, שולחן עם תמונת החלל, נר זיכרון, ושני תלמידים משכבת י"ב ומתנדב מהקהילה.

בערב יום הזיכרון, המתנדבים ותלמידי בית הספר הגיעו לבתי המשפחות, שמעו את סיפור מורשת הקרב של החלל, ראו תמונות ולמדו את ההיסטוריה הביוגרפית של החלל. בשעת הטקס המתנדבים יצאו לפתח הבית, הרימו את דגל ישראל ואת תמונת החלל ועמדו ביחד עם המשפחה בשעת הצפירה. המיזם נערך בשיתוף האגף לשירותים חברתיים היחידה להתנדבות, בית יד לבנים, המכינה הישראלית ובית הספר "אורט רוגוזין".
תלמידי י
תלמידי י״ב הגיעו לבתי משפחות שכולות צילום: דוברות העירייה
ארמונד מלכה, יו"ר ועד המשפחות השכולות במגדל העמק אמר: "בשם המשפחות השכולות מבקש להודות לכל אלו שלקחו חלק במחווה המרגשת. תודה על המעטפת, ההתייחסות ותשומת הלב שניתנה למשפחות . מרגש לראות את השילוב של התלמידים העומדים להתגייס לצה"ל לצד המשפחות שאבדו את יקירם במערכות ישראל".

אתי שושני שפרלינג מנהלת "יד לבנים" אמרה: "מדובר בפרויקט ערכי ומרגש. המיזם מאפשר שתופי פעולה עם תלמידים מתנדבים ובנות המכינה הקדם צבאית. אנחנו מחבקים ועוטפים באהבה את המשפחות השכולות בערב הזיכרון הכבד מנשוא".
אילנה פרץ עייש הוסיפה: "אני רוצה להודות לכל השותפים שלקחו חלק במיזם החשוב והמרגש. יוזמה שמחזקת את הקשר הבין דורי בין בני הנוער למשפחות השכולות, מנציחה את הנופלים, מקנה לבני הנוער ולמתנדבים הבוגרים ערכים של מורשת קרב, קהילתיות, נתינה ורגישות חברתית". מלי אליגוב ראש מינהל החינוך סיכמה: "מדובר בפרויקט ערכי. אני גאה בבוגרים שלנו ובמתנדבי העיר. ישר כח לכל העוסקים במלאכה".
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
תרבחו ותסעדו: הפסקה מתוקה באווירת המימונה במרכז הרפואי "העמק"
   
תרגיל פתיחת מרכז הסיוע הראשוני (מס"ר) במועצה האזורית עמק יזרעאל
   
מגדל העמק לא תקיים קייטנות פסח לילדים
   
הנס הכפול שלנו
   
ניידת ״מוזיאון במזוודה״
   
ספרייה עד המקלט: יוזמה חדשה בעפולה מביאה את הספרים עד למרחבים המוגנים
   
עפולה: אזור התעשייה החדש יתמקד בתעשייה ביטחונית
   
נחשפה "מטחנת גורים" בצפון
   
מצדיעים לנשות המילואימניקים: מחווה מרגשת בעפולה ביום האישה הבינלאומי
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
אייל בצר והמכושפות    אייל בצר והמכושפות
אייל בצר בפרלמנט העמק    אייל בצר בפרלמנט העמק
מסיבת פורים מטורפת לצעירים    מסיבת פורים מטורפת לצעירים
שלום כתה א׳    שלום כתה א׳
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |