סגירת המעגל של אריה גולדברג - היום בעמק חדשות -
יום שני, 28 בספטמבר 2026
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
סגירת המעגל של אריה גולדברג
מאת: דני ברנר 
יום שני, 22 בפברואר 2021, 18:18

ניצול השואה אריה גולדברג ששרד את מחנות ההשמדה בגרמניה יכול לסמן ניצחון ענק כאשר שיתוף פעולה שלו עם הצלמת מרלן נוי הוביל להשתתפות בפרויקט מרגש והצגת תמונתו בתערוכה שעלתה לאחרונה בברלין
אריה גולדברג מעפולה נולד לפני כ-95 שנים בפולין. מיד עם פרוץ מלחמת העולם השנייה הוא גורש עם משפחתו ממולדתו למחנה סוביבור, מיידנק ואושוויץ שם סבל מעינויים קשים על ידי הנאצים. הוא איבד את כל משפחתו במלחמה מלבד אימו איתה עלה לישראל בגיל 22 וקבעו את ביתם בעפולה כאן הקים במשך השנים משפחה לתפארת.

73 שנים אחרי אותה מלחמה ארורה, גולדברג סוגר מעגל ויכול לסמן ניצחון ענק כאשר תמונתו מתנוססת בגאווה ברחובות ברלין על אדמת גרמניה הודות ל'פרויקט לונקה' המרגש שבמסגרתו מוצגות בימים אלה תמונות של ניצולי שואה מכל העולם במסגרת תערוכה שעלתה ביום השואה הבינלאומי שצוין בסוף החודש שעבר.
סגירת המעגל של אריה גולדברג
תמונתו של גולדברג(שני מימין) בתערוכה בברלין צילום: שחר נוי
פרויקט לונקה הוא מחווה צילומית לניצולי השואה האחרונים שעוד נותרו איתנו. כ -250 צלמים מובילים מ-26 מדינות בעולם, תרמו בנדיבות את זמנם וכישרונם, כאשר כל אחד מהם תפס ניצול שואה בהקשר שמביע אמירה ייחודית ובלתי נשכחת על חייהם. התוצאה היא תערוכה אמנותית וספר במלאת 75 שנה לשחרור אושוויץ.

תמונתו של גולדברג המוצבת גם בימים אלה בברלין היא פרי שיתוף פעולה עם הצלמת המקומית מרלן נוי שצילמה אותו בחנות כלי הבית שבבעלותו הממוקמת בשדרות ארלוזורוב בעפולה ובה רואים אותו אוחז את תמונתו במדי אסיר מיד לאחר שחרורו ממחנה אושוויץ.
נוי, אשת חינוך בעברה וצלמת ב-9 שנים האחרונות סיפרה: "הגעתי לאריה לאחר ששמעתי את סיפורו האישי. תמיד ראיתי אותו בחנות כלי הבית הוותיקה בעפולה, יושב בקדמת החנות ומביט על העוברים והשבים. התכנון שלי בתור צלמת היה לצלם את כל ניצולי השואה בעפולה אך הקורונה שיבשה את כל התוכניות והספקתי לצלם רק את אריה. זהו כבוד גדול עבורי שתמונתו מתנוססת בגדול בבירת גרמניה כשמולו מונף דגל גרמניה, אני בהחלט מרגישה סוג של ניצחון".
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
פסטיבל עפודיז חוזר ובגדול: עפולה הופכת לבירת הקולינריה של העמק
   
עפולה: עובד ניקיון תקף מתפלל בן 78
   
הגביע הוא שלנו
   
אם ובנה ניכוו קשה במעין עין מודע בעמק המעיינות
   
המועצה האזורית עמק יזרעאל: מנשה מלכין מונה לסגן ראשת המועצה
   
עיריית עפולה נערכת לשינויי אקלים
   
למעלה מ-16 אלף תלמידים פתחו את שנת הלימודים בעפולה
   
שני מקרי הכשות נחש טופלו בשבועיים במרכז הרפואי העמק
   
בן 100 חגג יום הולדת כשהוא מאושפז במרכז רפואי העמק
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
אייל בצר והמכושפות    אייל בצר והמכושפות
אייל בצר בפרלמנט העמק    אייל בצר בפרלמנט העמק
מסיבת פורים מטורפת לצעירים    מסיבת פורים מטורפת לצעירים
שלום כתה א׳    שלום כתה א׳
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |