יועצת ראש הממשלה לבעלי החיים קיימה ביקור מקצועי בעפולה - היום בעמק חדשות -
יום שני, 28 בספטמבר 2026
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
יועצת ראש הממשלה לבעלי החיים קיימה ביקור מקצועי בעפולה
מאת: דני ברנר 
יום שני, 11 בינואר 2021, 17:33

השירות הוטרינרי בעיריית עפולה ישתף פעולה עם כוהנת בעלי החיים ויועצת ראש הממשלה טל גלבוע שנועדה השבוע עם מנכ"ל העירייה והווטרינר העירוני
טל גלבוע, יועצת ראש הממשלה לענייני בעלי חיים התארחה בעפולה ונועדה עם מנכ"ל העירייה שלום שלמה והווטרינר העירוני ד"ר יואל בנט במטרה לקדם את הטיפול בבעלי החיים במרחב הציבורי בעפולה. במהלך הפגישה בין מנכ"ל העירייה וטל גלבוע עלו מספר נושאים מרכזיים ובראשם מחלת הכלבת. כזכור, בשנים האחרונות מוכרז אזור הצפון כאזור בעל סיכון מוגבר למחלת הכלבת. בשנה האחרונה נרשמו 30 מקרים של כלבת באזור אצבע הגליל ועמק יזרעאל. כפועל יוצא להתמודדות ומיגור המחלה הוחלט בשירות הוטרינרי בעפולה, לעקר ולחסן כמה שיותר חתולים נגד כלבת. במבצע נרחב שהתקיים השנה ביצע השירות הווטרינרי העירוני כ-800 ניתוחים לעיקור וסירוס של חתולי רחוב כחלק ממאבק מיגור ובלימה של מחלת הכלבת. הטיפול שניתן פועל בשיטת "רפואת העדר", שהביא לתוצאה בדמות פיקוח, שליטה ובקרה על אופן התרבות אוכלוסיית החתולים, מניעת תחלואה והקטנת מטרדים היכולים להיגרם מחתולי הרחוב. השירות ניתן ללא עלות לתושבים שגילו היענות כמאכלי חתולים או כאלה שדיווחו על מטרדי חתולים משוטטים.
יועצת ראש הממשלה לבעלי החיים קיימה ביקור מקצועי בעפולה
מימין: מנכ״ל העירייה שלום שלמה, טל גלבוע, הוטרינר העירוני ד״ר יואל בנט  צילום: דוברות העירייה
נושאים נוספים שנדונו הם היבטים חוקתיים בטיפול בחתולי הקהילה, תקציבים שנדרשים למימוש הפרויקט, טיפול רפואי וצמצום התרבות של חתולי הרחוב. נושא נוסף שעלה וקרוב לליבה של טל גלבוע הוא נושא פדיון הכפרות במסגרתו הוחלט כי הרשות המקומית ייצאו בשיתוף רב העיר בקריאה לבצע כפרות תמורת תשלום כסף.

טל גלבוע אמרה: "בשנה שעברה עוקרו בעפולה כ-850 חתולים בגלל משבר הקורונה וסיבות אובייקטיביות אחרות. לצד הנתונים המרשימים הביע הווטרינר הרשותי ד"ר יואל בנט את כוונתו להרחיב בשנה הקרובה את מספר העיקורים". הווטרינר העירוני ד"ר יואל בנט אמר: "'הקול קורא' לשנה הקרובה הוגש על עיקור וסירוס של לא פחות מ- 2000 חתולים. הנתונים מלמדים כי אנו יכולים לעמוד במשימה בהצלחה ובכוונתו למצות עד תום את התקציב שיוקצה לטובת מטרה נעלה זו שמונעת התרבות מהירה של חתולי רחוב, מניעת צער בעלי חיים וכן מגנה על בריאות הציבור מפני מחלת הכלבת".
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
פסטיבל עפודיז חוזר ובגדול: עפולה הופכת לבירת הקולינריה של העמק
   
עפולה: עובד ניקיון תקף מתפלל בן 78
   
הגביע הוא שלנו
   
אם ובנה ניכוו קשה במעין עין מודע בעמק המעיינות
   
המועצה האזורית עמק יזרעאל: מנשה מלכין מונה לסגן ראשת המועצה
   
עיריית עפולה נערכת לשינויי אקלים
   
למעלה מ-16 אלף תלמידים פתחו את שנת הלימודים בעפולה
   
שני מקרי הכשות נחש טופלו בשבועיים במרכז הרפואי העמק
   
בן 100 חגג יום הולדת כשהוא מאושפז במרכז רפואי העמק
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
אייל בצר והמכושפות    אייל בצר והמכושפות
אייל בצר בפרלמנט העמק    אייל בצר בפרלמנט העמק
מסיבת פורים מטורפת לצעירים    מסיבת פורים מטורפת לצעירים
שלום כתה א׳    שלום כתה א׳
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |