כללית מחוז צפון קוראת למטופליה להתחסן נגד מחלת השפעת - היום בעמק חדשות -
יום חמישי, 29 בינואר 2026
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
כללית מחוז צפון קוראת למטופליה להתחסן נגד מחלת השפעת
מאת: דני ברנר 
יום שני, 23 בנובמבר 2020, 21:43

בעונת החורף הנוכחית, המלווה עם מגפת הקורונה, כללית מחוז צפון קוראת למטופליה להתחסן נגד מחלת השפעת
שפעת היא מחלה זיהומית שהגורם לה הוא נגיף השפעת (Influenza A+B Virus) וניתן למנוע אותה באמצעות חיסון. תסמיני שפעת הם חום , חולשה, עייפות, כאבי שרירים, שיעול, כאבי ראש והיא נמשכת בין שבוע לעשרה ימים. לא מדובר במחלה קלה כפי שנדמה לעיתים, מדי שנה אנו עדים למקרי תמותה מצערים בעקבות סיבוכי המחלה כמו דלקת ריאות.

"השנה, בשלב הראשון חוסנו נגד השפעת אוכלוסיות היעד הנמצאות בסיכון גבוה לחלות ולפתח סיבוכים של המחלה בהם: חולים כרוניים, בני 65 ומעלה בדגש על מטופלים הנמצאים בסיכון גבוה לחלות בדלקת ריאות, שוהים במוסדות ומרותקים לביתם, נשים המתכננות היריון, נשים הרות ולאחר לידה" מסבירה ברוריה ריקון, מנהלת הסיעוד בכללית מחוז צפון.
בנוסף, השנה ניתן להתחסן נגד שפעת באמצעות תרסיס הנקרא פלומיסט (ללא זריקה). הפלומיסט הוא תכשיר חיסון שמבוסס על נגיפי שפעת מוחלש. הוא יעיל ובטוח ומומלץ למטופלים בריאים (ללא מחלות רקע וללא בעיות רפואיות אחרות) בני שנתיים עד בני 49 שנים. בדומה לחיסון בזריקה, גם החיסון בתרסיס מכיל השנה 4 זנים נגד שפעת.

"חיסון פלומיסט ניתן בצורה של תרסיס לאף, אבל אינו מיועד לשימוש עצמי. אחות היא שמרססת את מנת החיסון לתוך האף. כל מנה כוללת שני ריסוסים - אחד לכל נחיר. בני 9 עד 49 שנים זקוקים למנת חיסון אחת בלבד - גם אם זהו החיסון הראשון שלהם. ילדים בני שנתיים עד 8 שנים שמתחסנים נגד שפעת לראשונה בחייהם זקוקים לשתי מנות חסון במרווח של חודש לפחות בין מנה למנה. לאחר שהושלמו שתי מנות חיסון (אם באותה העונה ואם בעונות נפרדות) די במנת חיסון אחת" מסבירה ד"ר ח'וזימה ח'מאיסי אבו סיביה, מומחית למחלות זיהומיות בכללית מחוז צפון. השנה, בניגוד לשנים קודמת חיסון זה יינתן ללא בחינם. מומלץ לתאם מראש עם צוות המרפאה את מועד קבלת החיסון.
כללית מחוז צפון קוראת למטופליה להתחסן נגד מחלת השפעת
ברוריה ריקון, מנהלת הסיעוד מחסנת את ד"ר מרדכי דיין, מנהל כללית מחוז צפון צילום: דוברות כללית מחוז הצפון
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
עפולה: תערוכות ענק לשנת ה-100
   
נחנך מצפה לזכרו של הלוחם גרי זולת ז"ל שנפל במלחמת חרבות ברזל
   
הדור הבא של הדיפלומטיה הישראלית צומח בעמק
   
עפולה: קפיצה חדה באכיפת גללי הכלבים וחניות שלא כחוק
   
עיריית עפולה תבנה בקרוב בניין חדש לאגף הרווחה
   
מקרה שפעת עופות ראשון לעונת החורף
   
חדש בעפולה: מנוי תאטרון לילדים
   
אלקבץ פנה לשר לביטחון פנים: יש לאשר רכישת נשק אישי ליוצאי צבא מעפולה
   
עפולה: יום התנדבות עירוני ענק בהובלת תכנית "פותחים עתיד"
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
אייל בצר והמכושפות    אייל בצר והמכושפות
אייל בצר בפרלמנט העמק    אייל בצר בפרלמנט העמק
מסיבת פורים מטורפת לצעירים    מסיבת פורים מטורפת לצעירים
שלום כתה א׳    שלום כתה א׳
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |