עפולה: נחנכה 'כיכר אבירם' על שמו של אבירם לוי ז''ל שנפל באסון הכרמל - היום בעמק חדשות -
יום שני, 28 בספטמבר 2026
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
עפולה: נחנכה 'כיכר אבירם' על שמו של אבירם לוי ז"ל שנפל באסון הכרמל
מאת: דני ברנר 
יום שלישי, 4 באוגוסט 2020, 11:25

כעשר שנים אחרי אסון הכרמל ובדיוק ביום הולדתו העברי של אבירם לוי ז״ל, תושב עפולה שנפל באסון הכרמל, חנכה עיריית עפולה את ״כיכר אבירם״ לזכרו
בעוד ארבעה חודשים יצוין יום השנה העשירי לאסון השריפה בכרמל. מיכל לוי, אלמנתו של אבירם לוי שנספה באסון, הצליחה להנציח את זכרו של בעלה בעפולה, העיר שבה התגוררו יחד, בכיכר על פניה היה אבירם ז"ל חולף בכל בוקר בדרך לעבודה בשירות בתי סוהר.

הכל החל לפני מספר חודשים כאשר פנתה אשתו מיכל וביקשה להנציח את אבירם בעלה. עיריית עפולה הקצתה את השטח ובמקביל החלה מיכל במבצע לגיוס המונים להקמת הגלעד המרגש בכניסה לעיר. כעבור מספר חודשים הצליחה לסיים את המשימה וגייסה את ההון הדרוש להקמת הגלעד. השבוע, כאמור, היא סגרה מעגל. "רעיון הכיכר בער בתוכי כבר בשנה הראשונה לאסון אך אז הצער והכאב הכריעו את הרצון שלי לחיות ולהחיות ובמעט הכוחות שנותרו לי ניסיתי להישאר עם הראש מעל למים. ככה חלפו השנים כאשר אני מדלגת בין עצב לשמחה, נופלת וקמה, צוללת ומרימה ראש הצלחתי למצוא בשנה האחרונה כוחות חדשים להנציח את אבירם" סיפרה מיכל בטקס והוסיפה: "כאשר פניתי לרענן כספין, האיש שעיצב את הכיכר הייתה לי רק בקשה אחת אליו למרות שאבירם סיים את חייו בשריפה אני לא רוצה שיונצח בלהבות שכן הוא היה איש שמח ואופטימי וכך אני רוצה שייזכר. אני מודה לראש העיר שאפשר לי להנציח את זכרו של אבירם".
עפולה: נחנכה 'כיכר אבירם' על שמו של אבירם לוי ז
מיכל לוי עם ראש העיר אבי אלקבץ ושרון שואן מפקד מחוז הצפון בשירות בתי הסוהר על רקע האנדרטה צילום: דוברות העירייה
ואכן, הגלעד שהוקם בכיכר הכניסה הדרומית לעיר כולל במרכזו עץ זית ובמרחק כמה מטרים ממנו, הוצבה מסגרת בצורת העץ עצמו, ומשני צדי המסגרת נבנו קירות מעוגלים ועליהם שמו של אבירם לוי ובית משירו של המשורר נתן זך - "כי האדם עץ השדה". בטקס החנוכה שנערך השבוע נכחו בני משפחתם של אבירם ז"ל ומיכל וכן הנהלת העירייה וביניהם מנכ"ל העירייה שלום שלמה, ממלא מקום ראש העיר חביב פרץ וראש העיר אבי אלקבץ שאמר: "זה רגע מאוד מרגש. הוא מאפשר לכולנו לסגור מעגל ואין מראה יפה יותר מעץ זית להנצחת זכרו. אני מאחל לכם שכל פעם שתעברו בכיכר תתמלאו בגאווה כמו שכולנו מתמלאים בגאווה".
עפולה: נחנכה 'כיכר אבירם' על שמו של אבירם לוי ז
הגלעד לזכרו של מישר אבירם לוי ז״ל בכניסה הדורמית לעפולה צילום: דוברות העירייה
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
פסטיבל עפודיז חוזר ובגדול: עפולה הופכת לבירת הקולינריה של העמק
   
עפולה: עובד ניקיון תקף מתפלל בן 78
   
הגביע הוא שלנו
   
אם ובנה ניכוו קשה במעין עין מודע בעמק המעיינות
   
המועצה האזורית עמק יזרעאל: מנשה מלכין מונה לסגן ראשת המועצה
   
עיריית עפולה נערכת לשינויי אקלים
   
למעלה מ-16 אלף תלמידים פתחו את שנת הלימודים בעפולה
   
שני מקרי הכשות נחש טופלו בשבועיים במרכז הרפואי העמק
   
בן 100 חגג יום הולדת כשהוא מאושפז במרכז רפואי העמק
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
אייל בצר והמכושפות    אייל בצר והמכושפות
אייל בצר בפרלמנט העמק    אייל בצר בפרלמנט העמק
מסיבת פורים מטורפת לצעירים    מסיבת פורים מטורפת לצעירים
שלום כתה א׳    שלום כתה א׳
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |