''לא לתחנת כוח באזור'' - היום בעמק חדשות -
שבת, 3 במאי 2025
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
"לא לתחנת כוח באזור"
מאת: דני ברנר 
יום שלישי, 21 ביולי 2020, 21:17

ראשי הרשויות בעמק המעיינות ובית שאן אומרים למנכ"ל משרד הפנים ויו"ר המועצה הארצית לתכנון שהם מתנגדים להקמת תחנת כח באזור עמק המעיינות
מנכ"ל משרד הפנים, מרדכי כהן, המשמש גם כיו"ר המועצה הארצית לתכנון ולבניה בליווי נציגי משרד הפנים ומינהל התכנון ביקרו היום באזור, ללמוד מקרוב את תכניות תחנת הכוח פארק צבאים המתוכננת לקום בכניסה המרכזית לעיר בית שאן ובמרחק של מאות מטרים מהישובים שדה נחום וחמדיה, כחלק מתכנית המתאר הארצית לתחנות כוח.

ראשי הרשויות אמרו למנכ"ל: "בשנים האחרונות אנו מתמודדים מול מהלך של משרד התשתיות והמועצה הארצית לקידום הקמת תחנת כוח גדולה – צבאים, בשטח הצמוד לאזור התעשייה הצפוני של בית שאן. השטח המיועד נמצא בסמוך לשני ישובים במועצה האזורית עמק המעיינות, שדה נחום וחמדיה, בכניסה הראשית לעיר בית שאן, בסמוך לתחנת הרכבת שקמה לפני 3 שנים, לאזור התעשייה של בית שאן ולמרכז המסחרי. ההחלטה על הקמת תחנת כוח במקום זה מאיימת על המשך הצמיחה וההתפתחות של העיר, הישובים והאזור כולו. אנו פועלים בשנים האחרונות רבות לפיתוח האזור וקליטת משפחות וזאת לצד שמירה על עמק כפרי וירוק, שזהו אחד הנכסים העיקריים כאן המושכים לכאן משפחות חדשות, ורואים במדיניות זו פגיעה קשה בפריפריה המזרחית של מדינת ישראל וזאת, כשעיקר צריכת החשמל נמצאת דווקא במרכז הארץ״.

ז׳קי לוי(מימין), יורם קרין(משמאל) ומרדכי כהן במרכז צילום: דוברות המועצה
יורם קרין, ראש המועצה האזורית עמק המעיינות אמר: :באיזור הוקמו שני פרוייקטים של אנרגיה שאובה (בגלבוע ובכוכב הירדן), חוות טורבינות רוח ואנרגיה סולארית, ויש מאות דונמים לייצור של יותר מ – 700 מגוואט חשמל. האיזור תרם את חלקו לטובת ייצור חשמל למדינה. בעמק המעיינות חלה קפיצה של כ 40% בצמיחה הדמוגרפית, והישגים של מעל עשור שנים עלולים לרדת לטימיון, עם הקמת תחנת כוח. ז'קי ואני נשלב ידיים גם בנושא תחנת הכוח ולא נתפשר. לתושבים שלנו, החיים בפריפריה המזרחית של מדינת ישראל מגיעה איכות חיים טובה ואוויר נקי״.


ז'קי לוי, ראש עיריית בית שאן אמר: "אנו מאמינים בשיתופי פעולה לא רק בקידום פרוייקטים משותפים בתחום התיירות והתעסוקה, אלא גם בדאגה משותפת לאיכות החיים ובריאותם של תושבי העיר והעמק, ויחד נפעל נגד קידום התכנית״. מרדכי כהן, מנכ"ל משרד הפנים אמר: "במהלך הסיור ולאחר שמיעת סקירה על תחנות הכוח, ראיתי ערך רב בהגעה לשטח במטרה להכיר את המרחב המיועד לתכנון תחנות הכח המופעלות בגז טבעי ולהבין את השפעות התכנון על הרשויות המקומיות ותושביהן. אחרי הסיור נוכל לבוא מוכנים לדיון שיערך בנושא במועצה הארצית לתכנון ולבנייה״.
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
אבי אלקבץ: ״אני מודה על הזכות לעמוד בראשות העיר בשנת המאה שלה״
   
יהורם גאון, משה פרץ, עקיבא וגל אדם יופיעו בעצמאות בעפולה
   
בערב יום הזיכרון: חלל נוסף לעיר עפולה
   
במד"א ערוכים בכוננות גבוהה לאבטח רפואית בבתי העלמין ברחבי הארץ
   
31 ניצולי שואה מאושפזים הבוקר במרכז הרפואי העמק
   
ראש עיריית מגדל העמק נבחר להשתתף במשלחת הישראלית למצעד החיים בפולין
   
יש אלוף חדש: ינאי בן ארי הוכתר כאלוף ישראל בשח בזק בתום דרמה באליפות בעפולה
   
שמים דגש על בריאות התושבות והתושבים
   
עפולה: נבחרו 12 'יקירי העיר' לשנת 2025
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
אייל בצר והמכושפות    אייל בצר והמכושפות
אייל בצר בפרלמנט העמק    אייל בצר בפרלמנט העמק
מסיבת פורים מטורפת לצעירים    מסיבת פורים מטורפת לצעירים
שלום כתה א׳    שלום כתה א׳
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |