הקצין ממגדל העמק יצא לחלץ נפגעים במקסיקו - היום בעמק חדשות -
יום שני, 21 בספטמבר 2026
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
הקצין ממגדל העמק יצא לחלץ נפגעים במקסיקו
מאת: דני ברנר 
יום שלישי, 26 בספטמבר 2017, 13:49

סרן מיכאל מנוס הוא הנציג של העיר מגדל העמק במשלחת החילוץ ששלח פיקוד העורף לסיוע נפגעי רעש האדמה במקסיקו. מנוס: "אני מרגיש גאווה לייצג את העם והמדינה"
משלחת פיקוד העורף שיצאה לסייע לנפגעי רעש האדמה במקסיקו זוכים לחיבוק עצום מהתושבים המקומיים והשבוע נודע כי בין 70 המחלצים יש גם נציג שלנו, ממגדל העמק. סרן מיכאל מנוס, קצין אג"מ של גדוד תבור, משרת שמונה שנים בצבע קבע ובארבע השנים האחרונות בפיקוד העורף. לפני קצת יותר משבוע התעדכן באמצעות כלי התקשורת על רעש האדמה החזק במקסיקו ועוד לפני שהבין את גודל האסון כבר קיבל את הטלפון שבישר לו כי הוא מצטרף למשלחת סיוע שכללה רופאים, חובשים, מחלצים ואפילו חיילת בודדת ממקסיקו שהייתה בביקור מולדת והצטרפה לסייע למשלחת.
הקצין ממגדל העמק יצא לחלץ נפגעים במקסיקו
המשלחת שיצאה למקסיקו צילום: דובר צה"ל
ביום חמישי בשעות הצהריים כבר נחת סרן מנוס במקסיקו והחל יחד עם חבריו לסייע בחילוץ ניצולים וסיוע לאוכלוסייה שנפגעה. "העם המקסיקני קיבל אותנו בספר פנים מאוד יפות. הם מאוד נרגשים שבאנו לעזור להם והם לא מפסיקים להודות לנו" סיפר מנוס והוסיף: "האווירה פה היא ממש אווירה של אחדות כל המשלחת רתומה לגמרי למבצע הזה, כולם פה עוזרים אחד לשני, ואפילו יש יהודים מקומיים שהצטרפו לסייע לנו".

בשנה שעברה השתתף עם הפלוגה שלו בסיוע וחילוץ הלכודים קריסת החניון ברמת החייל בתל אביב והיציאה אך היציאה עם המשלחת לחו"ל היא חדשה עבורו "זאת הפעם הראשונה שאני יוצא עם משלחת מטעם הצבא למשלחת חילוץ. אני מרגיש גאווה לייצג את העם והמדינה" סיפר מנוס וסיכם: "יצאתי למשלחת אחרי שסגרתי שבועיים בבסיס ונאלצתי להיפרד מאשתי הטרייה תוך 20 דקות בלבד בידיעה שלא אהיה איתה במהלך החג. הגעגועים היו חזקים אבל העובדה שהיא מבינה ומחזקת אותי עזרה לי להתרכז בעבודה לשמה נשלחתי".
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
המועצה האזורית עמק יזרעאל: מנשה מלכין מונה לסגן ראשת המועצה
   
עיריית עפולה נערכת לשינויי אקלים
   
למעלה מ-16 אלף תלמידים פתחו את שנת הלימודים בעפולה
   
שני מקרי הכשות נחש טופלו בשבועיים במרכז הרפואי העמק
   
בן 100 חגג יום הולדת כשהוא מאושפז במרכז רפואי העמק
   
ראש עיריית עפולה אבי אלקבץ: "עשינו צעד חשוב נוסף לקראת רכבת ישירה לאזור המרכז"
   
משחק המלכים חוזר לעפולה
   
כתב אישום יוגש נגד תושב מגדל העמק שרצח את המנוח אובנך דינקו בפיצוץ מטען בעפולה
   
10 מיגוניות חדשות הוצבו ביישובי המועצה האזורית עמק יזרעאל
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
אייל בצר והמכושפות    אייל בצר והמכושפות
אייל בצר בפרלמנט העמק    אייל בצר בפרלמנט העמק
מסיבת פורים מטורפת לצעירים    מסיבת פורים מטורפת לצעירים
שלום כתה א׳    שלום כתה א׳
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |