זהירות!! אתר של שחיטה שחורה נחשף בכפר סולם ליד עפולה - היום בעמק חדשות -
יום שישי, 2 במאי 2025
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
זהירות!! אתר של שחיטה שחורה נחשף בכפר סולם ליד עפולה
מאת: שלומי אלבז 
יום ראשון, 12 בפברואר 2017, 15:35

מפקחי משרד החקלאות חשפו בסוף השבוע 4.5 טון בשר עוף, הודו וכבש אשר הוחזקו בתנאים אסורים. שר החקלאות, אורי אריאל: "מפקחי המשרד הוכיחו פעם נוספת כי הם לא מקלים ראש עם מי שעובר על החוק״
מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות של משרד החקלאות ופיתוח הכפר, חשפו בסוף השבוע שני מקרים של שחיטה שחורה ובהם בשר שהוחזק בתנאים אסורים, וניסיון הברחת בשר משטחי הרשות הפלשתינאית לגבולות ישראל. במקרה הראשון מפקחי היחידה בשיתוף עם נציגי הרבנות איתרו בכפר סולם, סמוך לעפולה אתר שחיטה שחורה, ובו כמות של 4 טון צלעות ושומן כבש, שמקורם לא ידוע, בנוסף נמצאו במקום כ- 240 ק"ג טבחות בשר כבש ממקור שאינו ידוע. בעל המקום, בשנות ה- 40 לחייו, הועבר לחקירה ונפתחו נגדו הליכים משפטיים. הבשר הועבר להשמדה על פי צו רופא.

גם במקרה השני, איתרו מפקחי היחידה בשיתוף שוטרי משטרת זבולון אתר נוסף ביישוב בסמת טבעון, סמוך לקריית טבעון, ובו כמות של 200 ק"ג בשר עוף. בעל המקום, בשנות ה- 30 לחייו, הועבר לחקירה ונפתחו נגדו הליכים משפטיים. הבשר הועבר להשמדה על פי צו רופא. במקרה השלישי חשפו מפקחי היחידה בשיתוף יחידת המעברים של משרד הביטחון במעבר מיתר סמוך לחברון ניסיון הברחה של 160 ק"ג בשר הודו, שמקורו בחברון. נגד בעל הרכב בו אותר הבשר, בשנות ה - 40 חייו, נפתחו הליכים משפטיים, הבשר הועבר להשמדה על פי צו רופא.
זהירות!! אתר של שחיטה שחורה נחשף בכפר סולם ליד עפולה
בשר משחיטה שחורה בכפר סולם סמוך לעפולה צילום: משרד החקלאות ופיתוח הכפר
רואי קליגר, מנהל היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות במשרד החקלאות ופיתוח הכפר, אמר: "משרד החקלאות פועל באופן מתמיד לשמירה על בריאות הציבור. בתוך כך, במקרים המדוברים פעלו העובדים ללא היתרים או רישיונות ובמצב תברואתי מחפיר. אנו רואים זאת בחומרה רבה, ולא נשקוט ונמשיך בפעילות חשובה זו". שר החקלאות, אורי אריאל אמר: "מכירת בשר בתנאים ובמקומות שלא בפיקוח משרד החקלאות היא חמורה ומעמידה בסכנה את בריאות הציבור. מפקחי המשרד הוכיחו פעם נוספת כי הם לא מקלים ראש עם מי שעובר על החוק ואני מחזק את ידם".

ממשרד החקלאות נמסר, כי חל איסור על העברת מוצרים מן החי משטחי הרשות הפלשתינאית עקב חשש לבריאות הציבור, וכן, חל איסור על הפעלת מפעלי בשר ללא אישור ופיקוח. במשרד מבקשים מהציבור להקפיד לרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח. בנוסף, יש להקפיד על מוצר באריזה מקורית, סגורה ונקייה עם התוויה וסימון של תאריך ייצור ותאריך פג תוקף.
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
יהורם גאון, משה פרץ, עקיבא וגל אדם יופיעו בעצמאות בעפולה
   
בערב יום הזיכרון: חלל נוסף לעיר עפולה
   
במד"א ערוכים בכוננות גבוהה לאבטח רפואית בבתי העלמין ברחבי הארץ
   
31 ניצולי שואה מאושפזים הבוקר במרכז הרפואי העמק
   
ראש עיריית מגדל העמק נבחר להשתתף במשלחת הישראלית למצעד החיים בפולין
   
יש אלוף חדש: ינאי בן ארי הוכתר כאלוף ישראל בשח בזק בתום דרמה באליפות בעפולה
   
שמים דגש על בריאות התושבות והתושבים
   
עפולה: נבחרו 12 'יקירי העיר' לשנת 2025
   
הישג ראשון ליו"ר המועצה הדתית החדש בעפולה
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
אייל בצר והמכושפות    אייל בצר והמכושפות
אייל בצר בפרלמנט העמק    אייל בצר בפרלמנט העמק
מסיבת פורים מטורפת לצעירים    מסיבת פורים מטורפת לצעירים
שלום כתה א׳    שלום כתה א׳
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |