עפולהנט חדשות - יאיר לפיד: ''אפעל להקמת שדה התעופה הבינלאומי בנבטים''
יאיר לפיד: "אפעל להקמת שדה התעופה הבינלאומי בנבטים"

מאת: דני ברנר 
יום ראשון, 23 בינואר 2022, 17:42
שרת התחבורה, מרב מיכאלי: "לא יוקם שדה תעופה בעמק יזרעאל. ביטול החלטת הקמת השדה ברמת דוד היא סופית וחלוטה"

המטה הלאומי להקמת שדה תעופה בנבטים (צילום: דוברות המועצה)

במהלך הוועידה השנתית של המטה הלאומי למען שדה תעופה בנבטים, שהתקיימה ביום רביעי החולף, ועסקה בצורך הלאומי הדחוף להקמת שדה תעופה בינלאומי בנבטים, אמר שר החוץ וראש הממשלה החליפי- יאיר לפיד, כי "הממשלה כולה מגויסת למען הקמת שדה תעופה בינלאומי בנבטים", עוד הוסיף לפיד כי "אי אפשר לתמוך בהבאת תושבים לנגב ללא הקמת תשתיות ואפשרויות תעסוקה שיתמכו בכך, ושדה תעופה בנבטים הוא המענה לכל אלו". לפיד, חבר הקבינט הביטחוני, התייחס גם להתנגדויות של מערכת הביטחון ואמר "אני מבין את הדאגות של הצבא ואני חושב שאפשר להתמודד עם הכל, אין סיבה מהותית לכך שלא יוקם שדה תעופה בנגב".

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים- ח"כ מרב מיכאלי, אשר השתתפה בוועידה, התייחסה לנושא ואמרה: "מבחינתי ומבחינת הממשלה ביטול החלטת הקמת השדה ברמת דוד היא סופית וחלוטה, הצוות הבין-משרדי שמיניתי בראשות עילם שגיא בוחן באופן מקצועי את המיקום הייעודי לפתרונות תעופה בינלאומית לישראל וממנה ויגיש המלצותיו במועד שנקבע.

ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל- אייל בצר, התייחס לביטול החלטה 2050 להקמת שדה תעופה בעמק יזרעאל: ״ביטול ההחלטה להקמת השדה בעמק יזרעאל הוא הישג גדול שמבטיח את עתידו של עמק יזרעאל, אנחנו ממשיכים בכל הכוח, יחד עם שותפינו היקרים בנגב ובחיפה לקדם את עתיד התעופה של מדינת ישראל באופן ארוך טווח, לטובת כל תושביה״. בוועידה השתתף גם ראש עיריית באר שבע- רוביק דנילוביץ', אשר אמר: "שיתופי הפעולה של ראשי הרשויות בצפון ובדרום סביב הנושא היא יוצאת דופן, שדה תעופה בדרום אינו בגדר 'מותרות' והוא יהווה מנוע צמיחה חברתי וכלכלי לנגב".
בוועידה השתתפו: שר החוץ וראש הממשלה החליפי יאיר לפיד, שרת התחבורה מרב מיכאלי, מנכ"לית משרד ראש הממשלה החליפי נעמה שולץ, ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ', ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל אייל בצר, יו"ר מועצת הנגב וראש עיריית ערד עו"ד ניסן בן חמו, ראש המועצה המקומית קריית טבעון עידו גרינבלום, ראש המועצה המקומית רמת ישי עופר בן אליעזר, ראש המועצה האזורית מגידו איציק חולבסקי, ראש עיריית דימונה בני ביטון, ראש המועצה האזורית תמר ניר ונגר, ראש המועצה האזורית בני שמעון ניר זמיר, ראש המועצה האזורית רמת נגב ערן דורון, ראש המטה המקצועי של פורום הרשויות אלכס גן, סגן ראש המועצה אזורית עמק יזרעאל אבי סמוביץ', סגן ומ"מ ראש העיר באר שבע, טל אל-על ועוד.
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
עפולה: פתיחה חגיגית לשנת הלימודים עפולה: פתיחה חגיגית לשנת הלימודים
1/9/2025 דני ברנר
עפולה: מונתה מ עפולה: מונתה מ"מ לתפקיד ראש מינהל חינוך
27/8/2025 דני ברנר
16,878 אלף תלמידים ייפתחו את שנת הלימודים בעפולה 16,878 אלף תלמידים ייפתחו את שנת הלימודים בעפולה
27/8/2025 דני ברנר
ראש העיר עפולה ויו״ר ההסתדרות סיכמו על הקמתו מחדש של היכל האירועים ההיסטורי ראש העיר עפולה ויו״ר ההסתדרות סיכמו על הקמתו מחדש של היכל האירועים ההיסטורי
18/8/2025 דני ברנר
עפולה: השירות הווטרינרי העירוני מנעו הפצת 120 ק עפולה: השירות הווטרינרי העירוני מנעו הפצת 120 ק"ג מוצרי מזון המסוכנים לבריאות הציבור
18/8/2025 דני ברנר
בעפולה מתכוננים: שלושה פסטיבלים תוך עשרה ימים בעפולה מתכוננים: שלושה פסטיבלים תוך עשרה ימים
5/8/2025 דני ברנר
עפולה: החייל רפאל גדז'ייב שנפצע קשה בפיגוע בצומת התישבי ביקר בלשכתו של ראש העיר עפולה: החייל רפאל גדז'ייב שנפצע קשה בפיגוע בצומת התישבי ביקר בלשכתו של ראש העיר
5/8/2025 דני ברנר
הילד עופרי כידרא צרפתי מעפולה הוא הראשון לקבל את ספר הילדים שהופק לציון שנת ה-100 הילד עופרי כידרא צרפתי מעפולה הוא הראשון לקבל את ספר הילדים שהופק לציון שנת ה-100
28/7/2025 דני ברנר
עפולה: עשרות בני נוער השתתפו בערב שכולו להקות נוער  עפולה: עשרות בני נוער השתתפו בערב שכולו להקות נוער
28/7/2025 דני ברנר
עפולה: מונתה מנהלת חדשה לאגף תרבות וקהילה עפולה: מונתה מנהלת חדשה לאגף תרבות וקהילה
21/7/2025 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


כל הכתבות הקודמות