עפולהנט חדשות - שרת התחבורה מירי רגב חנכה את הכניסה הדרומית למגדל העמק: ''מבטלים את המונח פריפריה - ומחברים את ישראל''
שרת התחבורה מירי רגב חנכה את הכניסה הדרומית למגדל העמק: "מבטלים את המונח פריפריה - ומחברים את ישראל"

מאת: דני ברנר 
יום שלישי, 9 ביוני 2020, 21:06
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, חה"כ מירי רגב' הגיעה היום למגדל העמק לחנוך את כביש הכניסה הדרומי, החדש לעיר, בהשקעה של כ-80 מיליון שקלים. הכביש שם קץ לפקקי התנועה מהם סבלו התושבים בשעות השיא בעניין שדה תעופה חלופי לנתב"ג בנבטים או ברמת דוד אמרה השרה רגב כי היא לומדת את הנושא עם הגורמים המקצועיים והיא תדרש לקבלת החלטה בקרוב

חונכים את כביש הכניסה החדש במגדל העמק (צילום: דוברות העירייה)

סוף לפקקים בכניסה וביציאה ממגדל העמק. שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, ח"כ תא"ל' מיל' מירי רגב חנכה היום (שלישי) בטקס חגיגי את כביש 73 שסלילתו מביאה פתרון לבעיות הפקקים ביציאה ובכניסה הדרומית למגדל העמק. בטקס השתתפו ראש העיר אלי ברדה, צמרת משרד התחבורה וחברת נתיבי ישראל שסללה את הכביש, ראשי ערים מכל רחבי העמק ואישי ציבור. הכביש החדש, מתחיל מכיכר "מעלה מיכאל" ומתחבר לכביש 73. בפרויקט הושקעו כ-85 מיליון שקלים בסלילת הכביש ושיפור התשתיות. הכביש יפחית באופן משמעותי את עומסי התנועה בכניסה לעיר וביציאה ממנה.

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא"ל מיל' ח"כ מירי רגב: "כפי שנהגתי במשרד התרבות והספורט כאשר קדמתי צדק תרבותי וחלוקת תקציבים אחרת שמתייחסת גם לצפון וגם לדרום, לישראל הראשונה וישראל השניה, גם כאן בכוונתי להביא בשורה של צדק תחבורתי ולעצב את פני התשתיות ומערך התחבורה הציבורית בתוכניות החומש הקרובות. אנחנו מבטלים את הפריפריה – ומחברים את ישראל".

השרה הוסיפה כי בכוונתה לעבוד באופן הדוק מול ראשי הרשויות בעמק, המייצגים את צרכי התושבים ומהווים להם לפה מול משרד התחבורה. "ראשי הרשויות שותפינו למהפכה התחבורתית והם יתעדפו את המשימות הדחופות ויקבלו את הסיוע שנדרש כדי לממש את חזוני לישראל מחוברת".

אלי ברדה ראש עיריית מגדל העמק אמר: "אני שמח לראות פרויקט נוסף, שהושקעו בו מיליוני שקלים, מגיע לסיומו. הכביש החדש ישרת את תושבי מגדל העמק והמבקרים מהאזור, יפחית באופן משמעותי את עומסי התנועה והפקקים ויקל על ציבור הנהגים. מאחל לשרת התחבורה מירי רגב המון הצלחה בתפקיד החדש. בטוח ביכולת שלה לפרוץ נתיבים חדשים באוויר, בים וביבשה ולהטביע חותם במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים".

שרת התחבורה מירי רגב וראש העיר אלי ברדה. ממשיכים לשתף פעולה (צילום: דוברות העירייה)
את הטקס כיבדו בנוכחותם, סמנכ"ל התשתיות במשרד התחבורה קובי בליטשטיין, יו"ר דירקטוריון "נתיבי ישראל" עודד שמיר ומנכ"ל החברה ניסים פרץ, ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל אייל בצר, ראש העיר נצרת עלי סלאם, ראש העיר עפולה אבי אלקבץ, ראש העיר בית שאן ז'קי לוי וראש מועצת רמת ישי עופר בן אליעזר, סגני ראש ערים: סרגי אוקלנדר, אלי בקסיס, שלמה מלחי, שי יזרעאלי, אבי סגלוביץ, אריאל בראון.
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
אחרי דחייה ארוכה, מסע הסיור והניווט לזכרו של תא אחרי דחייה ארוכה, מסע הסיור והניווט לזכרו של תא"ל ארז גרשטיין ז"ל יצא לדרך
25/5/2026 דני ברנר
זהירות נחש זהירות נחש
25/5/2026 דני ברנר
שני הרוגים בהתרסקות מטוס קל בשדות מושב תל עדשים שני הרוגים בהתרסקות מטוס קל בשדות מושב תל עדשים
24/5/2026 דני ברנר
הממ״דים החדשים בשכונת גבעת המורה בעפולה הממ״דים החדשים בשכונת גבעת המורה בעפולה
21/5/2026 דני ברנר
שבועות כמו פעם: מחול, חקלאות, גבינות ותהלוכה חגיגית במוזיאון העמק שבועות כמו פעם: מחול, חקלאות, גבינות ותהלוכה חגיגית במוזיאון העמק
17/5/2026 דני ברנר
עפולה: הסתיים קורס חובשי רפואת חירום של מד״א עפולה: הסתיים קורס חובשי רפואת חירום של מד״א
14/5/2026 דני ברנר
נחנך מרכז חדש להתפתחות הילד במגדל העמק נחנך מרכז חדש להתפתחות הילד במגדל העמק
14/5/2026 דני ברנר
העבריין שנפל בפעם השנייה עם סוכן משטרתי העבריין שנפל בפעם השנייה עם סוכן משטרתי
12/5/2026 דני ברנר
מאות השתתפו במרוץ מאות השתתפו במרוץ "לרוץ איתה" לזכרה של טליה שואן ז"ל
11/5/2026 דני ברנר
מטען חבלה ועשרות פרטי אמל מטען חבלה ועשרות פרטי אמל"ח נתפסו בביתו של תושב שיבלי
7/5/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות