עפולהנט חדשות - משחקים כמו פעם: משחקייה על גלגלים הושקה במגדל העמק


משחקים כמו פעם: משחקייה על גלגלים הושקה במגדל העמק



מאת: דני ברנר 
יום שלישי, 3 בספטמבר 2019, 21:17
המסכים והסמארטפונים בחוץ לטובת המשחקים הישנים? במגדל העמק השיקו משחקייה שתעבור בין שכונות העיר במטרה לחשוף את הילדים למשחקי העבר

משחקייה על גלגלים במגדל העמק (צילום: דוברות העירייה)



למשחק חשיבות רבה בפעילות קבוצתית. הוא מגבש, מהנה, מפתח יכולות ומיומנויות ובעיקר מספק כייף והנאה. במהלך חופשת הקיץ הושקה יוזמה חדשה של היחידה להתנדבות באגף לשירותים חברתיים בראשות אילנה פרץ-עייש - "משחקים על גלגלים".
 המיזם הוא תוכנית שבה פעמיים בחודש מזוודה עם מגוון משחקים וצוות מתנדבות תגיע לאחת משכונות מגדל העמק בה יפרסו את ערכות המשחקים המיועדים למשחקים קבוצתיים של ילדים, בגינה הציבורית או במסגרות חינוכיות. מטרת המיזם היא לחבר בין פנאי לקהילה.
חלק מהמשחקים הם דגם מוגדל של משחקי קופסה מוכרים כמו "סולמות וחבלים", "גן שעשועים", "מערבולת של צבעים", וחלקן משחקי חברה אחרים כמו "כן, לא, שחור, לבן", "נקודת מפגש" ועוד.

חלק אחר מהם מיועד לילדי גנים וכיתות נמוכות העוסקים באיות מילים, בחיבור מילים ובהעשרת השפה.
כדי להפוך את השימוש במשחקים נגיש לכולם מצטרפות למזוודת המשחקים בסבב תורנות תשע נשים צעירות שחלקן נשות חינוך בעלות ניסיון בהפעלות קבוצתיות ובעבודה עם ילדים צעירים ונוער שתפקידן להדריך וללמד כיצד להשתמש במשחקים ובד בבד לסייע ולתרום לגיבוש החברתי בין הילדים.
 כל המתנדבות של המיזם שלומית אברג'ל, סיגלית עשור, לי אברהם, אסתר אסיה, טל זעפרני, ענת בן-הרוש, אפרת ארבע, לירז בקסיס ורקפת זמיר עושות זאת בהתנדבות גמורה ועל חשבון זמנן הפנוי.
"מדובר במשחקי חברה הבאים ליצור דינמיקה קבוצתית", ציינה שלומית אברג'ל מנהלת "פותחים עתיד" במגדל העמק שהתנדבה לקריאה לרכז את הפעלת המיזם בפועל, "שמטרתן ליצור גיבוש וחיבור בין מסגרות פורמאליות ולא פורמאליות. הכוונה היא לחבר בין ילדים שכנים, בין ילדים ממסגרות חברתיות ולימודיות שונות, בין מגזרים ובין אוכלוסיות שונות שבדרך כלל אינן מכירות אחת את השנייה".


אילנה פרץ-עייש הוסיפה: "רצינו ליצור פרויקט שיוציא את הילדים מהמסכים והצגים והעולם הדיגיטאלי אל העולם שבחוץ, לשחק בצוותא עם ילדי השכנים במשחקים של פעם. בהזדמנות זאת אני רוצה להודות לריקי שחף מפקחת היחידה להתנדבות במשרד הרווחה על החשיפה לפרויקט".
דורון אלחרר מחזיק תיק הרווחה בעיר: "המיזם הזה יוצר הזדמנות לילדים להיפגש במרחב הציבורי ודרך המשחקים להכיר זה את זה ולהתחבר. אני מודה למתנדבות שמקדישות מזמנן למען הקהילה".


  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
עיריית עפולה פתחה שמרטפיות לילדי עובדי מערכת הבריאות עיריית עפולה פתחה שמרטפיות לילדי עובדי מערכת הבריאות
16/6/2025 דני ברנר
100 המצטיינים של עפולה 100 המצטיינים של עפולה
16/6/2025 דני ברנר
מי זכה לצפייה בהקרנת הבכורה בקולנוע מובילנד בעפולה? תלמידים הפעילים נגד חרם חברתי בבתי הספר מי זכה לצפייה בהקרנת הבכורה בקולנוע מובילנד בעפולה? תלמידים הפעילים נגד חרם חברתי בבתי הספר
9/6/2025 דני ברנר
'מבצע טרענטע' 'מבצע טרענטע'
9/6/2025 דני ברנר
אבן קטנה – מניעה גדולה אבן קטנה – מניעה גדולה
3/6/2025 דני ברנר
תלמידי עפולה תלמידי עפולה "כבשו" את הכותל המערבי
26/5/2025 דני ברנר
עפולה: הציבור בחר שם למתחם הבילוי החדש שייפתח בקיץ עפולה: הציבור בחר שם למתחם הבילוי החדש שייפתח בקיץ
19/5/2025 דני ברנר
הרוג ושני פצועים קל בתאונת דרכים בחבל תענך הרוג ושני פצועים קל בתאונת דרכים בחבל תענך
15/5/2025 דני ברנר
עכשיו זה רשמי!! מתחם הקולנוע בעפולה ייפתח בתחילת יוני עכשיו זה רשמי!! מתחם הקולנוע בעפולה ייפתח בתחילת יוני
11/5/2025 דני ברנר
נבחר השיר הרשמי לשנת ה-100 של העיר עפולה נבחר השיר הרשמי לשנת ה-100 של העיר עפולה
4/5/2025 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


כל הכתבות הקודמות