עפולהנט חדשות - לחובבי ההיסטוריה: שופצה באר המים ההיסטורית בעפולה
לחובבי ההיסטוריה: שופצה באר המים ההיסטורית בעפולה

מאת: דני ברנר 
יום שלישי, 10 בינואר 2023, 08:43
בראשית ימיה של העיר עפולה נחפרו ברחבי העיר חמישה בארות מים לשימוש התושבים החדשים ושימושי חקלאות. במסגרת שדרוג פארק נסיס במרכז העיר שופצה גם הבאר החמישית והאחרונה שנבנתה בשנת 1934

שיפוץ הבאר החמישית (צילום: דוברות העירייה)

פינת חמד נוספת זוכה לחידוש בימים אלה בעפולה. צוותים של העירייה מחדשים את פארק נסיס המוכר לרבים בשם "גן העיר" הנמצא בין הרחובות הבנים וקרן היסוד במרכז העיר. במסגרת שדרוג הפארק מוקם במקום מתחם עם שני מסלולי אופניים לכל המשפחה (פאמפטראק), גינת כלבים חדשה, מתחם לפיקניק, מדשאות וריהוט רחוב חדש וחניון ציבורי קטן. בנוסף, משדרגת בימים אלה העירייה את מתחם "באר ה'" שהוקמה בעשור הראשון של היישוב היהודי בעיר בשנת 1934 ולא זכתה כבר שנים ארוכות לשדרוג.

טוביה גפן, תושב עפולה ורכז המועצה לשימור אתרים, סיפר: "בראשית ימיה של העיר עפולה נחפרו ברחבי העיר חמישה בארות מים לשימוש התושבים החדשים ושימושי חקלאות. אזור עפולה היה מוקף בשדות ושטחים חקלאיים, האדמה הייתה טובה ברובה, אולם היו שטחים שבהם - או שהניקוז של מי הנגר והשיטפונות לא היה ראוי או שלא היו בו מקורות מים לשימוש התושבים וההשקיה. במהלך השנים נעשו מספר ניסיונות למצוא מקורות שמהם ניתן היה להביא מים ראויים לשימוש. כשנסללה רכבת העמק בשנת 1904 היה הכרח למצוא מקור מים שקרוב למסילה ומעצם הימצאותם של שלוש בארות כאלו (הראשונה הוקמה ב"בריכת הג'מוסים" מול בלפוריה), חלחלה ההבנה כי יש אפשרות להקמת בארות נוספות.

בבאר החמישית והאחרונה שהוקמה ברחוב קרן היסוד בעפולה השתמשו במנוע חשמלי לשאוב את המים, שבאופן מפתיע היו בכמות גדולה ובמהלך השנים, לכשירדה משמעותית כמות המים הניתנים לשימוש נסגרה הבא ונעזבה ובימים האחרונים, כאמור, זוכה מתחם הבאר לשדרוג מחדש לטובת תושבי העיר בכלל וחובבי ההיסטוריה בפרט.
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
ספרייה עד המקלט: יוזמה חדשה בעפולה מביאה את הספרים עד למרחבים המוגנים ספרייה עד המקלט: יוזמה חדשה בעפולה מביאה את הספרים עד למרחבים המוגנים
16/3/2026 דני ברנר
עפולה: אזור התעשייה החדש יתמקד בתעשייה ביטחונית עפולה: אזור התעשייה החדש יתמקד בתעשייה ביטחונית
16/3/2026 דני ברנר
נחשפה נחשפה "מטחנת גורים" בצפון
9/3/2026 דני ברנר
מצדיעים לנשות המילואימניקים: מחווה מרגשת בעפולה ביום האישה הבינלאומי מצדיעים לנשות המילואימניקים: מחווה מרגשת בעפולה ביום האישה הבינלאומי
9/3/2026 דני ברנר
ביקור ״מלחמתי״ ביקור ״מלחמתי״
9/3/2026 דני ברנר
עפולה: חוגגים פורים במקלטים עפולה: חוגגים פורים במקלטים
3/3/2026 דני ברנר
עפולה: העירייה תקיים תרגיל בשיתוף פיקוד העורף עפולה: העירייה תקיים תרגיל בשיתוף פיקוד העורף
3/3/2026 דני ברנר
מגה בר מצווה מגה בר מצווה
24/2/2026 דני ברנר
העיר עפולה כיכבה ביריד התיישבות של משרד נגב-גליל העיר עפולה כיכבה ביריד התיישבות של משרד נגב-גליל
16/2/2026 דני ברנר
האזרחים הוותיקים מצדיעים לחיילי חטיבת כפיר האזרחים הוותיקים מצדיעים לחיילי חטיבת כפיר
16/2/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות