עפולהנט חדשות - ראש עיריית עפולה אבי אלקבץ: ''עשינו צעד חשוב נוסף לקראת רכבת ישירה לאזור המרכז''
ראש עיריית עפולה אבי אלקבץ: "עשינו צעד חשוב נוסף לקראת רכבת ישירה לאזור המרכז"

מאת: דני ברנר 
יום שני, 10 באוגוסט 2026, 15:30
המועצה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה להפקדה את פרויקט מסילת מנשה שתחבר את מסילת 'רכבת העמק' לאזור המרכז. אבי אלקבץ שמוביל את הנושא בשנים האחרונות: "זהו פרויקט שישנה את המציאות התחבורתית והתעסוקתית בעפולה ובאזור כולו"

רכבת ישראל, תחנת עפולה (צילום: דוברות העירייה)

עפולה מתקרבת למרכז: המועצה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה להפקדה את פרויקט מסילת מנשה שתחבר את מסילת 'רכבת העמק' ליישובי עמק חפר בפרט ואזור המרכז בכלל. התוכנית כוללת הקמת מסילת ברזל כפולה באורך של כ-50 ק"מ לאורך כביש 6 וחיבורה למסילה המזרחית בחלקה הדרומי ומסילת 'רכבת העמק' בחלקה הצפוני ובהמשך גם למסילת הגליל המתוכננת להגיע עד לטבריה. עלות הפרויקט כעשרה מיליארד שקלים.


המסילה החדשה תקצר את זמני הנסיעה למרכז הארץ ותחסוך את העיקוף שעושה כיום 'רכבת העמק' דרך חיפה, המחייב גם החלפת רכבות ומאריך מאוד את זמן הנסיעה. כך תשתפר הנגישות בתחבורה הציבורית לעובדים באזורי התעסוקה, ויתאפשר שינוע מטענים מנמל חיפה וממטרופולין חיפה והצפון ללא מעבר במסילת החוף. כמו כן, התוכנית שמה דגש מיוחד על שמירת הסביבה. חשוב להדגיש כי כשליש מתוואי המסילה מתוכנן לעבור במנהרות, לרבות מתחת לשמורה הביוספרית במגידו, וזאת כדי לשמור על השטחים הפתוחים, בערוצי הנחלים ובערכי הטבע הייחודיים לאזור.

ראש העיר עפולה אבי אלקבץ שם את נושא הנגישות התחבורתית מעפולה ואליה בראש סדר העדיפויות לפני מספר שנים. במסגרת הפעולות נועד ראש העיר עם מספר שרי תחבורה שכיהנו בתפקיד בשנים האחרונות וכן עם אנשי המקצוע במשרד התחבורה וברכבת ישראל. רק לפני מספר חודשים הוזמן למשרד הראש הממשלה שם התבקש להציג מספר פרויקטים לקידום ובתוכם, כאמור, מסילת מנשה. "זהו פרויקט שיקצר את המרחק בין הצפון לאזור המרכז ישנה את המציאות התחבורתית והתעסוקתית בעפולה והאזור כולו "
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
משחק המלכים חוזר לעפולה משחק המלכים חוזר לעפולה
10/8/2026 דני ברנר
כתב אישום יוגש נגד תושב מגדל העמק שרצח את המנוח אובנך דינקו בפיצוץ מטען בעפולה כתב אישום יוגש נגד תושב מגדל העמק שרצח את המנוח אובנך דינקו בפיצוץ מטען בעפולה
28/7/2026 דני ברנר
10 מיגוניות חדשות הוצבו ביישובי המועצה האזורית עמק יזרעאל 10 מיגוניות חדשות הוצבו ביישובי המועצה האזורית עמק יזרעאל
19/7/2026 מערכת היום בעמק
סוף טוב: הכלב הנעדר אותר לאחר שלושה ימי חיפושים וחזר לבעליו סוף טוב: הכלב הנעדר אותר לאחר שלושה ימי חיפושים וחזר לבעליו
15/7/2026 דני ברנר
האוזניים נסתמות במטוס? כך תעברו את הטיסה בלי כאבים האוזניים נסתמות במטוס? כך תעברו את הטיסה בלי כאבים
12/7/2026 דני ברנר
פותחים עתיד ודלתות לעולם פותחים עתיד ודלתות לעולם
29/6/2026 דני ברנר
עפולה: הונחה אבן הפינה להקמת היכל עפולה: הונחה אבן הפינה להקמת היכל "ארנה"
29/6/2026 דני ברנר
חיבור בין כאב לתקווה: משרד הבריאות בחן את מודל מרחבי המרפא בעמק יזרעאל חיבור בין כאב לתקווה: משרד הבריאות בחן את מודל מרחבי המרפא בעמק יזרעאל
21/6/2026 דני ברנר
כתב אישום: הסליק אקדח בתחתונים ואקדח נוסף מתחת למושב כתב אישום: הסליק אקדח בתחתונים ואקדח נוסף מתחת למושב
18/6/2026 דני ברנר
מנכ”ל משרד הפנים, ישראל אוזן: מנכ”ל משרד הפנים, ישראל אוזן: "תנופת הפיתוח בעפולה מרשימה"
17/6/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות