עפולהנט חדשות - שני מקרי הכשות נחש טופלו בשבועיים במרכז הרפואי העמק
שני מקרי הכשות נחש טופלו בשבועיים במרכז הרפואי העמק

מאת: דני ברנר 
יום רביעי, 19 באוגוסט 2026, 17:51
בן 12 הוכש על ידי צפע בזמן משחק עם חבריו, פעוט בן שנתיים הובהל עם רגל כחולה

צוות אחיות טיפול נמרץ ילדים מטפלות בילד בן ה - 12 (צילום: דוברות המרכז הרפואי העמק)

בתוך שבועיים בלבד טופלו במרכז הרפואי העמק שני ילדים שהוכשו על ידי נחשים. ילד בן 12 מנוף הגליל הוכש על ידי צפע בזמן ששיחק עם חבריו בשכונה, ופעוט בן שנתיים מיישוב בעמק יזרעאל פונה לבית החולים עם נפיחות משמעותית ורגל שהכחילה. בשני המקרים קיבלו הילדים טיפול מציל חיים ומצבם התייצב.

הקיץ מביא איתו עלייה בפעילות נחשים בשטחי המחיה הסמוכים לבתים. בשבועיים האחרונים הגיעו למרכז הרפואי העמק שני ילדים לאחר הכשות נחש, כאשר אחד המקרים זוהה בוודאות כהכשת צפע.
בן ה12: "במהלך משחק עם חברים בשכונה פתחתי מגירה בתוך ה'מחנה' שהקמנו. בקצה המגירה משהו חום שמסתבר שזה היה הנחש והוא הכיש אותי במהרה" סיפר הילד. "ניסיתי לשמור על קור רוח עד כמה שיכולתי. ראיתי שתי נשים בקרבת מקום ואמרתי שהכיש אותי נחש. הן אמרו לי לא לזוז וחייגו לאמא שלי. אבא שלי הגיע לאחר שתי דקות וגם אמבולנס. ניסיתי לזוז כמה שפחות. זה כאב ומקום ההכשה התנפח מיד".

לוכד נחשים שהגיע למקום לאחר האירוע זיהה כי מדובר בנחש צפע. הילד טופל ביחידה לטיפול נמרץ ילדים, ולאחר שמצבו השתפר הוא הועבר להמשך טיפול ומעקב במחלקת ילדים. אביו של הילד ביקש להעביר מסר לציבור: "חשוב להדגיש שבמקרה של הכשת נחש או חשד להכשה יש להזעיק עזרה ולא לזוז. אם הבן שלי היה מחליט לרוץ לבית, שהיה במרחק של מספר דקות הליכה ממנו, הרעל היה מתפשט בגופו וגורם לסכנת חיים מיידית".

כשבוע קודם לכן הגיע למרכז הרפואי העמק ילד בן שנתיים מיישוב בעמק יזרעאל לאחר שהוכש ברגלו על ידי נחש. הפעוט הובהל לבית החולים כשהוא סובל מנפיחות משמעותית ומרגל שהכחילה. גם במקרה זה הוענק טיפול מהיר, ומצבו התייצב. ד"ר רונן פומפ, רופא בכיר במחלקה לרפואה דחופה בילדים במרכז הרפואי העמק, מסביר כי ניתן לצמצם את הסיכון להיתקלות בנחשים באמצעות מספר פעולות פשוטות: ״כדי להימנע מהכשה הקפידו שבחצר או סביבת הבית לא יהיו ערימות אשפה או חפצים שנחשים יכולים להסתתר בהם. חשוב לוודא לא לדחוף יד מתחת לאבנים, או מאחורי חפצים שלא רואים, כי כך מתבצעות רוב ההכשות. בסביבת אדם שהוכש, חשוב להרגיע את האדם, לקבע את האיבר הנפגע כדי שהארס לא יתפשט, ולקרוא כמה שיותר מהר למד"א שיפנה אותו לבית החולים, שם ניתן לנטר אותו ולטפל בהכשה״.

ד״ר רונן פומפ (צילום: דוברות המרכז הרפואי העמק)
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
נשק לא חוקי נתפס בביתו של תושב סולם הסמוך לעפולה נשק לא חוקי נתפס בביתו של תושב סולם הסמוך לעפולה
29/9/2026 דני ברנר
פסטיבל עפודיז חוזר ובגדול: עפולה הופכת לבירת הקולינריה של העמק פסטיבל עפודיז חוזר ובגדול: עפולה הופכת לבירת הקולינריה של העמק
27/9/2026 דני ברנר
עפולה: עובד ניקיון תקף מתפלל בן 78 עפולה: עובד ניקיון תקף מתפלל בן 78
27/9/2026 דני ברנר
הגביע הוא שלנו הגביע הוא שלנו
23/9/2026 דני ברנר
אם ובנה ניכוו קשה במעין עין מודע בעמק המעיינות אם ובנה ניכוו קשה במעין עין מודע בעמק המעיינות
21/9/2026 דני ברנר
עיריית עפולה נערכת לשינויי אקלים עיריית עפולה נערכת לשינויי אקלים
1/9/2026 דני ברנר
למעלה מ-16 אלף תלמידים פתחו את שנת הלימודים בעפולה למעלה מ-16 אלף תלמידים פתחו את שנת הלימודים בעפולה
1/9/2026 דני ברנר
בן 100 חגג יום הולדת כשהוא מאושפז במרכז רפואי העמק בן 100 חגג יום הולדת כשהוא מאושפז במרכז רפואי העמק
12/8/2026 דני ברנר
ראש עיריית עפולה אבי אלקבץ: ראש עיריית עפולה אבי אלקבץ: "עשינו צעד חשוב נוסף לקראת רכבת ישירה לאזור המרכז"
10/8/2026 דני ברנר
משחק המלכים חוזר לעפולה משחק המלכים חוזר לעפולה
10/8/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות