עפולהנט חדשות - אלקבץ לשרת התחבורה ח''כ מירב מיכאלי: ''תושבי עפולה סובלים משירות ירוד של התחבורה הציבורית בעיר''
אלקבץ לשרת התחבורה ח"כ מירב מיכאלי: "תושבי עפולה סובלים משירות ירוד של התחבורה הציבורית בעיר"

מאת: דני ברנר 
יום שלישי, 20 בספטמבר 2022, 07:11
ראש העיר עפולה אבי אלקבץ, במכתב מחאה חריף לשרת התחבורה ולאנשי מקצוע במשרד על רמת שירות ירודה בתחבורה הציבורית בעיר, אוטובוסים ישנים וריבוי מקרי אי-ביצוע נסיעות בעיר עפולה

נדחסים באוטובוסים בעפולה (צילום: דוברות העירייה)

ללשכת ראש העיר עפולה אבי אלקבץ הגיעו לאחרונה עשרות תלונות של תושבים על רמת שירות ירודה של התחבורה הציבורית בעיר לאורך חודשי הקיץ האחרונים ובמיוחד מאז פתיחת שנת הלימודים. בין היתר כתב אלקבץ לשרת התחבורה ח"כ מירב מיכאלי, למנכ"לית המשרד מיכל פרנק ולרן שדמי מנהל הרשות הארצית לתחבורה ציבורית כי אנו עדים לריבוי קיצוני של מקרים בהם אין לא יוצאות נסיעות כלל, או עמידה בלו״ז, וכן אוטובוסים ישנים.

במכתב התלונה צורפו דוגמאות רבות של תלונות תושבים מבוססות ונתמכות על ידי תאריכים ושעות בהן אוטובוסים כלל לא הגיעו לתחנות האיסוף, או שאיחרו ולא עמדו בזמנים: "ישנם עשרות דיווחים מתושבי העיר החווים תקלות מידי יום ביומו. לאור היקף התלונות ההולך וגדל, לצערנו עולה תמונת מצב עגומה מתמיד - אין יום שעובר מבלי שתושבנו נפגעים מנסיעות שלא בוצעו".

עוד ציין אלקבץ כי לפני שנה בדיוק, באוגוסט 2021, החלה הפעימה הראשונה של הרחבת שירות ותגבור תדירויות בתחבורה הציבורית בעפולה. מיד עם היציאה לדרך, התחדש כמעט כל צי האוטובוסים בעפולה שרוב רובו היה מורכב מרכבים המונעים על ידי גז טבעי דחוס: "לצערי כיום, חזרנו אחורה. נוסעים בכבישי העיר אוטובוסים ישנים מצב שבאופן טבעי גורר ריבוי תקלות". בסיום מכתבו ביקש אלקבץ לבצע פילוח של הקווים ולמצות את מלוא האפשרויות העומדות בפניכם ובראשם באכיפה מוגברת מול המפעיל בדגש על השירות הפנימי בעפולה.

בת אל אשכנזי, האמונה על תחום התחבורה הציבורית בעיריית עפולה, אמרה: "אנו פועלים בכל האמצעים העומדים לרשותנו על מנת לקדם שירות איכותי וראוי לתושבים. יש לנו תכניות עתידיות לתגבור קווים מרכזיים ונעמוד על המשמר לוודא שהתושבים יקבלו את השירות הטוב ביותר".
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
הממ״דים החדשים בשכונת גבעת המורה בעפולה הממ״דים החדשים בשכונת גבעת המורה בעפולה
21/5/2026 דני ברנר
שבועות כמו פעם: מחול, חקלאות, גבינות ותהלוכה חגיגית במוזיאון העמק שבועות כמו פעם: מחול, חקלאות, גבינות ותהלוכה חגיגית במוזיאון העמק
17/5/2026 דני ברנר
בול 100 שנים לעפולה בול 100 שנים לעפולה
15/5/2026 דני ברנר
עפולה: הסתיים קורס חובשי רפואת חירום של מד״א עפולה: הסתיים קורס חובשי רפואת חירום של מד״א
14/5/2026 דני ברנר
נחנך מרכז חדש להתפתחות הילד במגדל העמק נחנך מרכז חדש להתפתחות הילד במגדל העמק
14/5/2026 דני ברנר
מאות השתתפו במרוץ מאות השתתפו במרוץ "לרוץ איתה" לזכרה של טליה שואן ז"ל
11/5/2026 דני ברנר
מטען חבלה ועשרות פרטי אמל מטען חבלה ועשרות פרטי אמל"ח נתפסו בביתו של תושב שיבלי
7/5/2026 דני ברנר
מגדל העמק: מיגון מתקדם בעיר מגדל העמק: מיגון מתקדם בעיר
6/5/2026 דני ברנר
"השביל של ריף"
4/5/2026 דני ברנר
למרות הכל - בעפולה יחגגו עצמאות למרות הכל - בעפולה יחגגו עצמאות
17/4/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות