עפולהנט חדשות - ״אל תהרסו את העמק שלי״
״אל תהרסו את העמק שלי״

מאת: קרן כהן 
יום שני, 16 באוקטובר 2017, 19:39
תמר מינצר בת 14 מקיבוץ מזרע, שלחה מכתב אישי מרגש לראש אגף התחבורה במנהל התכנון, שבו היא מבקשת למנוע את הקמת שדה התעופה הבינלאומי המתוכנן בעמק יזרעאל. ״בניית שדה תעופה, שווה להרס מוחלט של העמק שלי״

השלט והפרחים שנשלחו לגב' שפרן (צילום: מטה המאבק)

גברת אילנה שפרן, ראש אגף התחבורה במינהל התכנון, קיבלה היום זר פרחים גדול שאליו צורפו מכתבים אישיים של תושבי עמק יזרעאל, הקוראים לה לשקול היטב את המלצותיה בדבר הקמת שדה התעופה הבינלאומי בעמק יזרעאל. מטה המאבק כנגד הקמת השדה, מנהל מזה זמן רב קמפיין ארוך ומושקע המאגד מאחוריו אלפי תושבים בעמק ובמדינת ישראל נגד הרס העמק ומניעת הקמת שדות תעופה בשטחו. גברת שפרן, היא האחראית על בדיקת החלופות למיקום שדה התעופה הבינלאומי הנוסף המתוכנן בישראל. המלצתה תקבע במידה רבה את המיקום המועדף של שדה התעופה המקביל לנתב"ג.

בשבועות האחרונים, נשלחו אל גברת שפרן מאות מכתבים מכל יישובי העמק: עפולה, רמת ישי, יקנעם, מגדל העמק, קרית טבעון וישובי המועצות האזוריות עמק יזרעאל, מגידו והגלבוע. במכתבים קראו אלפי תושבים לגב' שפרן לא לשמש חותמת גומי של שר התחבורה ולהמליץ על מיקום שלא יהרוס את עמק יזרעאל - שהשמירה עליו היא אינטרס לאומי של כלל תושבי מדינת ישראל.

מתוך כל המכתבים שנשלחו לגברת שפרן, בחר מטה המאבק להדפיס ולהגיש לה אישית את מכתבה של תמר מינצר, נערה בת 14 מקיבוץ מזרע. המכתב, בצרוף שלט המאבק "נתב"ג 2 בעמק - בכיה לדורות" ובצרוף זר פרחי דאגה ותקווה, נמסר לגברת שפרן מתוך תקווה לגרום לה להבין את חשיבות השמירה על העמק ואופיו הכפרי ומתוך צורך להדגיש את גודל הטעות ההיסטורית בהפיכתו לעמק של בטון ומלט.

במכתבה כתבה הנערה: ״לגב' שפרן שלום רב, קוראים לי תמר מינצר, אני גרה בקיבוץ מזרע שבעמק יזרעאל והשנה התחלתי את כיתה ט'. לפי מה שהבנתי, את עומדת בראש צוות הבדיקה מטעם מנהל התכנון שעומד להגיש המלצה על המקום המועדף להקמת שדה תעופה ולכן אני כותבת לך. אני מלאת תקווה שכשתגישי את ההמלצה הסופית תגישי המלצה מקצועית שנכתבה לאחר בדיקה מהימנה של כל החלופות וכמו גם אני רוצה שכשאת מגישה את המלצה תביני שמה שכתוב בה יכול לשנות החיים שלי ושל עוד המון מחבריי ולהפוך אותם לסיוט״, כותבת תמר.

״בניית שדה תעופה בעמק שווה להריסתו המוחלטת! העמק שלי הוא מיוחד ואין הרבה מקומות כאלו בארץ. אין הרבה מקומות בארץ בהם אני יכולה לפגוש חבר'ה כמוני שחלק גדול מהחיים שלהם מצוי בסביבה, בשדות ובשטחים הירוקים והפתוחים שליד הבית שלהם. לבניית שדה התעופה בעמק יזרעאל יש השלכות רבות: הריסת הקרקע החקלאית של העמק. הריסת השטחים הפתוחים שהפכו כל כך נדירים בארצנו. פגיעה קשה באיכות האוויר באזור שיכולה להביא גם לפגיעה בבריאות התושבים. פגיעה בשטח שמהווה חלק חשוב בהיסטוריית הארץ וחשוב למורשת המדינה״, כתבה תמר וסיימה במילים, ״אני מבקשת ממך בכל לשון של בקשה שכשאת כותבת את ההמלצה הסופית שלך, תחשבי עליי ועל חברים שלי שכמוני נולדו וגדלו בעמק, ועל החלום שלנו, להמשיך ולגדול בסביבה ירוקה״.
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
עפולה: תושב עפולה נדקר במהלך קטטה בין ספרים צעירים עפולה: תושב עפולה נדקר במהלך קטטה בין ספרים צעירים
3/11/2026 דני ברנר
נקמת הקטין נקמת הקטין
1/11/2026 דני ברנר
חיזוק הקשר עם כנף 1: הנהלת המועצה האזורית עמק יזרעאל ביקרה בבסיס רמת דוד חיזוק הקשר עם כנף 1: הנהלת המועצה האזורית עמק יזרעאל ביקרה בבסיס רמת דוד
30/10/2026 דני ברנר
מתחסנים עכשיו, מוגנים בחורף מתחסנים עכשיו, מוגנים בחורף
18/10/2026 דני ברנר
תמרור אזהרה לתובעים נגד רשויות מקומיות תמרור אזהרה לתובעים נגד רשויות מקומיות
15/10/2026 דני ברנר
סוכלה הברחת סמים מירדן סמוך לקיבוץ מעוז חיים סוכלה הברחת סמים מירדן סמוך לקיבוץ מעוז חיים
12/10/2026 דני ברנר
נשק לא חוקי נתפס בביתו של תושב סולם הסמוך לעפולה נשק לא חוקי נתפס בביתו של תושב סולם הסמוך לעפולה
29/9/2026 דני ברנר
פסטיבל עפודיז חוזר ובגדול: עפולה הופכת לבירת הקולינריה של העמק פסטיבל עפודיז חוזר ובגדול: עפולה הופכת לבירת הקולינריה של העמק
27/9/2026 דני ברנר
עפולה: עובד ניקיון תקף מתפלל בן 78 עפולה: עובד ניקיון תקף מתפלל בן 78
27/9/2026 דני ברנר
הגביע הוא שלנו הגביע הוא שלנו
23/9/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות