עפולהנט חדשות - שלום כתה א׳, שלום כתה ב׳
שלום כתה א׳, שלום כתה ב׳

מאת: דני ברנר 
יום שישי, 1 בספטמבר 2017, 04:14
רביעיית האחים לבין דהן מהישוב גן נר מתחילים היום דרך חדשה. ילדי המשפחה שעברה מרמלה לישוב גן נר שבגלבוע, מסתגלים לבית חדש בישוב החדש, לאזור חדש ולבית ספר חדש. האם ריקי דהן: ״תמיד מזכירה להם, שכרביעייה הם אימפריה״

בדרך לבית הספר החדש. ילדי משפחת דהן והאם ריקי (צילום: מוא״ז הגלבוע)

שנת הלימודים תשע"ח נפתחת היום ולהורים רבים ולילדיהם זו התחלה חדשה. למשפחת דהן מהיישוב הקהילתי גן נר שלמרגלות הגלבוע, זו תהיה לא רק התחלה של שנת לימודים חדשה, אלא התחלה חדשה לגמרי עם בית חדש, ביישוב חדש ובית ספר חדש. 

משפחת דהן נכנסה לביתה החדש בגלבוע, לפני שלושה שבועות בלבד, וכבר רושמת שיא מרגש. לראשונה, שלישיית אחים בני 7 שעולים לכיתה ב', ואחיהם הצעיר יותר העולה השנה לכיתה א'. 
כל ילדי משפחת דהן ילמדו בבית הספר היסודי בישוב "נר הגלבוע": נהוראי, הבן הבכור בשלישייה, מבוגר בשתי דקות משני אחיו, ילמד "לבדו" באחת הכיתות בעוד שנתנאל וינון ילמדו יחדיו בכיתה המקבילה. ריקי דהן, אם המשפחה מוסיפה כי השבוע האחרון עבר על שלישיית הילדים בהתרגשות גדולה, וזאת לאחר שפגשו במורתם החדשה ובחבריהם החדשים לכיתה.

אך נדמה כי "במדד ההתרגשות" מנצח דווקא שילה בן ה-6, שבנוסף לכל ההתחלות החדשות, יעשה השבוע את צעדיו הראשונים בבית ספר כאשר יתחיל את כיתה א'. ״לכל אחד מהם יש את האופי שלו, את התכונות והכישורים הייחודיים שלו, אבל אנחנו תמיד מזכירים להם שכשלישייה, יחד עם אחיהם הקטן, הם בעצם אימפריה, וזה בוודאי יעזור להם להיקלט בסביבה החדשה״, אמרה האם ריקי.

ראש המועצה האזורית הגלבוע עובד נור, ברך את התלמידים החדשים לקראת תחילת שנת הלימודים ואמר: "יום פתיחת שנת הלימודים הוא יום חג בגלבוע. אני מברך את משפחת דהן על הצטרפותה למערכת החינוך שלנו אשר תתמקד השנה בישום חזון החינוך בגלבוע, ומבקש לאחל לכולנו, שנה של יצירה, צמיחה, והרחבת אופקים".

הבנים של משפחת דהן מגן נר. בית חדש, ישוב חדש, בית ספר חדש (צילום: מוא״ז הגלבוע)
ובינתיים בנצרת עילית. קרן פנאי עלתה לפני שלושה חודשים מהודו, יחד עם קהילת בני המנשה ודומיניקה דימנצ'קו שעלתה מאוקראינה יחלו הבוקר ללמוד בכיתה א' בבית ספר "כרמל" בנצרת עילית. הן עדיין לא מדברות עברית אבל את שלוש המילים: ״שלום כיתה א״ הן מכירות ואפילו יודעות לכתוב.

עולות לכתה א׳. קרן פנאי(מימין) ודומיניקה דימנצ׳קו מנצרת עילית (צילום: ישראל פרץ)
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
תרגיל פתיחת מרכז הסיוע הראשוני (מס תרגיל פתיחת מרכז הסיוע הראשוני (מס"ר) במועצה האזורית עמק יזרעאל
31/3/2026 דני ברנר
מגדל העמק לא תקיים קייטנות פסח לילדים מגדל העמק לא תקיים קייטנות פסח לילדים
30/3/2026 דני ברנר
הנס הכפול שלנו הנס הכפול שלנו
28/3/2026 מערכת היום בעמק
ניידת ״מוזיאון במזוודה״ ניידת ״מוזיאון במזוודה״
25/3/2026 דני ברנר
ספרייה עד המקלט: יוזמה חדשה בעפולה מביאה את הספרים עד למרחבים המוגנים ספרייה עד המקלט: יוזמה חדשה בעפולה מביאה את הספרים עד למרחבים המוגנים
16/3/2026 דני ברנר
נחשפה נחשפה "מטחנת גורים" בצפון
9/3/2026 דני ברנר
מצדיעים לנשות המילואימניקים: מחווה מרגשת בעפולה ביום האישה הבינלאומי מצדיעים לנשות המילואימניקים: מחווה מרגשת בעפולה ביום האישה הבינלאומי
9/3/2026 דני ברנר
ביקור ״מלחמתי״ ביקור ״מלחמתי״
9/3/2026 דני ברנר
חגיגה מוזיקלית סוחפת: חגיגה מוזיקלית סוחפת: "פרי עמלנו מתובל 2026" - מופע השיא של כיתות המוזיקה בעפולה
3/3/2026 דני ברנר
עפולה: חוגגים פורים במקלטים עפולה: חוגגים פורים במקלטים
3/3/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות