עפולהנט חדשות - הסבתא המיתולוגית חגגה יומולדת 100
הסבתא המיתולוגית חגגה יומולדת 100

מאת: דני ברנר 
יום ראשון, 27 באוגוסט 2017, 23:03
גסיה נון, המטפלת המיתולוגית מקיבוץ עין גב, חגגה יומולדת 100. ומי בא לברך? ילדי קבוצת ירדן שהיו בני 9 כשטיפלה בהם והיום הם בני 80. אחד ״הילדים״, עמיקם אטיאס ממושב רם און שבחבל תענך, ברך את סבתא גסיה ואמר: ״אין מילים שיביעו את מלוא התודה על הבית החם והמחבק שהענקת לי״

״הילדים״ של שנת 1951 עם סבתא גסיה ביום הולדתה ה-100. עמיקם אטיאס(קיצוני משמאל) אוחז בידה של גסיה (צילום: אריאל צור)

בקיבוץ עין גב שעל שפת הכנרת, חגגו לסבתא גסיה נון יום הולדת 100. גסיה, המזוהה בקיבוץ עם מתפרת הווילונות, שבה עבדה במסירות מעל 60 שנה, שכלה את בעלה יעקב ז״ל במלחמת העצמאות, בקרב הקשה על עין גב ומאז, השקיעה את כל אהבתה ומרצה בטיפול בילדי הקיבוץ, כמטפלת האולטימטיבית.

פרק מיוחד בחייה, בו היא גאה במיוחד, היה בתחילת שנות ה-50 של המאה הקודמת, כשטיפלה בקבוצת ילדי עליית הנוער מצפון אפריקה שהגיעו לקיבוץ. ילדי קבוצת ירדן, שזכו לטיפול המסור של סבתא גסיה. אלה ילדים שהגיעו לישראל בדרך יוצאת דופן. בשנת 1949, החל פרויקט גדול של העלאת ילדים יהודים ממרוקו לארץ. במסגרת המבצע הועברו הילדים לצרפת ומשם לבית חולים לחולי שחפת בנורבגיה. בתום שהות של שנה במקום עלו 200 הילדים ארצה והשתלבו בחברות ילדים שונות ברחבי הארץ.

אחת מקבוצות המבצע, ילדים בגילאים 9 עד 12, הגיעה לקיבוץ עין גב והשתלבה במסגרת פרויקט עליית הנוער. בני הקבוצה התחנכו בקיבוץ ולאחר מספר שנים התגייסו לנח"ל. הילדים של אז, היום כבר בסביבות גיל ה-80, הגיעו לפני מספר ימים מכל קצוות הארץ לברך את סבתא גסיה. וגסיה, אם לשלוש בנות, שבעה נכדים ושישה נינים אמרה להם, כי הם גאווה למדינה.

נוסטלגיה. כך הם נראו אז. ילדי קבוצת ירדן עם המטפלת שלהם גסיה נון, בתחילת שנות ה-50 של המאה הקודמת (צילום: ארכיון קיבוץ עין גב)
עמיקם אטיאס(80) ממושב רם און שבחבל תענך, אחד מילדי הקבוצה שאומץ על ידי סבתא גסיה כשהיה בן 12, בא לברך אותה ליום הולדתה: "הייתי בן 12, כשהגענו לקיבוץ עין גב בינואר 1950, 25 נערים ונערות וקיבלנו את השם קבוצת ירדן. בצוות החינוך הזכור לטובה היו עזרא ז"ל שהיה מורה ומנהל הקבוצה, אסתר פיין ז"ל שהיתה מורה לתנ"ך וגסיה נון שהיתה מטפלת ואם הבית. גסיה דאגה לכל צרכינו: בגדים, כביסה והכל ואני זוכר את קבלות השבת המיוחדות. לאחר מספר חודשים קיבלנו משפחות מאמצות ואני לאושרי הגדול, זכיתי במשפחה של גסיה. בכל ערב פנוי הלכתי בשמחה לבית של גסיה, שיחקתי עם בתה איימי והבית היה לי כבית שלי, חם ונעים. גסיה בשבילי היא אמא שליוותה אותי ודאגה לי מגיל צעיר. לאורך השנים דאגתי לשמור על קשר עם גסיה ומשפחתה. אני נרגש במעמד זה, שגסיה חוגגת 100 שנים ברוכות. אין מילים שיביעו את מלוא התודה על החיבה, החינוך והדאגה בנערותי ועל הבית החם והמחבק שהענקת לי״, אמר עמיקם בהתרגשות.
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
אחרי דחייה ארוכה, מסע הסיור והניווט לזכרו של תא אחרי דחייה ארוכה, מסע הסיור והניווט לזכרו של תא"ל ארז גרשטיין ז"ל יצא לדרך
25/5/2026 דני ברנר
זהירות נחש זהירות נחש
25/5/2026 דני ברנר
שני הרוגים בהתרסקות מטוס קל בשדות מושב תל עדשים שני הרוגים בהתרסקות מטוס קל בשדות מושב תל עדשים
24/5/2026 דני ברנר
הממ״דים החדשים בשכונת גבעת המורה בעפולה הממ״דים החדשים בשכונת גבעת המורה בעפולה
21/5/2026 דני ברנר
שבועות כמו פעם: מחול, חקלאות, גבינות ותהלוכה חגיגית במוזיאון העמק שבועות כמו פעם: מחול, חקלאות, גבינות ותהלוכה חגיגית במוזיאון העמק
17/5/2026 דני ברנר
עפולה: הסתיים קורס חובשי רפואת חירום של מד״א עפולה: הסתיים קורס חובשי רפואת חירום של מד״א
14/5/2026 דני ברנר
נחנך מרכז חדש להתפתחות הילד במגדל העמק נחנך מרכז חדש להתפתחות הילד במגדל העמק
14/5/2026 דני ברנר
העבריין שנפל בפעם השנייה עם סוכן משטרתי העבריין שנפל בפעם השנייה עם סוכן משטרתי
12/5/2026 דני ברנר
מאות השתתפו במרוץ מאות השתתפו במרוץ "לרוץ איתה" לזכרה של טליה שואן ז"ל
11/5/2026 דני ברנר
מטען חבלה ועשרות פרטי אמל מטען חבלה ועשרות פרטי אמל"ח נתפסו בביתו של תושב שיבלי
7/5/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות