עפולהנט חדשות - מגדל העמק: 100 אחוז זכיה בהגרלה ב''מחיר למשתכן''
מגדל העמק: 100 אחוז זכיה בהגרלה ב"מחיר למשתכן"

מאת: דני ברנר 
יום שלישי, 25 ביולי 2017, 13:29
בעקבות התערבותו של ראש העיר אלי ברדה כל תושבי העיר שהשתתפו בהגרלה הגדולה של "המחיר למשתכן" - יזכו בזכות לרכוש דירה

ברדה וכחלון במגדל העמק (צילום: באדיבות דוברות העירייה)

בהגרלת הגדולה של "המחיר למשתכן" הוצאו 387 יח"ד במגדל העמק אליה ניגשו 146 מתושבי העיר. בזכות התערבות ראש העיר אלי ברדה להגדלת אחוזי העדפה לתושבי העיר ל-50% מהדירות- ייהנו כל תושבי העיר שהשתתפו בהגרלה מהזכות לרכוש דירה.

ההגרלה הגדולה של ״מחיר למשתכן״ בה הוצאו למכירה 15,000 דירות בכל הארץ ובתוכם 387 יחידות דיור במגדל העמק והסתיימה לפני כשבועיים חושפת נתון מדהים. על פי נתוני ההגרלה עולה כי במגדל העמק נרשמו 667 בעלי זכות מכל הארץ, מתוכם 146 מבני המקום שיתמודדו על הזכות לרכוש דירה מוזלת מבין 387 יחידות הדיור שהוצאו למכירה. אך היות ועל פי תנאי ההגרלה 50% מסך יחידות הדיור (193 יחידות בסך הכל) מיועדות לבני המקום – משמעות הנתון היא שכל בני המקום שהשתתפו בהגרלה- יזכו בזכות לרכוש דירה מוזלת שכן כמות הדירות "המשוריינות" לבני המקום עולה על כמות הנרשמים מבני המקום.

למעשה מגדל העמק ועוד שתי ערים בלבד הן היחידות מבין הערים שהשתתפו בהגרלה הגדולה שכל בני המקום שהשתתפו בהגרלות בתחומן – יזכו בזכות לרכוש דירה מוזלת. חשוב לציין כי ההישג אינו מקרי שכן מיד עם השקת תכנית "המחיר למשתכן" לפני כמעט שנתיים, קרא ראש העיר אלי ברדה לעצור את התכנית בעירו שכן על פי התנאים הראשונים היא הבטיחה רק 20% העדפה בהגרלות לבני המקום. לאחר מאבק של מספר חודשים קיבלו ראשי משרד הבינוי והשיכון את טענותיו של ברדה והעלו את אחוזי הזכאות במגדל העמק ל-50% (חצי מסך הדירות) עובדה שאפשרה, כאמור, לכלל הנרשמים ממגדל העמק לזכות בזכות לרכוש דירה בהגרלה האחרונה שתוצאותיה יפורסמו בעוד כשבועיים (14.8).

ראש העיר אלי ברדה אמר: "עכשיו אנחנו קוטפים את פירות המאבק בתחילת הדרך במסגרתו התעקשנו להעמיד את שיעור העדפה לבני המקום על 50% מסך יחידות הדיור כדי להגדיל את הסיכוי שלהם לרכוש דירה מוזלת לצד משפחתם בעיר בה גדלו והתחנכו".
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
בן 100 חגג יום הולדת כשהוא מאושפז במרכז רפואי העמק בן 100 חגג יום הולדת כשהוא מאושפז במרכז רפואי העמק
12/8/2026 דני ברנר
ראש עיריית עפולה אבי אלקבץ: ראש עיריית עפולה אבי אלקבץ: "עשינו צעד חשוב נוסף לקראת רכבת ישירה לאזור המרכז"
10/8/2026 דני ברנר
משחק המלכים חוזר לעפולה משחק המלכים חוזר לעפולה
10/8/2026 דני ברנר
כתב אישום יוגש נגד תושב מגדל העמק שרצח את המנוח אובנך דינקו בפיצוץ מטען בעפולה כתב אישום יוגש נגד תושב מגדל העמק שרצח את המנוח אובנך דינקו בפיצוץ מטען בעפולה
28/7/2026 דני ברנר
10 מיגוניות חדשות הוצבו ביישובי המועצה האזורית עמק יזרעאל 10 מיגוניות חדשות הוצבו ביישובי המועצה האזורית עמק יזרעאל
19/7/2026 מערכת היום בעמק
האוזניים נסתמות במטוס? כך תעברו את הטיסה בלי כאבים האוזניים נסתמות במטוס? כך תעברו את הטיסה בלי כאבים
12/7/2026 דני ברנר
פותחים עתיד ודלתות לעולם פותחים עתיד ודלתות לעולם
29/6/2026 דני ברנר
עפולה: הונחה אבן הפינה להקמת היכל עפולה: הונחה אבן הפינה להקמת היכל "ארנה"
29/6/2026 דני ברנר
חיבור בין כאב לתקווה: משרד הבריאות בחן את מודל מרחבי המרפא בעמק יזרעאל חיבור בין כאב לתקווה: משרד הבריאות בחן את מודל מרחבי המרפא בעמק יזרעאל
21/6/2026 דני ברנר
כתב אישום: הסליק אקדח בתחתונים ואקדח נוסף מתחת למושב כתב אישום: הסליק אקדח בתחתונים ואקדח נוסף מתחת למושב
18/6/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות