עפולהנט חדשות - הסיוט נגמר: נמצאה גופת הנעדר השלישי בכנרת
הסיוט נגמר: נמצאה גופת הנעדר השלישי בכנרת

מאת: דני ברנר 
יום שלישי, 18 באפריל 2017, 18:01
נחמן איטח ז״ל ולירון כראדי ז״ל, שגופותיהם נמצאו אתמול, הובאו למנוחות עולמים בבתי העלמין בירושלים ובאור עקיבא, ובינתיים נמצאה במעמקי הכנרת גופתו של הנעדר השלישי, איתמר אוחנה בן 19 מקרית שמונה. הגופה תגיע לתחנת השיטור הימי בדגניה לזיהוי סופי. רחל אוחנה, אמו של איתמר: ״איתמר נכנס למים להציל חיי אחרים וטבע״

שמעון אוחנה, אביו של איתמר, הבוקר בחוף לבנון. ״אני בטוח שבע״ה היום ימצאו את איתמר״ (צילום: דני ברנר)

נחמן איטח(21) ז״ל ולירון כראדי(17) ז״ל הובאו היום למנוחות בבתי העלמין בירושלים ובאור עקיבא, אבל בחוף לבנון שבמזרח הכנרת נמשכו בקדחתנות החיפושים אחר הנעדר השלישי, איתמר אוחנה(19) מקריית שמונה. בסביבות השעה 17:00 התקבלו דיווחים ראשונים מספינת הדיג של קיבוץ עין גב שנשאה את אנשי חיל הים וציוד הסונאר שסרק את קרקעית הכנרת והתברר כי גופתו של איתמר אוחנה(119) מקרית שמונה נמצאה בעומק של כ-25 מטרים. לאחר שצוללנים משו את גופתו של איתמר אוחנה מן המים, היא הובאה לתחנת השיטור הימי בדגניה שם התבקשו בני המשפחה לזהות אותה.

ספינות השיטור הימי של המשטרה, ספינת הדייג של קיבוץ עין גב ועליה צוות הילת״מ של חיל הים, צוללנים מתנדבים של המשטרה וזק״א, מסוק משטרתי ומתנדבים בעלי סירות מירוץ ואופנועי ים, הגיעו להשתתף בחיפושים בים לצד שוטרים ופרשים שסרקו את רצועות החוף. המומחים העריכו כי גופתו של אוחנה תמצא במהרה: ״סימנו נקודות טביעה אפשריות לגבי איתמר אוחנה וציוד הסונאר מופעל כמו גם אמצעים טכנולוגיים נוספים במקביל לחיפושים בים ומהאוויר. אין מצב שלא יהיו לכך תוצאות״, סיפר גורם בטחוני המעורב בחיפושים, ״סימנו את אזור הטביעה ברדיוס של עשרות מטרים ואם לא טעינו, הגופה תמצא במהרה. מדובר במבצע לא פשוט שכן המים במקום בעומק של 20 מטרים לפחות במרחק של 500 מטרים מהחוף. המים עכורים והזיהוי קשה. יחד עם זאת, התקווה גדולה ואנחנו מעריכים שכמו במקרה של איטח וכראדי, גם במקרה הזה, הגופה תמצא כשהיא שלמה וללא פגע״.

שמעון ורחל אוחנה, הוריו של איתמר אוחנה, נותרו לבדם על החוף כשהם מוקפים בקומץ בני משפחה וחברים. גם אל״מ יוסי כראדי, דודו של לירון ז״ל, לא עזב אותם ומיד אחרי שזיהה את גופת אחיינו בתחנת השיטור הימי בדגניה, שב אחרי חצות לחוף לבנון, ושהה עם משפחת אוחנה במהלך כל הלילה ועד אתמול בשעות הצהריים. רק אז נסע לאור עקיבא להשתתף בהלוויית אחיינו.

״אני לא מרגיש בודד. אני מרגיש עטוף עם אנשים חמים״, אמר שמעון אוחנה, אביו של איתמר שממשיך לעקוב מקרוב אחר החיפושים בכנרת, ״אני ממש שמח על מציאת גופות הבנים נחמן ולירון. אני חיזקתי אותם. ביקשתי לצאת אחרון. ראיתי שתי משפחות שבורות וידעתי שאסור לי לצאת מפה לפניהם. והקדוש ברוך הוא שמע אותי וזה מה שקרה. אני נותן אמון מלא בבורא עולם ובאנשי המשטרה וחיל הים שהם שליחיו של בורא עולם. הם עובדים מכל הלב ובלי הפסקה ועושים כל מאמץ למצוא את איתמר. אני משוכנע שהיום ימצאו את איתמר ובע״ה אני אחזור איתו היום הביתה״, אמר שמעון אוחנה. רחל אוחנה, אמו של איתמר התראיינה אתמול בפעם הראשונה מאז שבנה טבע בכנרת ביום רביעי שעבר, וסיפרה: ״הבן שלי נכנס למים כדי להציל חיי אחרים שנסחפו. הוא היה שחיין מצטיין במסגרת פרויקט ׳אחרי׳ אבל לצערנו הוא שילם בחייו, דווקא כשבא לחוף עם חבריו לחגוג את יום הולדתו הוא מצא את מותו. איתמר היה ילד מופלא. חבר וילד טוב. בשנה האחרונה מאז שהצטרף למכינה הצבאית בקצרין לקראת גיוסו לשירות קרבי בצה״ל, הוא התבגר, לקח אחריות והפך לילד ובן מושלם. זו בדיוק הסיבה שגם באירוע בכנרת הוא לא ויתר ויצא להציל חיי אחרים״, סיפרה האם, ״ביום שיצא לבלות עם חבריו בחוף התקשרתי אליו בשעה 10:30 והוא היה מאושר. יותר מאוחר אחותו דיברה איתו והוא הבטיח לה שהם רק בקבוק וודקה אחד לעשות שמח. זה הכל. איתמר לה היה שתיין ולא מעשן״, אמרה האם.

הנעדרים שנמצאו ללא רוח חיים במעמקי הכנרת. מימין לשמאל: לירון כראדי ז״ל, נחמן איטח ז״ל, איתמר אוחנה ז״ל (צילום: באדיבות המשפחות)

שוטרים על חוף לבנון. החיפושים נמשכו זה היום השביעי ברציפות (צילום: משטרת ישראל)
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
פסטיבל עפודיז חוזר ובגדול: עפולה הופכת לבירת הקולינריה של העמק פסטיבל עפודיז חוזר ובגדול: עפולה הופכת לבירת הקולינריה של העמק
27/9/2026 דני ברנר
עפולה: עובד ניקיון תקף מתפלל בן 78 עפולה: עובד ניקיון תקף מתפלל בן 78
27/9/2026 דני ברנר
הגביע הוא שלנו הגביע הוא שלנו
23/9/2026 דני ברנר
אם ובנה ניכוו קשה במעין עין מודע בעמק המעיינות אם ובנה ניכוו קשה במעין עין מודע בעמק המעיינות
21/9/2026 דני ברנר
המועצה האזורית עמק יזרעאל: מנשה מלכין מונה לסגן ראשת המועצה המועצה האזורית עמק יזרעאל: מנשה מלכין מונה לסגן ראשת המועצה
9/9/2026 דני ברנר
למעלה מ-16 אלף תלמידים פתחו את שנת הלימודים בעפולה למעלה מ-16 אלף תלמידים פתחו את שנת הלימודים בעפולה
1/9/2026 דני ברנר
שני מקרי הכשות נחש טופלו בשבועיים במרכז הרפואי העמק שני מקרי הכשות נחש טופלו בשבועיים במרכז הרפואי העמק
19/8/2026 דני ברנר
בן 100 חגג יום הולדת כשהוא מאושפז במרכז רפואי העמק בן 100 חגג יום הולדת כשהוא מאושפז במרכז רפואי העמק
12/8/2026 דני ברנר
ראש עיריית עפולה אבי אלקבץ: ראש עיריית עפולה אבי אלקבץ: "עשינו צעד חשוב נוסף לקראת רכבת ישירה לאזור המרכז"
10/8/2026 דני ברנר
משחק המלכים חוזר לעפולה משחק המלכים חוזר לעפולה
10/8/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות