עפולהנט חדשות - עמק של מלאכים
עמק של מלאכים

מאת: דני ברנר 
יום ראשון, 19 במרץ 2017, 06:44
בלעדי!!! משטרת ישראל חרתה על דגלה מעורבות בקהילה, אבל שוטרי מג״ב מתחנת משטרת בית שאן, לקחו את המעורבות הזו צעד מרגש קדימה. בזמנם הפנוי ובמימון מכספם הפרטי, תיקנו, שיפצו וצבעו 26 זוגות אופניים אותם הביאו לתלמידים בעלי צרכים מיוחדים בבית הספר דרור שבקיבוץ מסילות. כבוד

שוטרי בית שאן עם האופניים המתוקנים ברחבת הדשא של ביה״ס דרור בקיבוץ מסילות (צילום: דני ברנר)

יש כאלה שלא צריכים את יום המעשים הטובים כדי לסייע לזולת. יש כאלה שעושים את זה כל יום, כל השנה ומכל הלב. קחו לדוגמא את שוטרי משמר הגבול בתחנת המשטרה בבית שאן. החברים האלה, אימצו את תלמידי ביה״ס היסודי ״דרור״, בקיבוץ מסילות שבתחום המועצה האזורית עמק המעיינות. ילדים בעלי צרכים מיוחדים, שזקוקים כמו כל ילד אחר ואף יותר לחום, אהבה, חיבוק וכתף תומכת. וזה בדיוק מה ששוטרי בית שאן עושים לאורך כל השנה, בשקט, ובלי לקבל תמורה או פרס.

״חיפשנו פרויקט שבאמצעותו נוכל לתרום לקהילה שבה אנחנו פועלים״, סיפר רס״ב יוסי ביטון, ראש משרד מג״ב בתחנת משטרת בית שאן, ״הגענו לבית הספר דרור וראינו שיש פה עשרות זוגות אופניים מקולקלים וחלודים, שנועדו לשמש את התלמידים לרכיבה טיפולית. הבנו ממנהלת בית הספר שאין תקציב לתיקון האופניים, ואז החלטנו לקחת על עצמנו את החזרת האופניים לכשירות״, סיפר רס״ב ביטון.

״לפני חודשיים, אספנו את האופניים המקולקלים למחסן תיקונים של אחד המתנדבים שלנו, קיבלנו אופניים נוספים כתרומה מישובים סמוכים. השוטרים עסקו מדי יום בתיקון, שיפוץ וצביעת האופניים, הכל בהתנדבות, על חשבון זמנם הפנוי ובמימון מכספם הפרטי״, סיפר רס״ב ביטון, שיחד עם חבריו הגיעו בסוף השבוע לבית הספר, להעניק לתלמידים את 26 זוגות האופניים המתוקנים, ״נמשיך לסייע לילדים, נקנה להם גם קסדות ואפילו אופניים חדשים, נעביר להם שיעורים ונתמוך בהם לאורך זמן״, הבטיח רס״ב ביטון.

את ביצוע הפרויקט, לקח על עצמו רס״מ יגאל עמר, מש״ק אשכול ניר דוד שסיפר: ״זו חוויה מדהימה ותחושת שליחות וסיפוק לעזור דווקא לילדים כאלה. התגובות של הילדים על מה שעשינו עבורם ממש נגעו לליבנו. הם כל כך התרגשו וכך גם צוות המורים וההנהלה של בית הספר המיוחד הזה. אין ספק שנמשיך לעבוד איתם ולתרום כמה שניתן״, אמר רס״מ עמר.

מימין: רס״ב יוסי ביטון, סנ״צ עמוס שמעוני, רס״מ יגאל עמר (צילום: דני ברנר)
מפקד משטרת בית שאן, סנ״צ עמוס שמעוני, סיכם: ״הכי חשוב לנו זו מעורבות בקהילה והוכחנו כאן שמשטרה היא לא רק אכיפת חוק ומשימות של חקירה ושמירה על הסדר הציבורי, אלא גם סיוע לאוכלוסיות מוחלשות ותרומה לקהילה שבתוכה אנחנו פועלים מדי יום״.
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
השיטור העירוני בעפולה זכה בפעם השלישית ברציפות בציון 100 השיטור העירוני בעפולה זכה בפעם השלישית ברציפות בציון 100
29/9/2025 דני ברנר
פסטיבל האוכל פסטיבל האוכל "עפודיז" חוזר לעפולה
15/9/2025 דני ברנר
עפולה: המשלחת העירונית ל'מסע החיים' בפולין חזרה לפעול אחרי יותר מעשור של הפסקה עפולה: המשלחת העירונית ל'מסע החיים' בפולין חזרה לפעול אחרי יותר מעשור של הפסקה
15/9/2025 דני ברנר
עפולה: פתיחה חגיגית לשנת הלימודים עפולה: פתיחה חגיגית לשנת הלימודים
1/9/2025 דני ברנר
עפולה: מונתה מ עפולה: מונתה מ"מ לתפקיד ראש מינהל חינוך
27/8/2025 דני ברנר
ראש העיר עפולה ויו״ר ההסתדרות סיכמו על הקמתו מחדש של היכל האירועים ההיסטורי ראש העיר עפולה ויו״ר ההסתדרות סיכמו על הקמתו מחדש של היכל האירועים ההיסטורי
18/8/2025 דני ברנר
עפולה: השירות הווטרינרי העירוני מנעו הפצת 120 ק עפולה: השירות הווטרינרי העירוני מנעו הפצת 120 ק"ג מוצרי מזון המסוכנים לבריאות הציבור
18/8/2025 דני ברנר
השיר הרשמי לשנת ה-100 של העיר עפולה נחשף באופן רשמי השיר הרשמי לשנת ה-100 של העיר עפולה נחשף באופן רשמי
11/8/2025 דני ברנר
בעפולה מתכוננים: שלושה פסטיבלים תוך עשרה ימים בעפולה מתכוננים: שלושה פסטיבלים תוך עשרה ימים
5/8/2025 דני ברנר
עפולה: החייל רפאל גדז'ייב שנפצע קשה בפיגוע בצומת התישבי ביקר בלשכתו של ראש העיר עפולה: החייל רפאל גדז'ייב שנפצע קשה בפיגוע בצומת התישבי ביקר בלשכתו של ראש העיר
5/8/2025 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


כל הכתבות הקודמות