עפולהנט חדשות - מסתמן: משרד השיכון יסייע בשדרוג מערכות הביוב הישנות בעיר
מסתמן: משרד השיכון יסייע בשדרוג מערכות הביוב הישנות בעיר

מאת: דני ברנר 
שבת, 24 בדצמבר 2016, 20:43
שר השיכון יואב גלנט סייר לפני כחודשיים בעפולה עם ראש העיר יצחק מירון והביע נכונות לסייע בכל הקשור להסדרת הביובים הפרטיים בעיר

מסיירים בעפולה: שר השיכון גלנט וראש העיר מירון (צילום: יח״צ)

עיריית עפולה פועלת בחודשים האחרונים מול משרד השיכון והבינוי והשר יואב גלנט לשידרוג מערכות הביוב הפרטיות ברחבי העיר. ראש עיריית עפולה, יצחק מירון, פנה לאחרונה לשר גלנט בבקשה לקבל סיוע בנושא וגלנט הבטיח לשקול בחיוב את מתן הסיוע. נושא שיפור תשתיות הביוב בעיר עפולה, נמצא בסדר עדיפות גבוה ביותר בהנהלת העיר עפולה. לפני שמדברים על מערכות הביוב, חשוב להבהיר כי מדובר בביובים פרטיים, לרוב בבניינים ישנים, שקיימים ברחבי העיר. מערכות הביוב הציבוריות של העיר, נמצאים באחריות מי נעם, והיא מטפלת בתפעולן והשמשתן.

הבעיה מתחילה בבניינים רבים בעיר התחתית ובשכונות. בדירות אלה, מערכות הביוב ישנות מאד, בחלקן הצינורות הן צינורות בטון ואסבסט שמתפוררים ושוחות ביוב מתפרקות. בניינים אלה סובלים חדשות לבקרים מסתימות ביוב. לבעיות הסתימות של הביוב מקצה עיריית עפולה ביובית חינם, כידוע, אבל במצב בו רוצים לעשות טיפול שורש במערכת, הטיפול יכול להתחיל באלפי שקלים ולהגיע לעשרות אלפי שקלים.

מוטי פריאל, מנהל היחידה לפניות הציבור, הסביר כי מדובר בבעיה של ממש בהרבה בניינים בעיר. פריאל אמר כי בחלק קטן מהבניינים טיפלה עיריית עפולה במערכות הביוב של הבניינים באמצעות תב"ר(תקציב בלתי רגיל), והדיירים של הבניינים ישלמו את העלות בפריסה נדיבה באמצעות תשלומי הארנונה. הבעיה, לדברי פריאל, היא עם ושבים שידם אינה משגת ואינם יכולים לעמוד בהוצאה הכספית. לעיריית עפולה אין תקצוב בנושא מכיוון שמדובר בבתים פרטיים. לפני כחודשיים ביקר בעיר עפולה השר גלנט וסקר את פרויקט שיקום השכונות בעפולה. גלנט הביע נכונות לסייע ככל הניתן לעיר עפולה בהיבטים עליהם אמון משרדו. ראש העיר מירון פנה לשר גלנט והעלה את בעיית הביובים. גלנט שהבין את הבעיה, הבטיח כי ימצא את התקצוב המתאים, ונציגי משרדו המקיימים בשבועות האחרונים דיונים מול נציגי עיריית עפולה בראשות פריאל, ימצאו פתרון מהיר ויעיל לבעיה.
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
חיזוק מעבר לים חיזוק מעבר לים
8/12/2025 דני ברנר
עפולה: אושר תקציב של 65 מיליון שקלים להקמת היכל עפולה: אושר תקציב של 65 מיליון שקלים להקמת היכל "ארנה"
8/12/2025 דני ברנר
היסטוריה: הונחה אבן הפינה להקמת קריית ממשלה בעפולה היסטוריה: הונחה אבן הפינה להקמת קריית ממשלה בעפולה
2/12/2025 דני ברנר
הסיפור שלנו הסיפור שלנו
24/11/2025 דני ברנר
תפקיד יו תפקיד יו"ר מועצת הנוער של מחוז צפון נכבש שנה שלישית ברציפות על ידי תלמידה מעפולה
24/11/2025 דני ברנר
עפולה הכפילה את אוכלוסייתה ברבע המאה האחרונה עפולה הכפילה את אוכלוסייתה ברבע המאה האחרונה
17/11/2025 דני ברנר
שדרות ארלוזורוב בעפולה נבחר לאחד מהרחובות היפים ביותר בישראל שדרות ארלוזורוב בעפולה נבחר לאחד מהרחובות היפים ביותר בישראל
10/11/2025 דני ברנר
הגננת של עפולה הלכה לעולמה הגננת של עפולה הלכה לעולמה
10/11/2025 דני ברנר
עפולה: מתחם הבילוי והקולינריה בפארק הרכבת יוצא לדרך עפולה: מתחם הבילוי והקולינריה בפארק הרכבת יוצא לדרך
28/10/2025 דני ברנר
זכאות לבגרות: עפולה במקום הראשון זאת השנה השישית ברציפות מבין ערי גליל-עמקים זכאות לבגרות: עפולה במקום הראשון זאת השנה השישית ברציפות מבין ערי גליל-עמקים
28/10/2025 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות