עפולהנט חדשות - עפולה: הדלקת מדורות רק במתחמים המאושרים
עפולה: הדלקת מדורות רק במתחמים המאושרים

מאת: דני ברנר 
יום שלישי, 17 במאי 2022, 06:41
על פי צו של נציב כבאות והצלה הראשי רב טפסר אייל כספי, הוחלט לאסור הדלקת מדורות למעט מתחמים מאושרים. בעיריית עפולה אישרו מספר מתחמים וקראו לתושבים לאחד מדורות כדי לצמצם את סכנות מזג האוויר והפגיעה באיכות הסביבה

ישיבת ההיערכות בעיריית עפולה (צילום: דוברות העירייה)

חוגגים ונזהרים: בעיריית עפולה קיימו בימים האחרונים את ישיבת ההיערכות המסורתית לקראת אירועי ל"ג בעומר בהשתתפות הנהלת העירייה, אגף שפ"ע, כיבוי אש ומשטרה. במהלך הישיבה הועלו מסקנות מאירועי השנה שעברה וכן ניתנו הנחיות למשתתפים לקראת האירועים השנה הצפויים להתקיים במזג אוויר חם ויבש.

יממה לאחר הישיבה פרסם נציב כבאות והצלה הראשי רב טפסר אייל כספי צו האוסר על קיום מדורות בשטחים פתוחים: "בשל תנאים קיצוניים המעלים סבירות להתרחשות דליקות, אני מורה על איסור הדלקת מדורות לרבות הבערת אש בשטחים פתוחים בהתאם לתקנות החל מה-16.5 ועוד ל-20.5" נכתב בצו של הנציב כספי שהוסיף כי הצו תקף למעט אזורים שהוכשרו ואושרו על ידי הרשות המקומית ותחנת כיבוי אש המקומית.

בעקבות הצו הוחלט להכשיר מספר מתחמים בעיר עפולה וביניהם רחוב בני ישראל 14 בדרום העיר, ברחוב יסמין בשכונת לב העמק, ברחוב לוטם בשכונה המערבית, רחובות ברקת 65 וחטיבת כפיר (מול הפארק) בשכונת רובע יזרעאל, רחוב הנרייטה סאלד בגבעת המורה, בחניה ליד בית כנסת חב״ד במרכז העיר וברחובות אסף שמחוני והזית בעפולה עילית ולקרוא לתושבים לאחד מדורות ולחגוג יחד במתחמים אלה כדי לצמצם את הסכנות והפגיעה באיכות הסביבה.

כמו כן ניתנו הנחיות לתושבים כגון הדלקת מדורות אך ורק בשטח נקי מקוצים, עשבים, עצים או שיחים ובמרחק סביר ממבנים ומתקנים, לא מתחת לקווי חשמל, קווי טלפון ולא ליד מתקני דלק או כלי רכב. כמו כן חל איסור מוחלט לקיים מדורות בגנים ציבוריים, בפארקים או מדשאות במרחב הציבורי. עוד הוסיפו באגף שפ"ע כי יש להקפיד בסיום המדורה לכבותה בסיוע אדם בוגר ואין להשאיר אש דולקת או להשליך פחמים ועצים דולקים למכלי אצירה ופחי הזבל. פסולת ושאריות יש לרכז בשקיות אשפה ולפנותה או להניחה בריכוז אחד שיפונה בהמשך על ידי העירייה. עוד נמסר כי כוחות כיבוש אש, אגף הפיקוח והשיטור העירוני יערכו סיורים מתוגברים במטרה לשמור על ביטחון התושבים ולמנוע הדלקת מדורות במקומות אסורים. הציבור מתבקש להישמע להנחיות.
מנכ"ל העירייה, שלום שלמה, שניהל את הישיבה אמר: "כמדי שנה קיימנו ישיבת היערכות עם כל השותפים. אני קורא לציבור לחגוג יחד במתחמים שאושרו, להישמע להנחיות ולשתף פעולה עם הכוחות בשטח למען ביטחונכם ובטחון ילדיכם".
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
פסטיבל האוכל פסטיבל האוכל "עפודיז" חוזר לעפולה
15/9/2025 דני ברנר
עפולה: המשלחת העירונית ל'מסע החיים' בפולין חזרה לפעול אחרי יותר מעשור של הפסקה עפולה: המשלחת העירונית ל'מסע החיים' בפולין חזרה לפעול אחרי יותר מעשור של הפסקה
15/9/2025 דני ברנר
עפולה: פתיחה חגיגית לשנת הלימודים עפולה: פתיחה חגיגית לשנת הלימודים
1/9/2025 דני ברנר
עפולה: מונתה מ עפולה: מונתה מ"מ לתפקיד ראש מינהל חינוך
27/8/2025 דני ברנר
16,878 אלף תלמידים ייפתחו את שנת הלימודים בעפולה 16,878 אלף תלמידים ייפתחו את שנת הלימודים בעפולה
27/8/2025 דני ברנר
עפולה: השירות הווטרינרי העירוני מנעו הפצת 120 ק עפולה: השירות הווטרינרי העירוני מנעו הפצת 120 ק"ג מוצרי מזון המסוכנים לבריאות הציבור
18/8/2025 דני ברנר
השיר הרשמי לשנת ה-100 של העיר עפולה נחשף באופן רשמי השיר הרשמי לשנת ה-100 של העיר עפולה נחשף באופן רשמי
11/8/2025 דני ברנר
בעפולה מתכוננים: שלושה פסטיבלים תוך עשרה ימים בעפולה מתכוננים: שלושה פסטיבלים תוך עשרה ימים
5/8/2025 דני ברנר
עפולה: החייל רפאל גדז'ייב שנפצע קשה בפיגוע בצומת התישבי ביקר בלשכתו של ראש העיר עפולה: החייל רפאל גדז'ייב שנפצע קשה בפיגוע בצומת התישבי ביקר בלשכתו של ראש העיר
5/8/2025 דני ברנר
הילד עופרי כידרא צרפתי מעפולה הוא הראשון לקבל את ספר הילדים שהופק לציון שנת ה-100 הילד עופרי כידרא צרפתי מעפולה הוא הראשון לקבל את ספר הילדים שהופק לציון שנת ה-100
28/7/2025 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


כל הכתבות הקודמות