עפולהנט חדשות - חזרה לשגרת למידה מלאה במועצה האזורית עמק יזרעאל
חזרה לשגרת למידה מלאה במועצה האזורית עמק יזרעאל

מאת: דני ברנר 
יום שני, 13 באפריל 2026, 16:55
המועצה האזורית עמק יזרעאל חזרה לשגרת למידה מלאה בכלל מוסדות החינוך, לאחר תקופה של מגבלות והיערכות מיוחדת בעקבות המצב הביטחוני ומבצע "שאגת הארי"

חזרה לשגרה במועצה האזורית עמק יזרעאל (צילום: דוברות המועצה)

עם חזרתן של המסגרות החינוכיות לפעילות מלאה, שבו לפעולה גם כלל מערכות החינוך הפורמלי והחינוך החברתי ברחבי המועצה. ביום החזרה הראשון ללימודים בבתי הספר נרשמה נוכחות גבוהה במיוחד, כאשר למעלה מ-90% מכלל התלמידות והתלמידים שבו ללמידה – נתון המעיד על האמון במערכת ועל הרצון המשותף לחזרה לשגרה.

במקביל, כלל הפעילויות הקהילתיות חזרו לשגרה מלאה:• תנועות הנוער• חוגים, בית האמנויות והחינוך ופעילויות ספורט• פעילויות תרבות• מועדוני ותיקים.ות• פעילות "סב-יום" וכלל שירותי עמותת ותיקי עמק יזרעאל• הבריכה הטיפולית• קתדרת עמק יזרעאל.

ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל, שלומית שיחור רייכמן, מסרה: "לאחר תקופה מורכבת ולא פשוטה עבור התלמידות והתלמידים, הצוותים החינוכיים והמשפחות, החזרה לשגרה מלאה היא רגע משמעותי של יציבות, חוסן ותקווה. מערכת החינוך וקהילת העמק הוכיחו שוב את כוחן – ביכולת להסתגל, להחזיק יחד ולחזור לצמיחה וללמידה. תודה לכל המנהלות, המנהלים והצוותים החינוכיים בחינוך הפורמלי ובחינוך החברתי, לרכזות ורכזי הענפים בספורט ולכל העושות והעושים במלאכה החשובה של חיזוק החוסן האישי והקהילתי למען ילדות וילדי העמק."

מנהלת אגף החינוך במועצה, הילה הררי, הוסיפה: "החזרה לשגרה היא תהליך חינוכי ורגשי כאחד. לצד הלמידה, אנו שמים.ות דגש על ליווי רגשי, יצירת תחושת ביטחון והחזרת השגרה באופן מיטבי עבור כל תלמידה ותלמיד״.
מנכ"לית עמותת "כחול לבן", רינת מלמד, ציינה: "פעלנו תחת מגבלות פיקוד העורף לכל אורך התקופה מתוך הבנה בצורך החשוב למתן מענה בזמן אמת וכמקור לחוסן לאורך כל תקופת הלחימה ולאחריה. החוגים, הספורט והתרבות הם מרכיב משמעותי בחיזוק החוסן האישי והקהילתי. הפעילויות מאפשרות מרחב של שחרור, חוסן, יצירה וחיבור״. במועצה הדגישו כי ימשיכו לעקוב אחר ההתפתחויות ולהתאים את הפעילות בהתאמה, תוך שמירה על ביטחון התושבות והתושבים ומתן מענה מקצועי, חינוכי וקהילתי רחב.
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
כתב אישום: הסליק אקדח בתחתונים ואקדח נוסף מתחת למושב כתב אישום: הסליק אקדח בתחתונים ואקדח נוסף מתחת למושב
18/6/2026 דני ברנר
מנכ”ל משרד הפנים, ישראל אוזן: מנכ”ל משרד הפנים, ישראל אוזן: "תנופת הפיתוח בעפולה מרשימה"
17/6/2026 דני ברנר
החל מ-12 ביוני: שיפורים ושינויים במערך התחבורה הציבורית בעפולה החל מ-12 ביוני: שיפורים ושינויים במערך התחבורה הציבורית בעפולה
10/6/2026 דני ברנר
אחרי דחייה ארוכה, מסע הסיור והניווט לזכרו של תא אחרי דחייה ארוכה, מסע הסיור והניווט לזכרו של תא"ל ארז גרשטיין ז"ל יצא לדרך
25/5/2026 דני ברנר
זהירות נחש זהירות נחש
25/5/2026 דני ברנר
הממ״דים החדשים בשכונת גבעת המורה בעפולה הממ״דים החדשים בשכונת גבעת המורה בעפולה
21/5/2026 דני ברנר
שבועות כמו פעם: מחול, חקלאות, גבינות ותהלוכה חגיגית במוזיאון העמק שבועות כמו פעם: מחול, חקלאות, גבינות ותהלוכה חגיגית במוזיאון העמק
17/5/2026 דני ברנר
בול 100 שנים לעפולה בול 100 שנים לעפולה
15/5/2026 דני ברנר
עפולה: הסתיים קורס חובשי רפואת חירום של מד״א עפולה: הסתיים קורס חובשי רפואת חירום של מד״א
14/5/2026 דני ברנר
נחנך מרכז חדש להתפתחות הילד במגדל העמק נחנך מרכז חדש להתפתחות הילד במגדל העמק
14/5/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות