עפולהנט חדשות - די למוקשים: אגף הפיקוח בעפולה יגביר את האכיפה נגד תופעת אי איסוף גללי צואת כלבים
די למוקשים: אגף הפיקוח בעפולה יגביר את האכיפה נגד תופעת אי איסוף גללי צואת כלבים

מאת: דני ברנר 
יום שלישי, 16 בדצמבר 2025, 22:58
עיריית עפולה יוצאת השבוע בקמפיין רחב כנגד תופעת אי איסוף גללי צואת כלבים ובמקביל יחמיר אגף הפיקוח את אכיפת החוק לשמירת הניקיון ותופעת אי איסוף של צואת כלבים ברחבי העיר

אכיפת גללי כלבים בעפולה (צילום: דוברות העירייה)

בחודשים האחרונים התקבלו בעיריית עפולה תלונות על מקרים רבים של מפגעי צואת כלבים ברחובות העיר. בעקבות ריבוי המקרים והפניות החליט ראש העיר אבי אלקבץ על מדיניות מחמירה כנגד התופעה והורה למחלקת הדוברות לצאת בקמפיין הסברה נרחב ולאגף הפיקוח להגביר את האכיפה בנושאים הללו במטרה למגר את התופעה. כידוע, בעפולה ישנם כיום כ-2,000 כלבי מחמד שבעליהם מוציאים אותם מספר פעמים ביום וחלק ניכר מתוכם אינו מקפיד לאסוף את הגללים כך שהדבר הופך לתופעה מטרידה.

כדי למגר את התופעה הושק השבוע, כאמור, קמפיין הסברה במטרה להציף את הנושא. את הקמפיין יובילו דמויות מאוירות של שני כלבים שיככבו בשרשרת סרטוני אנימציה קצרים ומשעשעים, מוצרי דיגיטל שיפורסמו ברשתות החברתיות, שלטי חוצות, פלאיירים ופוסטרים, מדבקות, שקיות ממותגות ואפילו ספר ילדים קצר בנושא שיופץ בשלב השני לילדי העיר.

באגף הפיקוח החלו כבר השבוע באכיפה מוגברת של החוק באמצעות תגבור סיורי פקחים, איסוף כלבים משוטטים, הצבת עמודי שקיות גללים במוקדים נוספים ברחבי העיר, מתן התראות וכן חלוקת דוחות על סך 730 שקלים לבעלי כלבים שלא אספו את צואת כלביהם.

באגף הפיקוח ציינו עם פתיחת המבצע כי ינקטו באפס סובלנות כלפיי בעלי כלבים, קטנים וגדולים כאחד, שלא ייאספו את גללי הצואה של כלביהם. כמו כן המליצו לתושבים להצטייד בשקיות לאיסוף צואה בטרם יציאה מהבית.

הממונה על אגף שפע, אורן אקיקוס אמר: "צואת כלבים על מדרכות הולכי הרגל וברחובות היא פגיעה באיכות החיים ומפגע תברואתי אשר מסכן את בריאות הציבור. חשוב לחדד כי למרות מבצע האכיפה, על ציבור בעלי הכלבים להיות אחראים לכלביהם בכל עת ועליהם לנקות ולאסוף את גללי הצואה ולנקוט בכל הצעדים כדי שלא להוות מטרד לזולת. אנחנו מתכוונים להילחם ולמגר את התופעה ולגבות את הפקחים בנושא".
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
כתב אישום: הסליק אקדח בתחתונים ואקדח נוסף מתחת למושב כתב אישום: הסליק אקדח בתחתונים ואקדח נוסף מתחת למושב
18/6/2026 דני ברנר
מנכ”ל משרד הפנים, ישראל אוזן: מנכ”ל משרד הפנים, ישראל אוזן: "תנופת הפיתוח בעפולה מרשימה"
17/6/2026 דני ברנר
החל מ-12 ביוני: שיפורים ושינויים במערך התחבורה הציבורית בעפולה החל מ-12 ביוני: שיפורים ושינויים במערך התחבורה הציבורית בעפולה
10/6/2026 דני ברנר
אחרי דחייה ארוכה, מסע הסיור והניווט לזכרו של תא אחרי דחייה ארוכה, מסע הסיור והניווט לזכרו של תא"ל ארז גרשטיין ז"ל יצא לדרך
25/5/2026 דני ברנר
זהירות נחש זהירות נחש
25/5/2026 דני ברנר
הממ״דים החדשים בשכונת גבעת המורה בעפולה הממ״דים החדשים בשכונת גבעת המורה בעפולה
21/5/2026 דני ברנר
שבועות כמו פעם: מחול, חקלאות, גבינות ותהלוכה חגיגית במוזיאון העמק שבועות כמו פעם: מחול, חקלאות, גבינות ותהלוכה חגיגית במוזיאון העמק
17/5/2026 דני ברנר
בול 100 שנים לעפולה בול 100 שנים לעפולה
15/5/2026 דני ברנר
עפולה: הסתיים קורס חובשי רפואת חירום של מד״א עפולה: הסתיים קורס חובשי רפואת חירום של מד״א
14/5/2026 דני ברנר
נחנך מרכז חדש להתפתחות הילד במגדל העמק נחנך מרכז חדש להתפתחות הילד במגדל העמק
14/5/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות