עפולהנט חדשות - עלייה חדה בפניות למוקד עירוני עפולה מאז תחילת המלחמה
עלייה חדה בפניות למוקד עירוני עפולה מאז תחילת המלחמה

מאת: דני ברנר 
יום רביעי, 8 בנובמבר 2023, 17:40
עיקר הפניות של התושבים נגעו לשיטור העירוני, אנשים חשודים וסיורים ברחבי העיר ובמוסדות החינוך. קב"ט העירייה, מיקי כהן: "עיריית עפולה, המשטרה וכוחות הביטחון וההצלה פועלים לילות כימים כדי לשמור על הביטחון של התושבים"

המוקד העירוני בעפולה (צילום: דוברות העירייה)

התקפת הפתע הטראומתית שהתרחשה לפני כחודש ביישובי עוף עזה והדרום גרמו לבהלה ותחושת חוסר ביטחון בקרב תושבי עפולה שמספר הפניות שלהם למוקד העירוני בעיקר בנושאי ביטחון קפצו בעשרות אחוזים. הדוח שפרסם המוקד העירוני מתייחס לתאריכים שבין ה-7.10, יום פתיחת מלחמת חרבות ברזל ועד ה-7.11, חודש אחרי וכן בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. בין הנתונים שעלו ניתן לראות כי מספר הפניות למוקד בנוגע לשיטור העירוני קפצו מ731 בשנה שעברה ל-1,650 במהלך החודש האחרון. קפיצה של למעלה מ-100% המלמדת על דאגה שפקדה את התושבים בכל הקשור לביטחון האישי. דוגמאות נוספות לכך ניתן למצוא במספר הפניות לסיורים סביב מוסדות החינוך שעמד על 405 (בתקופה המקבילה אשתקד לא נעשתה ולו פנייה אחת לסיור במוסדות חינוך).

כמו כן חלה עלייה לסיורי ביטחון באופן כללי (319 פניות לעומת 212 בלבד בתקופה המקבילה אשתקד). עלייה נוספת נרשמה בפניות לקב"ט העירייה שעלו מ-12 פניות בלבד ל105 פניות. עוד נתון שמלמד על בהלה רבתי הוא לגביי אדם חשוד שעלה מ15 פניות בלבד שנה שעברה ל204 פניות בחודש האחרון. בנושאי מקלטים נדמה היה שהמצב הביטחוני יוביל לפניות רבות אך במהלך החודש האחרון נרשמו 162 פניות בלבד ייתכן שהדיווחים המרגיעים שהועברו מדי יום לציבור מפתיחת המלחמה שבישרו על מוכנות המקלטים הציבוריים בעפולה עשו את שלהם ובתחום הזה הציבור נרגע.


קב"ט העירייה, מיקי כהן, התייחס לנתונים ואמר שכבר אפשר לראות את הירידה בפניות והשבוע כבר נרשם יום אחד ללא פניות כלל בנושאי ביטחון: "עיריית עפולה, המשטרה וכוחות הביטחון וההצלה פועלים לילות כימים כדי לשמור על הביטחון של התושבים. בימים אלה אנו מעבים את מערך הסיורים של כיתות הכוננות המורכבות משוטרים, חיילי ופיקוח עירוני סביב בתי הספר וגני הילדים לאורך כל יום הלימודים".
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
ספרייה עד המקלט: יוזמה חדשה בעפולה מביאה את הספרים עד למרחבים המוגנים ספרייה עד המקלט: יוזמה חדשה בעפולה מביאה את הספרים עד למרחבים המוגנים
16/3/2026 דני ברנר
עפולה: אזור התעשייה החדש יתמקד בתעשייה ביטחונית עפולה: אזור התעשייה החדש יתמקד בתעשייה ביטחונית
16/3/2026 דני ברנר
נחשפה נחשפה "מטחנת גורים" בצפון
9/3/2026 דני ברנר
מצדיעים לנשות המילואימניקים: מחווה מרגשת בעפולה ביום האישה הבינלאומי מצדיעים לנשות המילואימניקים: מחווה מרגשת בעפולה ביום האישה הבינלאומי
9/3/2026 דני ברנר
ביקור ״מלחמתי״ ביקור ״מלחמתי״
9/3/2026 דני ברנר
עפולה: חוגגים פורים במקלטים עפולה: חוגגים פורים במקלטים
3/3/2026 דני ברנר
עפולה: העירייה תקיים תרגיל בשיתוף פיקוד העורף עפולה: העירייה תקיים תרגיל בשיתוף פיקוד העורף
3/3/2026 דני ברנר
מגה בר מצווה מגה בר מצווה
24/2/2026 דני ברנר
העיר עפולה כיכבה ביריד התיישבות של משרד נגב-גליל העיר עפולה כיכבה ביריד התיישבות של משרד נגב-גליל
16/2/2026 דני ברנר
האזרחים הוותיקים מצדיעים לחיילי חטיבת כפיר האזרחים הוותיקים מצדיעים לחיילי חטיבת כפיר
16/2/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות