עפולהנט חדשות - רצות עם יפית
רצות עם יפית

מאת: דני ברנר 
יום רביעי, 4 באוקטובר 2023, 17:06
נציגת היישוב אחוזת ברק למליאה ומי שעתידה להיות סגניתו של שי יזרעאלי, יפית וקנין, מבקשת לעלות את המודעות למאבק בסרטן השד וקוראת לנשות העמק להצטרף אליה ולרוץ במסגרת המיזם "גמאני רצה"

יפית וקנין (צילום: יח״צ)

רצות להיבדק: יפית וקנין מאחוזת ברק, המתמודדת בימים אלה על מקום במליאת המועצה מטעם היישוב אחוזת ברק ומי שעתידה להיות סגניתו של המועמד לראשות המועצה, שי יזרעאלי, יוצאת במיזם חשוב ומרגש במסגרתו היא קוראת לנשות העמק להצטרף אליה ולרוץ במסגרת המיזם "גמאני רצה".

'גמאני רצה' הוא מיזם חברתי ארצי של למעלה מ-50 קבוצות ריצה חברתיות קהילתיות שאחת מהן פעילה בעמק יזרעאל מאות מאמנים ואלפי רצות וזאת ללא עלות לנשים שמתמודדות או מחלימות מסרטן השד או סרטן נשי אחר (שחלות, רחם וצוואר הרחם). את הקבוצות מובילים מאמנות ומאמני ריצה וכושר מוסמכים מתנדבים בכירים מהשורה הראשונה של אנשי המקצוע בישראל. על פי ראשי המיזם, הפעילות הגופנית בכלל והריצה בפרט הוכחה מדעית כתורמת לבריאות של כל אחת וכל אחד, בריאים וחולים כאחד, אבל לנשים שמתמודדות עם סרטן השד זה תורם באופן יוצא דופן: הפחתה משמעותית של תופעות הלוואי המתלוות לטיפולים הקשים, שמירה על משקל גוף תקין בזמן שחלק מהטיפולים גורמים להשמנה, חיזוק הגוף והנפש.

יפית וקנין, חובבת ריצה מושבעת, הצטרפה למיזם החשוב לפני מספר שנים והשנה החליטה לרגל חודש המודעות למאבק בסרטן השד שחל מדי שנה באוקטובר ויצא לדרך בימים האחרונים, לצאת במסר חשוב במסגרתו היא קוראת לנשות העמק להצטרף אליה ולרוץ להעלאת המודעות של הנושא החשוב. עבור וקנין מדובר במחלה ארורה שתקפה בעבר לא פחות מארבע מבנות משפחתה: "מאז ילדותי נושא סרטן השד היה לצערי חלק מחיי. שלוש דודות ובת דודה שלי חלו בסרטן השד במהלך השנים ותודה לאל כולן גילו את המחלה בשלב מוקדם, החלימו וחזרו לשגרת חייהן" סיפרה וקנין והוסיפה: "בשנים האחרונות אני לוקחת חלק פעיל בקידום המודעות למאבק בסרטן השד בקרב נשים וקוראת בכל הזדמנות לנשים ללכת להיבדק שכן גילוי מוקדם מציל חיים. "אני רצה למען נשים שהחלימו, נשים הנלחמות במחלה ויחד עם חברותיי צוברת קילומטרים של הזדהות ותמיכה. אני קוראת לנשות העמק להצטרף אליי ולמאבק במחלה ולהצפת הנושא החשוב"' סיכמה.
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
כתב אישום: הסליק אקדח בתחתונים ואקדח נוסף מתחת למושב כתב אישום: הסליק אקדח בתחתונים ואקדח נוסף מתחת למושב
18/6/2026 דני ברנר
מנכ”ל משרד הפנים, ישראל אוזן: מנכ”ל משרד הפנים, ישראל אוזן: "תנופת הפיתוח בעפולה מרשימה"
17/6/2026 דני ברנר
החל מ-12 ביוני: שיפורים ושינויים במערך התחבורה הציבורית בעפולה החל מ-12 ביוני: שיפורים ושינויים במערך התחבורה הציבורית בעפולה
10/6/2026 דני ברנר
אחרי דחייה ארוכה, מסע הסיור והניווט לזכרו של תא אחרי דחייה ארוכה, מסע הסיור והניווט לזכרו של תא"ל ארז גרשטיין ז"ל יצא לדרך
25/5/2026 דני ברנר
זהירות נחש זהירות נחש
25/5/2026 דני ברנר
הממ״דים החדשים בשכונת גבעת המורה בעפולה הממ״דים החדשים בשכונת גבעת המורה בעפולה
21/5/2026 דני ברנר
שבועות כמו פעם: מחול, חקלאות, גבינות ותהלוכה חגיגית במוזיאון העמק שבועות כמו פעם: מחול, חקלאות, גבינות ותהלוכה חגיגית במוזיאון העמק
17/5/2026 דני ברנר
בול 100 שנים לעפולה בול 100 שנים לעפולה
15/5/2026 דני ברנר
עפולה: הסתיים קורס חובשי רפואת חירום של מד״א עפולה: הסתיים קורס חובשי רפואת חירום של מד״א
14/5/2026 דני ברנר
נחנך מרכז חדש להתפתחות הילד במגדל העמק נחנך מרכז חדש להתפתחות הילד במגדל העמק
14/5/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות