עפולהנט חדשות - עפולה: כביש עוקף 65 החדש ייפתח בעוד כשבועיים
עפולה: כביש עוקף 65 החדש ייפתח בעוד כשבועיים

מאת: דני ברנר 
יום רביעי, 2 באוגוסט 2023, 10:57
נתיבי ישראל נענו לבקשתו של ראש העיר אבי אלקבץ לפתוח את הכביש החדש בהקדם להורדת העומסים בציר שעובר בתוך העיר. לאחר שנפתח נתיב אחד, עתיד להיפתח בעוד כשבועיים (20.8) הכביש החדש במלואו ובמקביל ייחנך גם כביש 'חורשה' החדש שיחבר את שכונת עפולה הירוקה לכביש העוקף

מחלף המעונות הדמיה (צילום: נתיבי ישראל)

בעוד כשבועיים (20.8) תירשם היסטוריה בעיר עפולה ולאחר עשרות שנים ייצא כביש 65 המתחיל בחדרה וחצה את ליבה של העיר עפולה במשך שנים ארוכות מחוץ לגבולות העיר, עם פתיחת כביש 65 החדש (עורף עפולה). במקביל, ייפתח גם כביש "חורשה" החדש שיחבר את שכונת "עפולה הירוקה" לכביש העוקף ויהיה למעשה חיבור שלישי של העיר עפולה לכביש העוקף נוסף לשני החיבורים בצומת המעונות ובצומת אזור התעשייה של עפולה עילית. תוואי הכביש החדש כולל מסלול דו נתיבי, דו מסלולי לאורך של 6.5 ק"מ. כאשר בעוד כשנה יסתיים השלב השלישי והאחרון ב'צומת המעונות' או כפי שבנתיבי ישראל מכנים אותה 'צומת עפולה צפון' שם יבוטל הרמזור ויוקם מחלף חדש. כמו כן, לאורך הכביש יוסדרו דרכים חקלאיות וגשר לרכב חקלאי, יבוצעו פתרונות אקוסטיים לבלפוריה, אחוזת ברק ובימים אלה מקדמים פתרונות כאלה גם לעפולה וכן תותקן תאורה לכל אורך הכביש החדש.

כזכור, סלילתו של כביש עוקף 65 שנחשב למגה-פרויקט, החלה לפני כשנתיים לאחר חלופת מכתבים וסדרת פגישות של ראש העיר אבי אלקבץ ומהנדס העירייה עם מספר שרי תחבורה שכיהנו במהלך התקופה וביניהם ישראל כץ, בצלאל סמוטריץ' ומירי רגב וכן עם מנכ"ל נתיבי ישראל ניסים פרץ ובמהלכם ביקש ראש העיר להוציא את הכביש הבינעירוני מחוץ לגבולות העיר עפולה הן בשל עומסי התנועה הכבדים והן בשל תאונות הדרכים שהתרחשו על הציר, ובעיקר בצומת הקאנטרי קלאב שבו נפגשים שני כבישים בינעירוניים – כביש 65 וכביש 71.

טענותיו של ראש העיר אלקבץ התקבלו במלואן והוחלט להוציא את הכביש מחוץ לגבולות העיר עפולה בקטע שבין צומת המעונות ועד לצומת אזור התעשייה של עפולה עילית. ראש העיר אבי אלקבץ אמר השבוע: "במשך שנים ארוכות יצר כביש 65 עומסי תנועה בעיר עפולה. סלילתו ופתיחתו של הכביש העוקף הוא הישג ענק מאחר והוא פותר כשל תחבורתי משמעותי של תעבורה כבדה ופקקים בלתי נסבלים ברוב כבישי העיר ויביא איתו שיפור מערך הדרכים בעיר עפולה".


ראש העיר ומהנדס העיר בסיור בפרויקט (צילום: דוברות העירייה)
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
יהורם גאון, משה פרץ, עקיבא וגל אדם יופיעו בעצמאות בעפולה יהורם גאון, משה פרץ, עקיבא וגל אדם יופיעו בעצמאות בעפולה
29/4/2025 דני ברנר
בערב יום הזיכרון: חלל נוסף לעיר עפולה בערב יום הזיכרון: חלל נוסף לעיר עפולה
29/4/2025 דני ברנר
במד במד"א ערוכים בכוננות גבוהה לאבטח רפואית בבתי העלמין ברחבי הארץ
27/4/2025 דני ברנר
31 ניצולי שואה מאושפזים הבוקר במרכז הרפואי העמק 31 ניצולי שואה מאושפזים הבוקר במרכז הרפואי העמק
24/4/2025 דני ברנר
ראש עיריית מגדל העמק נבחר להשתתף במשלחת הישראלית למצעד החיים בפולין ראש עיריית מגדל העמק נבחר להשתתף במשלחת הישראלית למצעד החיים בפולין
23/4/2025 דני ברנר
שמים דגש על בריאות התושבות והתושבים שמים דגש על בריאות התושבות והתושבים
22/4/2025 דני ברנר
עפולה: נבחרו 12 'יקירי העיר' לשנת 2025 עפולה: נבחרו 12 'יקירי העיר' לשנת 2025
22/4/2025 דני ברנר
הישג ראשון ליו הישג ראשון ליו"ר המועצה הדתית החדש בעפולה
7/4/2025 דני ברנר
שפ שפ"ע של הכנות לקראת הפסח
7/4/2025 דני ברנר
השחמטאי בן ה-16 שיתמודד מול כ-30 שחקנים במקביל בעפולה: השחמטאי בן ה-16 שיתמודד מול כ-30 שחקנים במקביל בעפולה: "זה אף פעם לא משעמם"
6/4/2025 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


כל הכתבות הקודמות