עפולהנט חדשות - ממשיכה לצמוח: כ-2,800 תושבים חדשים הצטרפו לעפולה בשנת 2022
ממשיכה לצמוח: כ-2,800 תושבים חדשים הצטרפו לעפולה בשנת 2022

מאת: דני ברנר 
יום שלישי, 27 בדצמבר 2022, 08:46
לפי נתוני מינהל האוכלוסין של משרד הפנים האחרונים ממשיכה עפולה להיות העיר עם ההגירה החיובית הכי גדולה בצפון ותפתח את שנת 2023 עם מספר שיא של 66,005 תושבים

עפולה ממשיכה לצמוח (צילום: דוברות העירייה)

בימים האחרונים נחת על שולחנו של ראש העיר עפולה, אבי אלקבץ, מכתב משמח ובו נתוני מנהל האוכלוסין של משרד הפנים המגלה כי נכון לחודש נובמבר 2022 חצה מספר התושבים החיים כיום בעפולה את 66,005 התושבים לאחר שבשנה האחרונה הצטרפו לעיר 2,769 תושבים חדשים (נכון לחודש נובמבר 22) וייתכן שתחצה את רף ה-3,000 תושבים חדשים בסיום חודש דצמבר.

ע"פ הנתונים, ניתן לראות כי אחוז הצמיחה מתחילת הקדנציה של אבי אלקבץ בחודש נובמבר 2018 ועד חודש נובמבר 2022 עומד על שיעור צמיחה חיובי של 19.07% כאשר כל שכונות העיר, ללא יוצא מן הכלל, נהנות מצמיחה חיובית בשנה האחרונה ובראשן שכונת עפולה הירוקה, שצמחה השנה ב-127%, לב העמק (C1) שצמחה ב-23.62%, רובע יזרעאל 8.73%, גבעת המורה 1.27%, עפולה תחתית 1.96% ועפולה עילית ב- 3.32%. שיעור הצמיחה השנתי הממוצע של עפולה עומד על כ-4.38% בשנה ובכך מציב אותה בעשירייה הראשונה הארץ בהגירה חיובית אחרי ערים כמו יבנה, חריש, באר יעקב ועוד.

תושבי העיר הוותיקים וודאי זוכרים כי בשנות השמונים והתשעים דשדשה עפולה סביב 20 אלף תושבים וסבלה מהגירה שלילית, בעיקר של צעירי העיר אשר חיפשו את דרכם במרכז הארץ. עם קבלת ההחלטה של אבי אלקבץ "לחבר את העפולות" החלה בנייה מסיבית ברחבי העיר ובמיוחד בשכונת רובע יזרעאל שמשכה אלפי משפחות צעירות חדשות לעיר, לצד תנופת בנייה בשכונות נוספות ברחבי העיר, והתחדשות עירונית באזורים הוותיקים, שהביאו לצמיחה החיובית של השנים האחרונות.

ראש העיר אבי אלקבץ: "עפולה, בירת העמק, נחשבת בשנים האחרונות לעיר המובילה בצפון במגוון תחומים כגון חינוך, תרבות ופנאי, מסחר משגשג ותעסוקה צומחת, דיור איכותי ודרכי גישה ותחבורה נוחים כולל תחנת רכבת מרכזית. לאור כל זאת, לא פלא שמשפחות רבות בוחרות לקבוע את ביתם בעפולה".
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
ספרייה עד המקלט: יוזמה חדשה בעפולה מביאה את הספרים עד למרחבים המוגנים ספרייה עד המקלט: יוזמה חדשה בעפולה מביאה את הספרים עד למרחבים המוגנים
16/3/2026 דני ברנר
עפולה: אזור התעשייה החדש יתמקד בתעשייה ביטחונית עפולה: אזור התעשייה החדש יתמקד בתעשייה ביטחונית
16/3/2026 דני ברנר
נחשפה נחשפה "מטחנת גורים" בצפון
9/3/2026 דני ברנר
מצדיעים לנשות המילואימניקים: מחווה מרגשת בעפולה ביום האישה הבינלאומי מצדיעים לנשות המילואימניקים: מחווה מרגשת בעפולה ביום האישה הבינלאומי
9/3/2026 דני ברנר
ביקור ״מלחמתי״ ביקור ״מלחמתי״
9/3/2026 דני ברנר
עפולה: חוגגים פורים במקלטים עפולה: חוגגים פורים במקלטים
3/3/2026 דני ברנר
עפולה: העירייה תקיים תרגיל בשיתוף פיקוד העורף עפולה: העירייה תקיים תרגיל בשיתוף פיקוד העורף
3/3/2026 דני ברנר
מגה בר מצווה מגה בר מצווה
24/2/2026 דני ברנר
העיר עפולה כיכבה ביריד התיישבות של משרד נגב-גליל העיר עפולה כיכבה ביריד התיישבות של משרד נגב-גליל
16/2/2026 דני ברנר
האזרחים הוותיקים מצדיעים לחיילי חטיבת כפיר האזרחים הוותיקים מצדיעים לחיילי חטיבת כפיר
16/2/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות