עפולהנט חדשות - תיבת הדואר הבריטית חוזרת לחיים
תיבת הדואר הבריטית חוזרת לחיים

מאת: דני ברנר 
יום שלישי, 22 בפברואר 2022, 11:10
לא הרבה יודעים אבל בשדרות ארלוזורוב בעפולה, ניצבת תיבת דואר ישנה מתקופת המנדט הבריטי. כחלק מטיפוח מוקדי תיירות ברחבי העיר חודשה התיבה, ייתלה שלט הסבר והתיבה תהפוך למוקד קטן נוסף במסלול ההיסטורי של העיר

תיבת הדואר הראשונה בעפולה (צילום: דוברות העירייה)

שדרות ארלוזורוב, לב ליבה של העיר עפולה, מהוות את סמלה ואחת מפינות החמד של בירת העמק. לאורכה של השדרה המעוטרת בדקלי וושינגטוניה גבוהים חבויים סודות היסטוריים רבים וביניהם בית הכנסת הגדול שנבנה בשנת 1925, אשר שימש את ראשוני המתיישבים ונחשב עד היום לאחד המבנים היפים בעיר, וכן מגדל המים וכיכר אנדרוס שהפכה לימים לכיכר העצמאות המרכזית מצידה השני של השדרה.

פיסות היסטוריה עשירות אפשר למצוא גם לאורך השדרה וביניהם בתי הבאוהאוס המזכירים את בתיה של תל אביב, מלון שפירא שהיה מבתי האירוח היחידים בעמק יזרעאל בתקופת המנדט הבריטי ואירח אישים כגון רבי יוסף יצחק שניאורסון מליובביץ', הרב אברהם יצחק הכהן קוק, מנהיג בית"ר זאב ז'בוטינסקי, נשיא המדינה חיים ויצמן המשורר חיים נחמן ביאליק, מנחם אוסישקין ועוד.

סמוך לבית המלון הוקם בשנת 1925 מבנה נוסף שזכה לשם "בית פיינגולד" והיה למעשה לקניון העברי הראשון שבו פעלו לאורך השנים בית קולנוע, חנויות בגדים ומסעדות. לא הרבה יודעים אבל בבית פיינגולד ניצבת עד היום, שקועה בתוך קיר המבנה, תיבת דואר עתיקה מימי המנדט הבריטי, ששימשה כחלק מסניף הדואר הראשון בעפולה שפעל במקום. תיבת הדואר נותרה השריד האחרון של הסניף שנתן שירותי דואר למשלוח מכתבים, טלגרמות ומרכזיית טלפון שאפשרה לטלפנים במקום להאזין לשיחות המפקדים הבריטיים ומפקדי הכנופיות הערביות ולהעביר את תוכנן למפקדי ארגון "ההגנה" לצורך שמירה והגנה על העיר. הסניף פעל במקום עשרות שנים עד למעבר למבנה הנוכחי ברחוב הרב לוין.

התיבה ההיסטורית נצבעה לאחרונה ובקרוב יוצב בשיתוף המועצה לשימור אתרים שלט הסבר והתיבה תהפוך למוקד היסטורי קטן נוסף לטובת התיירים שייקחו חלק במסלול שעתיד לקום בקרוב כחלק מהיערכות לחגיגות ה-100 של העיר.
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
בן 100 חגג יום הולדת כשהוא מאושפז במרכז רפואי העמק בן 100 חגג יום הולדת כשהוא מאושפז במרכז רפואי העמק
12/8/2026 דני ברנר
ראש עיריית עפולה אבי אלקבץ: ראש עיריית עפולה אבי אלקבץ: "עשינו צעד חשוב נוסף לקראת רכבת ישירה לאזור המרכז"
10/8/2026 דני ברנר
משחק המלכים חוזר לעפולה משחק המלכים חוזר לעפולה
10/8/2026 דני ברנר
כתב אישום יוגש נגד תושב מגדל העמק שרצח את המנוח אובנך דינקו בפיצוץ מטען בעפולה כתב אישום יוגש נגד תושב מגדל העמק שרצח את המנוח אובנך דינקו בפיצוץ מטען בעפולה
28/7/2026 דני ברנר
10 מיגוניות חדשות הוצבו ביישובי המועצה האזורית עמק יזרעאל 10 מיגוניות חדשות הוצבו ביישובי המועצה האזורית עמק יזרעאל
19/7/2026 מערכת היום בעמק
האוזניים נסתמות במטוס? כך תעברו את הטיסה בלי כאבים האוזניים נסתמות במטוס? כך תעברו את הטיסה בלי כאבים
12/7/2026 דני ברנר
פותחים עתיד ודלתות לעולם פותחים עתיד ודלתות לעולם
29/6/2026 דני ברנר
עפולה: הונחה אבן הפינה להקמת היכל עפולה: הונחה אבן הפינה להקמת היכל "ארנה"
29/6/2026 דני ברנר
חיבור בין כאב לתקווה: משרד הבריאות בחן את מודל מרחבי המרפא בעמק יזרעאל חיבור בין כאב לתקווה: משרד הבריאות בחן את מודל מרחבי המרפא בעמק יזרעאל
21/6/2026 דני ברנר
כתב אישום: הסליק אקדח בתחתונים ואקדח נוסף מתחת למושב כתב אישום: הסליק אקדח בתחתונים ואקדח נוסף מתחת למושב
18/6/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות