עפולהנט חדשות - העתיד כבר כאן
העתיד כבר כאן

מאת: דני ברנר 
יום שלישי, 30 בנובמבר 2021, 21:30
משקפי מציאות וירטואלית למנתחים בניתוחים מורכבים להחלפת מפרק ברך. המרכז הרפואי העמק בין 5 מרכזים גדולים בעולם שהחלו להשתמש בטכנולוגיה המתקדמת

ניתוח להחלפת מפרק ברך באמצעות משקפי מציאות (צילום: מרכז רפואי העמק)

המרכז הרפואי העמק מקבוצת כללית מצטרף לשורה מובחרת ומצומצמת של 5 מרכזים בינלאומיים מובילים להחלפת מפרקים בעולם בשימוש בטכנולוגיה מתקדמת של משקפי מציאות רבודה לרופאים המנתחים. באחרונה בוצע הניתוח בגישה הטכנולוגית העתידנית למטופלת בת 67 שהיתה זקוקה להחלפת מפרק ברך והניתוח בוצע בהצלחה רבה.

לדבריו של פרופ' נמרוד רוזן, מנהל מערך אורתופדיה-שיקום במרכז הרפואי העמק מקבוצת כללית: "המרכז להחלפת מפרקים שלנו מהווה מרכז מצוינות ארצית ובינלאומית להחלפות מפרקים ועושה לילות כימים למען לתושבי אזור הצפון. אנחנו גאים שמרכזנו נבחר לשמש כאחד מהמרכזים המובילים בעולם העושים כבר עכשיו שימוש בטכנולוגיה העתידנית לניתוח החלפת מפרקים וגאים כי מדינת ישראל נמנית בין 5 המדינות הראשונות בעולם לאימוץ טכנולוגיה מהפכנית להחלפת ברך".

את הניתוח ביצעו ד"ר שמואל ישראלי מנהל השירות לכירורגיה של הברך, ד"ר דן דבי מנהל המרכז להחלפת מפרקים, וד"ר אסעד דראושה, רופא בכיר במרכז להחלפת מפרקים. המנותחת הראשונה בגישה החדשנית סבלה משחיקה בפרקי הברך ונזקקה לניתוח להחלפת מפרק. המערכת המתקדמת, פרי פיתוחה של חברה מדקטה השוויצרית, הינה מערכת ייחודית המאפשרת למנתח לנווט בהנחיית תכנת מחשב של מציאות רבודה.

"מדובר בטכנולוגיה ממוחשבת המבוססת על תכנון מקדים ותלת ממדי המאפשר כבר בשלב הטרום ניתוחי תכנון מדויק ובהתאמה מדוקדקת לכל מטופל ומטופל, תוך שימוש באמצעי ניווט ממוחשבים מבוססי מצלמות ייחודיות, שמסייעים באופן אופטימלי למנתח להגיע לתוצאה הטובה ביותר המותאמת אישית לכל מטופל. יופייה של המערכת נעוץ ביכולתה להשתלב ככלי עזר המלווה ומשדר מידע חשוב כחלק מהתהליך הניתוחי". מסביר ד"ר דן דבי.

"משקפיים של מציאות רבודה בניתוחים היא טכנולוגיית העתיד והיא החלה לעשות את צעדיה הראשונים בארץ. אנחנו גאים להיות הראשונים לאמצה בניתוחים להחלפות מפרקים", אומר ד"ר שמואל ישראלי. "הטכנולוגיה הזו מוסיפה רבדים חשובים שעד כה לא היו קיימים בתחום ניתוחים זה. המערכת מאפשרת לנו כמנתחים לקבל מידע דינמי של התנהגות הרקמות הרכות בזמן הניתוח באופן שלא היה קיים עד כה, והדבר הזה בזמן אמת תורם ליכולתנו כמנתחים להביא לתוצאה מיטבית בניתוחים".
לקראת שחרורה לביתה הודתה המטופלת לצוות המנתחים ואמרה: "יום לאחר הניתוח כבר התהלכתי במחלקה ללא הליכון, ויומיים בלבד לאחר הניתוח כבר השתחררתי לביתי. אני מאמינה שהשימוש בטכנולוגיה החדשנית השפיעה לטובה על ההחלמה מהניתוח. אני מרגישה נהדר".

"מדובר בפריצת דרך של ממש. השילוב של היכולות שלנו כמנתחים לקבל משוב מידי בזמן הניתוח והיכולת לראות ולצפות את השפעתם של מרכיבי הניתוח בזמן אמת דרך משקפי מציאות מדומה מאפשרים לנו כמנתחים שליטה מלאה ואפשרות לבצע את הניתוח באופן היעיל והמדויק ביותר", סיכם ד"ר אסעד דראושה, לאחר הניתוח הראשון.
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
כתב אישום: הסליק אקדח בתחתונים ואקדח נוסף מתחת למושב כתב אישום: הסליק אקדח בתחתונים ואקדח נוסף מתחת למושב
18/6/2026 דני ברנר
מנכ”ל משרד הפנים, ישראל אוזן: מנכ”ל משרד הפנים, ישראל אוזן: "תנופת הפיתוח בעפולה מרשימה"
17/6/2026 דני ברנר
החל מ-12 ביוני: שיפורים ושינויים במערך התחבורה הציבורית בעפולה החל מ-12 ביוני: שיפורים ושינויים במערך התחבורה הציבורית בעפולה
10/6/2026 דני ברנר
אחרי דחייה ארוכה, מסע הסיור והניווט לזכרו של תא אחרי דחייה ארוכה, מסע הסיור והניווט לזכרו של תא"ל ארז גרשטיין ז"ל יצא לדרך
25/5/2026 דני ברנר
זהירות נחש זהירות נחש
25/5/2026 דני ברנר
הממ״דים החדשים בשכונת גבעת המורה בעפולה הממ״דים החדשים בשכונת גבעת המורה בעפולה
21/5/2026 דני ברנר
שבועות כמו פעם: מחול, חקלאות, גבינות ותהלוכה חגיגית במוזיאון העמק שבועות כמו פעם: מחול, חקלאות, גבינות ותהלוכה חגיגית במוזיאון העמק
17/5/2026 דני ברנר
בול 100 שנים לעפולה בול 100 שנים לעפולה
15/5/2026 דני ברנר
עפולה: הסתיים קורס חובשי רפואת חירום של מד״א עפולה: הסתיים קורס חובשי רפואת חירום של מד״א
14/5/2026 דני ברנר
נחנך מרכז חדש להתפתחות הילד במגדל העמק נחנך מרכז חדש להתפתחות הילד במגדל העמק
14/5/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות