עפולהנט חדשות - עפולה: המשפחות ששכלו את יקיריהם במסע מאתיופיה לישראל הדליקו משואות לזכרם
עפולה: המשפחות ששכלו את יקיריהם במסע מאתיופיה לישראל הדליקו משואות לזכרם

מאת: קרן כהן 
יום שלישי, 11 במאי 2021, 06:07
עיריית עפולה ציינה את יום הזיכרון לבני קהילת יהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל במסגרתו נציגי המשפחות השכולות הניחו זרים והדליקו משואות זיכרון לזכר יקיריהן שנפלו במסע ולא זכו להגיע לישראל

הנחת זרים על האנדרטה (צילום: דוברות העירייה)

בסוף שנות ה-70 ובתחילת שנות ה-80 קיבלו חברי קהילת 'ביתא ישראל' החלטה להגשים את החלום הציוני ולעלות לישראל דרך סודן. בעקבות הצעד האמיץ קיבלה מדינת ישראל החלטה לאמץ את ההחלטה של בני הקהילה, לצאת במבצע ולעלות את יהודי אתיופיה ארצה ולהגשים את חלומם להגיע לירושלים. רבים מהם, שחלמו כל השנים לעלות לישראל, הצליחו לברוח מאתיופיה עד לגבול שם המתינו במחנות זמניים. בעת בריחתם סבלו היהודים ממגפות, מרעב, מעשי התנכלות, אונס ושוד. ההליכה המפרכת, ההמתנה הארוכה והתלאות שעברו גבו את חייהם של כ-4,000 אנשים שקיפחו את חייהם בניסיון להגשים את החלום ולעלות לישראל.

לאחר שבשנה החולפת נערך טקס צנוע בגלל נגיף הקורונה, חזרה השנה עיריית עפולה את הטקס השנתי לנספי סודן בהובלת חבר המועצה דני דסטה ובהפקת מוקד הקליטה של העדה האתיופית בהנהלת טספנש ימצה. בטקס השתתפו ראש העיר אבי אלקבץ, שני סגניו חביב פרץ ושלמה מליחי, חברי מועצה בעבר ובהווה, מנכ"ל העירייה, מנהלי אגפים ומחלקות, דוד איסו ממשרד העלייה והקליטה, סמת"ח עפולה משה זגורי, קייסים ורבנים, חניכי תנועות הנוער, תושבים וכמובן משפחות שכולות. כמו כן התארח בנימין אקלום, בנו של פרדה אקלום מראשי הקהילה שקיבלו את ההחלטה להתחיל בעלייה לישראל.

הטקס נפתח בברכות של הקייסים והרבנים של העדה לאחריהם נשאו ראש העיר אלקבץ, חבר המועצה דסטה ואורחים נוספים דברים לציון היום הקדוש ובסיום הדליקו נציגי משפחות שכולות וביניהם אלי גטהון ורעייתו למלם רדה לזכר ביתם נאנו ז"ל שנפטרה שלושה ימים לפני העלייה בגיל שנתיים בלבד, יסמין אברהם לזכר אחותה זנבש ז"ל שנפטרה בגיל שנתיים במחנה סופוואה, גילה שמעון לזכר בנה ביילין ז"ל שנפטר בגיל שנה וחצי במחנה וודילו ולזכר אחיה אברה בן 40 וביתו פנטנש בת השנתיים זכרונם לברכה שנפטרו במחנה אמרקובה וירוס יוסף שהדליקה משואה לזכר אביה טרונך מספן ז"ל בן 40 במותו הותיר אחריו אישה ושבעה ילדים. את זר המשפחות השכולות הניחו השנה מלקו בידגלין ורעייתו וורקה זאודו שאיבדו את בנם בווקט בן שנתיים וחצי במחנה אמרקובה.


משואה לזכר הנופלים (צילום: דוברות העירייה)
יממה לאחר מכן יצאה משלחת של כ-70 תושבים מעפולה לטקס הממלכתי באנדרטה לזכר הנספים בהר הרצל. חבר המועצה דני דסטה, אמר: "יש לנו אחריות גדולה להפיץ את הסיפור ברבים, לכל אחד מאתנו יש בן משפחה או קרוב שהלך ואיננו עוד, לכל אחד יש חלק במסע הטרגי הזה. רבים מהם נותרו באדמת נֵיכָר כחולמים שמקומם קבורתם לא ידוע".
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
תמרור אזהרה לתובעים נגד רשויות מקומיות תמרור אזהרה לתובעים נגד רשויות מקומיות
15/10/2026 דני ברנר
חדש בעפולה: יוזמה ארצית להקמת מערכות סולאריות פרטיות בעפולה חדש בעפולה: יוזמה ארצית להקמת מערכות סולאריות פרטיות בעפולה
14/10/2026 דני ברנר
סוכלה הברחת סמים מירדן סמוך לקיבוץ מעוז חיים סוכלה הברחת סמים מירדן סמוך לקיבוץ מעוז חיים
12/10/2026 דני ברנר
נשק לא חוקי נתפס בביתו של תושב סולם הסמוך לעפולה נשק לא חוקי נתפס בביתו של תושב סולם הסמוך לעפולה
29/9/2026 דני ברנר
פסטיבל עפודיז חוזר ובגדול: עפולה הופכת לבירת הקולינריה של העמק פסטיבל עפודיז חוזר ובגדול: עפולה הופכת לבירת הקולינריה של העמק
27/9/2026 דני ברנר
הגביע הוא שלנו הגביע הוא שלנו
23/9/2026 דני ברנר
אם ובנה ניכוו קשה במעין עין מודע בעמק המעיינות אם ובנה ניכוו קשה במעין עין מודע בעמק המעיינות
21/9/2026 דני ברנר
המועצה האזורית עמק יזרעאל: מנשה מלכין מונה לסגן ראשת המועצה המועצה האזורית עמק יזרעאל: מנשה מלכין מונה לסגן ראשת המועצה
9/9/2026 דני ברנר
עיריית עפולה נערכת לשינויי אקלים עיריית עפולה נערכת לשינויי אקלים
1/9/2026 דני ברנר
למעלה מ-16 אלף תלמידים פתחו את שנת הלימודים בעפולה למעלה מ-16 אלף תלמידים פתחו את שנת הלימודים בעפולה
1/9/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות