עפולהנט חדשות - עפולה: הלכה לעולמה אשת החינוך אסתר רדנאי
עפולה: הלכה לעולמה אשת החינוך אסתר רדנאי

מאת: דני ברנר 
יום שלישי, 19 בינואר 2021, 19:13
במשך למעלה מ-30 שנה חינכה אסתר רדנאי מעפולה מאות ילדים למרות מחלה קשה ממנה סבלה. השבוע לאחר כשלושה עשורים בהן נאבקה הלכה לעולמה. ראש העיר אבי אלקבץ: "משפחת רדנאי איבדה רעייה, אם וסבתא והעיר עפולה איבדה אשת חינוך מהמעלה הראשונה"

אסתר רדנאי ז״ל. בת 68 במותה (צילום: באדיבות המשפחה)

העיר עפולה איבדה השבוע את אשת החינוך האהובה הוותיקה אסתר רדנאי שציינה 68 בחודש שעבר. רדנאי ילידת טבריה החלה את הקריירה שלה בחינוך עם לימודיה בסמינר גורדון ועם גיוסה לצבא הוצבה כמורה חיילת לחיילים משכבות סוציו-אקונומיות נמוכות. היא שוחררה מהצבא מיד עם נישואיה לישראל רדנאי מעפולה ולימים נולדו להם שלושה ילדים, דורית, יעל ויפתח. מיד לאחר נישואיה החלה לעבוד כמורה לחינוך מיוחד במגדל העמק, ולאחר כשנתיים עברה ללמד בבית הספר "בית יצחק", כיום "בן צבי" בגבעת המורה. במשך 18 שנים תפקדה כמורה בטרם מונתה לתפקיד מנהלת בית הספר, תפקיד בו שימשה במשך 17 שנים.

לאורך השנים קידמה רדנאי ז"ל מאות ואלפי תלמידים בעפולה והטמיעה תכניות חינוך רבות לדוגמא הפרויקט המרגש ביותר שנקרא "בישול מדור לדור" במסגרתו תלמידי כיתה ו' ביקרו בבית האבות הסמוך "משלב" ובישלו יחד עם דרי בית האבות, קשישי עפולה. על אף המחלה הקשה ממנה סבלה לאורך כמעט שלושה עשורים, נלחמה רדנאי ז"ל כלביאה על מנת להמשיך ולעבוד. בעלה, ישראל, היה לוקח אותה מדי יום לעבודה ותלמידיה היו ממתינים בשער כדי לתת לה יד, לסחוב את תיקה או ללוות אותה עד למשרדה שמא תמעד.

לפני כ-15 שנים סיימה, בצער רב, את עבודתה כמנהלת, ויצאה לפנסיה מוקדמת, עקב מצבה הבריאותי, שלא אפשר את המשך תפקודה בבית הספר. מאז פרישתה היא ביקשה ליהנות עד כמה שניתן (בנסיבות מצבה הבריאותי הקשה) מבעלה, הילדים והנכדים ומתחביבה העיקרי קריאת ספרים מתוך כמות הספרים העצומה שאספה לאורך חייה.

"אמא הייתה אם, אישה ואשת חינוך מהשורה הראשונה אך לפני הכל אמא הייתה פשוט אדם נפלא" ספדה לה בתה יעל: "אמא הייתה טובת לב, ענווה, רגישה, מכילה, מקבלת את האחר והשונה, סבלנית וסובלנית. לאורך כל שנות הקריירה שלה, הן כמורה והן כמנהלת- אמא הייתה מסורה לעבודתה, וביצעה אותה מעל ומעבר, מכל הלב והנשמה".
מנהלת בית הספר בן צבי, אורלי חן, הוסיפה בכאב: "צוות המורים והעובדים של בית ספר בן צבי לדורותיו נפרד השבוע מאישיות קסומה מלאה בטוב ורוך. אשת אשכולות, בינה ותבונה. זכינו לעבוד עם אתי במשך שנים ארוכות גדושות באהבה וחמלה, למידה ומקצועיות. תודה אתי על הזכות להתחנך וללמוד ממך, נוחי על משכבך בשלום". ראש העיר אבי אלקבץ שהכיר את המשפחה היטב אמר: "משפחת רדנאי איבדה רעייה, אם וסבתא והעיר עפולה איבדה אשת חינוך מהמעלה הראשונה שחינכה דורות של ילדים לערכים ומצוינות. יהיה זכרה ברוך".
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
תמרור אזהרה לתובעים נגד רשויות מקומיות תמרור אזהרה לתובעים נגד רשויות מקומיות
15/10/2026 דני ברנר
חדש בעפולה: יוזמה ארצית להקמת מערכות סולאריות פרטיות בעפולה חדש בעפולה: יוזמה ארצית להקמת מערכות סולאריות פרטיות בעפולה
14/10/2026 דני ברנר
סוכלה הברחת סמים מירדן סמוך לקיבוץ מעוז חיים סוכלה הברחת סמים מירדן סמוך לקיבוץ מעוז חיים
12/10/2026 דני ברנר
נשק לא חוקי נתפס בביתו של תושב סולם הסמוך לעפולה נשק לא חוקי נתפס בביתו של תושב סולם הסמוך לעפולה
29/9/2026 דני ברנר
פסטיבל עפודיז חוזר ובגדול: עפולה הופכת לבירת הקולינריה של העמק פסטיבל עפודיז חוזר ובגדול: עפולה הופכת לבירת הקולינריה של העמק
27/9/2026 דני ברנר
הגביע הוא שלנו הגביע הוא שלנו
23/9/2026 דני ברנר
אם ובנה ניכוו קשה במעין עין מודע בעמק המעיינות אם ובנה ניכוו קשה במעין עין מודע בעמק המעיינות
21/9/2026 דני ברנר
המועצה האזורית עמק יזרעאל: מנשה מלכין מונה לסגן ראשת המועצה המועצה האזורית עמק יזרעאל: מנשה מלכין מונה לסגן ראשת המועצה
9/9/2026 דני ברנר
עיריית עפולה נערכת לשינויי אקלים עיריית עפולה נערכת לשינויי אקלים
1/9/2026 דני ברנר
למעלה מ-16 אלף תלמידים פתחו את שנת הלימודים בעפולה למעלה מ-16 אלף תלמידים פתחו את שנת הלימודים בעפולה
1/9/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות