עפולהנט חדשות - היסטוריה בעפולה: לראשונה בארץ נחנך רחוב על שם קייס
היסטוריה בעפולה: לראשונה בארץ נחנך רחוב על שם קייס

מאת: דני ברנר 
יום חמישי, 24 באוקטובר 2019, 10:10
עיריית עפולה חנכה בטקס מרגש רחוב על שמו של קייס מולוגטה אדיסו טסמה ז"ל שהיה הקייס הראשון בעפולה

ראש העיר עם חברי הכנסת טמנו שטה וגדי יברקן וחברי מועצת העיר דני דסטה ואביי דגן (צילום: דוברות העירייה)

הוא עלה לישראל במבצע שלמה בשנת 1991 ביחד עם הוריו ו־12 אחיו ואחיותיו, השתקע בעפולה והפך לסמכות הדתית העליונה של יוצאי אתיופיה בעיר. השבוע, בצעד היסטורי ומרגש חנכה עיריית עפולה בראשותו של אבי אלקבץ רחוב להנצחתו של קייס טסמה ז"ל. לעפולה הגיע קייס טסמה בשנת 1993 לאחר שכבר הוכשר כקייס ומיד הפך לסמכות הדתית המרכזית והחשובה לקהילת יוצאי אתיופיה בעיר. 11 שנים לאחר מכן פקד אסון נורא את המשפחה כאשר הוא נרצח בעת שהשתתף בסעודה משפחתית אליה הוזמן בבית בעפולה עילית. קייס טסמה נרצח בהיותו בן 43, והשאיר אחריו שבעה יתומים ואישה.

לאחר מותו הטרגי ביקשה משפחתו מעיריית עפולה להנציח את שמו. לאחרונה, בסיוע חבר מועצת העיר דני דסטה וחברו לסיעה וחבר מועצת העיר בעבר אביי דג'ן, קיבלה העירייה החלטה לקרוא רחוב על שמו ובמהלך חול המועד סוכות התקיים הטקס המרגש בהשתתפות ראש העיר אבי אלקבץ, סגניו חביב פרץ ושלמה מליחי, חברי הכנסת פנינה טמנו וגדי יברקן, חברי מועצה דני דסטה שקידם את הנושא ולירז וזאן, בני משפחתו של קייס טסמה ז"ל, קייסים ומנהיגי העדה מרחבי הארץ, מנהלי אגפים ומחלקות ברשות ותושבים רבים שביקשו להשתתף באירוע ההיסטורי.

במהלך הטקס אמר ח"כ גדי יברקן אמר: "קריאת רחוב על שם קייס בישראל זהו מעמד של כבוד לכל הקהילה ולכל עם ישראל, לא רק לתושבי עפולה. רחוב קייס מולוגטה מחבר בין רחוב הרב קוק זצ"ל לבין רחוב יצחק שמיר ז"ל רה"מ ה-7 של ישראל. שמיר היה רה"מ הכי אהוב על ביתא ישראל. הרב קוק מגדולי הרבנים של עם ישראל לדורותיהם. שלושה אנשים שמספרים את סיפורה של ישראל כולה". ח"כ פנינה טמנו –שטה אמרה במהלך הטקס: "היה לי הכבוד לקחת חלק בטקס לחנוכת רחוב על שם הקייס טסמה זצ״ל בעפולה. זהו צעד חשוב ואני קוראת לראשי עיר נוספים ללכת בעקבות אבי אלקבץ, במטרה להנציח את מסורת יהודי אתיופיה - ביתא ישראל".

ראש העירייה אלקבץ סיכם: "הקייס מולוגטה היה מנהיג רוחני חשוב לבני העדה בעפולה. הוא נרצח בעת מילוי תפקידו, וכאות הערכה לפועלו ולעדה האתיופית הנפלאה שתורמת רבות למדינת ישראל, בחרה העירייה בראשותי להנציח אותו ואת פועלו בקריאת רחוב על שמו".
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
יהורם גאון, משה פרץ, עקיבא וגל אדם יופיעו בעצמאות בעפולה יהורם גאון, משה פרץ, עקיבא וגל אדם יופיעו בעצמאות בעפולה
29/4/2025 דני ברנר
בערב יום הזיכרון: חלל נוסף לעיר עפולה בערב יום הזיכרון: חלל נוסף לעיר עפולה
29/4/2025 דני ברנר
במד במד"א ערוכים בכוננות גבוהה לאבטח רפואית בבתי העלמין ברחבי הארץ
27/4/2025 דני ברנר
31 ניצולי שואה מאושפזים הבוקר במרכז הרפואי העמק 31 ניצולי שואה מאושפזים הבוקר במרכז הרפואי העמק
24/4/2025 דני ברנר
ראש עיריית מגדל העמק נבחר להשתתף במשלחת הישראלית למצעד החיים בפולין ראש עיריית מגדל העמק נבחר להשתתף במשלחת הישראלית למצעד החיים בפולין
23/4/2025 דני ברנר
שמים דגש על בריאות התושבות והתושבים שמים דגש על בריאות התושבות והתושבים
22/4/2025 דני ברנר
עפולה: נבחרו 12 'יקירי העיר' לשנת 2025 עפולה: נבחרו 12 'יקירי העיר' לשנת 2025
22/4/2025 דני ברנר
הישג ראשון ליו הישג ראשון ליו"ר המועצה הדתית החדש בעפולה
7/4/2025 דני ברנר
שפ שפ"ע של הכנות לקראת הפסח
7/4/2025 דני ברנר
השחמטאי בן ה-16 שיתמודד מול כ-30 שחקנים במקביל בעפולה: השחמטאי בן ה-16 שיתמודד מול כ-30 שחקנים במקביל בעפולה: "זה אף פעם לא משעמם"
6/4/2025 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


כל הכתבות הקודמות