עפולהנט חדשות - מוקד הרגש
מוקד הרגש

מאת: דני ברנר 
יום רביעי, 24 ביולי 2019, 11:02
המוקד העירוני בעפולה, האמון על פניות הציבור של תושבי העיר, פתח את שעריו לטובת עובדים בעלי מוגבלויות. מנהל המוקד: הם העובדים הכי טובים שיש"

מנהל המוקד יובל כהן עם בן שירות בעל מוגבלות שסיים את שירותו במוקד (צילום: דוברות העירייה)

אחד התפקידים המורכבים ביותר ברשויות מקומיות הוא תפקידו של המוקדן במוקד העירוני. עשרות שיחות טלפון, חלקן אמוציונאליות, מגיעות מדי יום למוקד ומי שאמור להתמודד איתן הם המוקדנים. בעיריית עפולה חשבו על הנושא וגייסו לשורותיהם במסגרת שירות לאומי אנשים מיוחדים שהוכיחו מיד עם כניסתם לתפקיד כי הם מצליחים להתמודד בצורה יוצאת מן הכלל עם פניות התושבים.

הראשון ששבר את תקרת הזכוכית היה בחור בשם עינב כרמי בוגר בית הספר 'יובלים' שהשתלב בצורה יוצאת דופן במוקד העירוני ואפילו יצר קשרי ידידות עם ראש העיר אלקבץ. בהמשך התקבלה פנייה למוקד העירוני מהעמותה לשילוב בעלי צרכים מיוחדים לשילוב בשירות לאומי במוקד העירוני. מנהל המוקד, יובל כהן, חשש תחילה אך החליט לנסות לשלבם כחלק ממצבת כוח האדם במוקד, "החלטתי שאני הולך על זה כי אנשים כאלה צריכים להיות חלק מהחברה שלנו ומטרתנו להכיל אותם בתוכנו, לקדם אותם ולתת להם הרגשה ותחושה שאכן החברה מקבלת אותם והם חלק בלתי נפרד מאיתנו".

תוך זמן קצר התבררה ההחלטה כנכונה. לדברי כהן מדובר באנשים מדהימים בעלי אחריות ומשמעת גבוהה מאוד שרוצים להצליח ולעשות את מה שהם עושים בצורה מיטבית. "עד היום שירתו במסגרת שירות לאומי במוקד שבעה בעלי מוגבלויות שהפכו לחלק בלתי נפרד ממנו. הם עובדים ככל העובדים והדרישות מהם הם כמו מכל מוקדן אחר אבל יש להם אפילו ערך מוסף שהם מצליחים לכבוד את הלבבות ולכן הם מתאימים יופי לעבודה הזאת", סיכם המנהל כהן במהלך מסיבת הפרידה מהמוקדן ברוך אומרוב, אף הוא בעל מוגבלות שסיים את שירותו במוקד העירוני.


  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
יהורם גאון, משה פרץ, עקיבא וגל אדם יופיעו בעצמאות בעפולה יהורם גאון, משה פרץ, עקיבא וגל אדם יופיעו בעצמאות בעפולה
29/4/2025 דני ברנר
בערב יום הזיכרון: חלל נוסף לעיר עפולה בערב יום הזיכרון: חלל נוסף לעיר עפולה
29/4/2025 דני ברנר
במד במד"א ערוכים בכוננות גבוהה לאבטח רפואית בבתי העלמין ברחבי הארץ
27/4/2025 דני ברנר
31 ניצולי שואה מאושפזים הבוקר במרכז הרפואי העמק 31 ניצולי שואה מאושפזים הבוקר במרכז הרפואי העמק
24/4/2025 דני ברנר
ראש עיריית מגדל העמק נבחר להשתתף במשלחת הישראלית למצעד החיים בפולין ראש עיריית מגדל העמק נבחר להשתתף במשלחת הישראלית למצעד החיים בפולין
23/4/2025 דני ברנר
שמים דגש על בריאות התושבות והתושבים שמים דגש על בריאות התושבות והתושבים
22/4/2025 דני ברנר
עפולה: נבחרו 12 'יקירי העיר' לשנת 2025 עפולה: נבחרו 12 'יקירי העיר' לשנת 2025
22/4/2025 דני ברנר
הישג ראשון ליו הישג ראשון ליו"ר המועצה הדתית החדש בעפולה
7/4/2025 דני ברנר
שפ שפ"ע של הכנות לקראת הפסח
7/4/2025 דני ברנר
השחמטאי בן ה-16 שיתמודד מול כ-30 שחקנים במקביל בעפולה: השחמטאי בן ה-16 שיתמודד מול כ-30 שחקנים במקביל בעפולה: "זה אף פעם לא משעמם"
6/4/2025 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


כל הכתבות הקודמות