עפולהנט חדשות - תרגיל בהתנדבות
תרגיל בהתנדבות

מאת: דני ברנר 
יום שני, 29 באוקטובר 2018, 17:59
שלום לויטל, מהנדס בחברת ההיי-טק "קמטק" במגדל העמק, התנדב ללמד במשך שלוש שנים תלמיד ממגדל העמק שהתקשה במתמטיקה עד שקיבל את התעודה המיוחלת

שלום לויטל. דוגמא לישראלי היפה (צילום: דוברות העירייה)

לפני מספר שנים נחשף שלום לויטל למודעה שפרסם משרד החינוך המבקשת לאתר מורים למתמטיקה שיסייעו לתלמידים מאזור הפריפריה לעבור בהצלחה את בחינת הבגרות. לויטל, מהנדס בחברת ההיי-טק המצליחה "קמטק" הנמצאת בקריית ההיי-טק "רמת גבריאל" במגדל העמק פנה למעסיקו וביקש שיאפשרו לו להתנדב. כעבור מספר ימים כבר התקיימה פגישה משולשת בין לויטל, מנהלת משאבי אנוש ב"קמטק", אורית גבע-דבש ומנהלת היחידה להתנדבות בעיריית מגדל העמק אילנה פרץ-עייש שסיפרה על תלמיד שנמצא בעיצומן של בחינות הבגרות, אותן הוא מצליח לסיים בהצלחה רבה מלבד מתמטיקה המהווה עבורו מכשול בדרך לתעודת הבגרות ומשפחתו אינה יכולה לממן מורה פרטי שיסייע לו. השלושה סיכמו כי לויטל יתחיל ללוות את התלמיד בלימודי מתמטיקה שהייתה עבורו 'סינית' עד שהוא נאלץ להשתמש במחשבון אפילו לתרגילים הפשוטים ביותר של חיבור וחיסור.

"אני מודה שבתחילת הדרך עלו בי חששות, שכן לא ידעתי אם אצליח במשימתי," סיפר לויטל על הרגשתו לאחר המפגש הראשון. אט אט בנו השניים אמון וכעבור שלוש שנים של מפגשים שבועיים הצליח התלמיד לסיים את הבחינה ובימים אלה הוא מתכונן למבחן הפסיכומטרי בדרך להגשים את חלומו הגדול ללמוד באוניברסיטה. "איזה מזל שהיחידה להתנדבות סידרו לי את שלום. בזכותו עברתי את המבחן במתמטיקה ויש לי עכשיו תעודת בגרות מלאה," סיפר משה בהתרגשות.

אחרי שהצליח במשימתו, מקפיד לויטל (47) יחד עם רעייתו המתנדבת אף היא בתחום התרבות של קיבוץ כפר רופין בו הם מתגוררים עם ארבעת ילדיהם, לשלב את תחום ההתנדבות כחלק מרכזי בחייהם. "העבודה מאפשרת לי להתפרנס, בעוד שההתנדבות ממלאת את חיי ונותנת להם טעם" מספר שלום על חוויית ההתנדבות ומוסיף: "אני מאושר לסייע לכל מי שזקוק לעזרה אבל הוא משתוקק להצליח ורק צריך הזדמנות. מעבר לסיפוק האישי זכה לויטל להוקרה ותעודה גם ממקום עבודתו ב'קמטק', שכינסה את עובדיה כדי שישמעו את החוויה של חברם לעבודה במטרה לעודד עובדים נוספים להתנדב ולתרום לקהילה במגדל העמק ולחברה בכלל. "אני בהחלט חושב כי ידע שנשאר אצל מישהו בלי שישתף בו אחרים הוא חסר תועלת. אני ממליץ לכל אדם להתנדב בקהילה ולעשות למען אחרים. אם לא נעזור לחלשים להתקדם, זה יתנקם גם בנו. אנו צריכים להשתדל ככל האפשר להגיע לאדם הזקוק לעזרה, לסייע לו ויחד עמו להעפיל לראש ההר, ושם – התחושה היא של אושר ושל סיפוק גדול".

מנהלת היחידה אילנה פרץ-עייש סיכמה: "שלום לויטל הוא דוגמא ל'ישראלי היפה'. לרשות המקומית קשר חזק עם מפעלי ההיי-טק והתעשייה בעיר ובמסגרת 'תו תקן חברתי' שהנהיגה הרשות המקומית והעומד בראשה, ישנם שיתופי פעולה רבים בתחומים שונים במסגרתם מתנדבים עובדי המפעלים בקהילה ולמען הקהילה במגדל העמק".
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
עיריית עפולה פתחה שמרטפיות לילדי עובדי מערכת הבריאות עיריית עפולה פתחה שמרטפיות לילדי עובדי מערכת הבריאות
16/6/2025 דני ברנר
100 המצטיינים של עפולה 100 המצטיינים של עפולה
16/6/2025 דני ברנר
מי זכה לצפייה בהקרנת הבכורה בקולנוע מובילנד בעפולה? תלמידים הפעילים נגד חרם חברתי בבתי הספר מי זכה לצפייה בהקרנת הבכורה בקולנוע מובילנד בעפולה? תלמידים הפעילים נגד חרם חברתי בבתי הספר
9/6/2025 דני ברנר
'מבצע טרענטע' 'מבצע טרענטע'
9/6/2025 דני ברנר
אבן קטנה – מניעה גדולה אבן קטנה – מניעה גדולה
3/6/2025 דני ברנר
תלמידי עפולה תלמידי עפולה "כבשו" את הכותל המערבי
26/5/2025 דני ברנר
עפולה: הציבור בחר שם למתחם הבילוי החדש שייפתח בקיץ עפולה: הציבור בחר שם למתחם הבילוי החדש שייפתח בקיץ
19/5/2025 דני ברנר
הרוג ושני פצועים קל בתאונת דרכים בחבל תענך הרוג ושני פצועים קל בתאונת דרכים בחבל תענך
15/5/2025 דני ברנר
עכשיו זה רשמי!! מתחם הקולנוע בעפולה ייפתח בתחילת יוני עכשיו זה רשמי!! מתחם הקולנוע בעפולה ייפתח בתחילת יוני
11/5/2025 דני ברנר
נבחר השיר הרשמי לשנת ה-100 של העיר עפולה נבחר השיר הרשמי לשנת ה-100 של העיר עפולה
4/5/2025 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


כל הכתבות הקודמות