עפולהנט חדשות - ''ניקיטה'' השתלטה על הצפרדעים
"ניקיטה" השתלטה על הצפרדעים

מאת: דני ברנר 
שבת, 13 באוקטובר 2018, 16:37
דמותה של הצפרדע "ניקיטה" המשמשת פרזנטורית של תכנית הניקיון העירונית 'עיר נקייה ומקיימת' במגדל העמק, הוטבעה על פחי "הצפרדע" והוצבה בפארקים ברחבי העיר ומבקשת מהתושבים לסגור את דלתות הפחים ולשמור על הניקיון

האומן 'בנצי' מצייר את "ניקיטה" על דלתות הפחים ברחבי העיר (צילום: דוברות העירייה)

תושבי מגדל העמק, שכמדי יום פינו את האשפה הביתית שלהם לפחי "הצפרדע" השכונתיים, הופתעו לגלות לאחרונה את דמותה של "ניקיטה", הצפרדע החביבה של תכנית "עיר נקייה ומקיימת", מוטבעת על גביי דלתות הפחים ומבקשת מהם להקפיד לסגור את דלתות האשפה אחריהם ולשמור על הניקיון. מנתוני אגף חזות העיר (שפ"ע) עולה, כי פעמים רבות עובדי הפינוי מוצאים את דלתות הפחים פתוחות לרווחה. השארת הדלתות פתוחות מהווה מפגע תברואתי עבור התושבים, היות ומתאפשרת כניסה של בעלי חיים ומזיקים שונים לתוך הפח, הריחות הלא נעימים מתפשטים באוויר, והחתולים עצמם קורעים את שקיות האשפה ומפזרים אותה מחוץ לפח.

בעקבות כך החליטה הרשות, במסגרת תכנית "עיר נקייה ומקיימת", בהובלת האגף לשירותים חברתיים – מדור קהילה, לצאת במסע הסברה ייחודי של "ניקיטה" שצוירה על כל דלתות הפחים ברחבי העיר על ידי הצייר המקומי בנצי ברופמן ומשם היא פונה אל לב התושבים ומצפונם בבקשה להשליך את האשפה לפחים, לשמור על הניקיון מסביב לפחים ולסגור את הדלתות בסיום. מסר זה מצטרף לשורה של מסרים שונים הקוראים לתושבים לשמור על ניקיון הסביבה, לקחת אחריות משותפת עליה ולהתנהג כלפי המרחב הציבורי בכבוד כפי שנהוג כלפי הבית. בנוסף, הוצבו "בועיות" ברחבי הפארקים השונים במגדל העמק ובהם מבקשת "ניקיטה" מהציבור לשמור על הניקיון ולהשליך פסולת לפחים.

"הבועיות" של ניקיטה שהוצבו בפארקים המבקשים שלמור על הניקיון (צילום: דוברות העירייה)
יגאל כהן, סגן מנהל אגף חזות העיר: "אנו משקיעים רבות בהחלפת ובשיפוץ הפחים הקיימים, לרבות החלפת דלתות שבורות. אין ספק שככל שנעבוד יותר בשיתוף פעולה עם התושבים, כך העיר שלנו תטיב להיות נקייה ומקיימת. על ההורים השולחים את ילדיהם לזרוק את האשפה, להסביר להם כיצד לעשות זאת נכון תמיד בפח ותמיד לסגור את הדלת". מנכ"ל הרשות שלום זוזוט: "תכנית חומש להחלפת פחי האשפה בפחים מוטמנים יצאה לדרך בעוד צעד חשוב לשמירה על יופייה וניקיונה של העיר".
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
ספרייה עד המקלט: יוזמה חדשה בעפולה מביאה את הספרים עד למרחבים המוגנים ספרייה עד המקלט: יוזמה חדשה בעפולה מביאה את הספרים עד למרחבים המוגנים
16/3/2026 דני ברנר
עפולה: אזור התעשייה החדש יתמקד בתעשייה ביטחונית עפולה: אזור התעשייה החדש יתמקד בתעשייה ביטחונית
16/3/2026 דני ברנר
נחשפה נחשפה "מטחנת גורים" בצפון
9/3/2026 דני ברנר
מצדיעים לנשות המילואימניקים: מחווה מרגשת בעפולה ביום האישה הבינלאומי מצדיעים לנשות המילואימניקים: מחווה מרגשת בעפולה ביום האישה הבינלאומי
9/3/2026 דני ברנר
ביקור ״מלחמתי״ ביקור ״מלחמתי״
9/3/2026 דני ברנר
עפולה: חוגגים פורים במקלטים עפולה: חוגגים פורים במקלטים
3/3/2026 דני ברנר
עפולה: העירייה תקיים תרגיל בשיתוף פיקוד העורף עפולה: העירייה תקיים תרגיל בשיתוף פיקוד העורף
3/3/2026 דני ברנר
מגה בר מצווה מגה בר מצווה
24/2/2026 דני ברנר
העיר עפולה כיכבה ביריד התיישבות של משרד נגב-גליל העיר עפולה כיכבה ביריד התיישבות של משרד נגב-גליל
16/2/2026 דני ברנר
האזרחים הוותיקים מצדיעים לחיילי חטיבת כפיר האזרחים הוותיקים מצדיעים לחיילי חטיבת כפיר
16/2/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות