עפולהנט חדשות - עפולה: משמרים את האתרים ההיסטוריים
עפולה: משמרים את האתרים ההיסטוריים

מאת: דני ברנר 
יום רביעי, 8 באוגוסט 2018, 11:25
"תל העתיקות" במרכז עפולה שופץ לרווחת תושבי העיר והמבקרים בה, וצפוי להוות מוקד משיכה תיירותי לעיר

תל העתיקות לפני ואחרי (צילום: דוברות העירייה)

תל העתיקות במרכז עפולה ברחוב ברכאן בעפולה, היה במשך שנים אחד ממקומות המפגש המרכזיים של מי שנולדו וגדלו בעפולה לאורך השנים. הילדים ובני הנוער היו מגיעים לתל ומשחקים בו לאורך שעות היום והלילה, המקום היה מקום לקומזיצים ופעילויות נוספות וכר הדשא מאחורי התל היה מקום מפגש רומנטי לזוגות מרחבי העיר. בשנים האחרונות עמד התל בשיממונו וצמחיית פרא כיסתה את המתחם שהיה נטוש ושומם. בשנת 2015 החליטה הנהלת העיר בראשות יצחק מירון כחלק מחזון המיתוג של העיר לשפץ את המקום ולהפוך אותו למקום מזמין ובעיקר להשתמש בהיסטוריה רבת השנים שלו כאבן שואבת למטיילים מהעיר ומהעמק כולו.

עם יסודה של העיר עפולה בשנת 1025 עמדה במרכז העיר הגבעה שהיתה המזבלה של הכפר ההיסטורי איל פולה שהיה קיים במקום לפנים. חקלאי האזור השתמשו בעפר שעל הגבעה העשיר בחומרים אורגניים כדשן לשדותיהם. תוך כדי ערימת העפר התגלו שרידים של מבנים עתיקים וכך נחשפו המבנים הראשונים של התל. במסגרת החפירות התגלה כי מדובר בתל עתיקות בחפירות בראשות אלעזר ליפא סוקניק נתגלו שרידי מגדל מרובע בנוי אבנים גדולות. בקירותיו משולבים בשימוש משני סרקופגים מן התקופה הרומית, המאות השנייה, השלישית והרביעית לפני הספירה. בחפירות המשך בשנות ה – 50 התגלו ממצאים מתקופת הברונזה התיכונה וכלו כלי חרס ופסלון קטן מימדים בצורת אדם.

כאמור לאחר שהוצאו מהתל העתיקות למוזיאונים ולאוניברסיטאות בארץ ובעולם נשארו במקום שרידי התל והוא עמד בשיממונו במשך שנים. לאחרונה החליטה העירייה לשפץ את המקום. נסלל שביל גישה נגיש מסביב לתל עד לפנים התל, הוקמו שלטי הסבר והכוונה, הוקמה עמדת הסבר למטיילים שיגיעו ללמוד על ההיסטוריה של המקום ומאחורי התל הוקם גן משחקים מוצל שימשוך משפחות מסביבת התל המאוכלסת בשנים האחרונות בבניינים במהירות רבה.
בעירייה מאמינים כי תל זה יחד עם מתחם התחנה והמלון המתוכנן במרכז העיר יהוו עוד חוליה בשרשרת הפיכתה של העיר עפולה כמרכז תיירות לעמק כולו ולכלל המדינה.
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
ראש העיר עפולה ויו״ר ההסתדרות סיכמו על הקמתו מחדש של היכל האירועים ההיסטורי ראש העיר עפולה ויו״ר ההסתדרות סיכמו על הקמתו מחדש של היכל האירועים ההיסטורי
18/8/2025 דני ברנר
עפולה: השירות הווטרינרי העירוני מנעו הפצת 120 ק עפולה: השירות הווטרינרי העירוני מנעו הפצת 120 ק"ג מוצרי מזון המסוכנים לבריאות הציבור
18/8/2025 דני ברנר
השיר הרשמי לשנת ה-100 של העיר עפולה נחשף באופן רשמי השיר הרשמי לשנת ה-100 של העיר עפולה נחשף באופן רשמי
11/8/2025 דני ברנר
בעפולה מתכוננים: שלושה פסטיבלים תוך עשרה ימים בעפולה מתכוננים: שלושה פסטיבלים תוך עשרה ימים
5/8/2025 דני ברנר
עפולה: החייל רפאל גדז'ייב שנפצע קשה בפיגוע בצומת התישבי ביקר בלשכתו של ראש העיר עפולה: החייל רפאל גדז'ייב שנפצע קשה בפיגוע בצומת התישבי ביקר בלשכתו של ראש העיר
5/8/2025 דני ברנר
עפולה: עשרות בני נוער השתתפו בערב שכולו להקות נוער  עפולה: עשרות בני נוער השתתפו בערב שכולו להקות נוער
28/7/2025 דני ברנר
עפולה: מונתה מנהלת חדשה לאגף תרבות וקהילה עפולה: מונתה מנהלת חדשה לאגף תרבות וקהילה
21/7/2025 דני ברנר
דירוג הערים היציבות בישראל: עפולה בעשרים הערים המובילות בישראל וראשונה מבין ערי גליל-עמקים דירוג הערים היציבות בישראל: עפולה בעשרים הערים המובילות בישראל וראשונה מבין ערי גליל-עמקים
21/7/2025 דני ברנר
שני אחים מנוף הגליל הוכתרו כחתן וכלת חידון התנ שני אחים מנוף הגליל הוכתרו כחתן וכלת חידון התנ"ך הארצי לילדים
15/7/2025 דני ברנר
ובמקום השלישי: הבניין ברחוב ירושלים 65 ובמקום השלישי: הבניין ברחוב ירושלים 65
14/7/2025 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


כל הכתבות הקודמות