עפולהנט חדשות - אור קליין מנצרת עילית סיים קורס חובלים
אור קליין מנצרת עילית סיים קורס חובלים

מאת: דני ברנר 
שבת, 10 במרץ 2018, 21:28
אור סיים לימודי תיכון באורט "אלון" והתנדב לשנת שירות בטורונטו. לאחורנה סיים קורס חובלים של חיל הים

אור קליין (צילום: דוברות העירייה)

אור קליין הוא בוגר התיכון אורט יגאל אלון ובו הרחיב את המקצועות פיזיקה, ביולוגיה, ומחשבים. בנעוריו, שיחק כדורסל במספר קבוצות באיזור צפון הארץ ולאחר סיום התיכון טס לשנת שירות בטורנטו במסגרת הסוכנות היהודית. על שנת השירות מספר אור: "עשיתי שנת שירות בסוכנות היהודית, שותפתי ואני עבדנו בקהילה היהודית עם מגוון רחב של אנשים, בני גילאים שונים, והתפקיד שלי היה בעצם להראות להם את ישראל מנקודת המבט שלי. העשייה בשנת השירות היא עולם תוכן שממש מעניין אותי, ובה למדתי הרבה על עצמי ועל סביבתי". על הבחירה בקורס החובלים היוקרתי, מספר אור: "רציתי להיות בתפקיד קרבי ולהיות קצין. אף על פי שאין לי פרופיל מתאים, נאבקתי על יום סיירות. בסיום הגיבוש, קיבלתי חובלים. הסתקרנתי מאוד וביררתי על המסלול, קיבלתי הרבה תמיכה מההורים והחברים, וככה התחזקתי לגבי זה והייתי שלם עם השיבוץ".

קורס החובלים הנוכחי הוא הקורס ה-136 במספר. אורכו של הקורס היוקרתי בחיל הים, הוא כשנתיים וחצי. הקורס מורכב מטירונות בסיסית, הכשרה מקצועית ולימודים אקדמאיים באוניברסיטת חיפה, ומתרחש ברובו בבה"ד חיל הים. כבר בשלב מוקדם של הקורס, מתחלקים הצוערים בקורס לארבע מגמות: שיט, אלקטרוניקה, צוללות ומכונה. בוגרי הקורס משובצים בכלל הכלים של חיל הים בשלוש הזירות הימיות במגוון תפקידים משמעותיים לביטחון המדינה. מבין מסיימי הקורס בולט סגן אור קליין מנצרת עילית. את הקורס סיים אור במגמת שיט ושובץ באח"י סופה.

קורס החובלים היה מאוד אינטנסיבי, ולאחר שנתיים וחצי מסכם אור: "הגעתי לכאן די במקרה. משלב לשלב לאורך הדרך מצאתי את המקום שלי יותר ויותר. במהלך הקורס, נחשפתי לעולמות תוכן שלא הכרתי עד עכשיו, זה קורס שחוויתי בו הרבה עליות מורדות". במהלך הקורס, חווה אור הרבה חוויות, ואחת החוויות הזכורות לו היתה בשלב המתקדם. שלב זה, הוא מאוד אינטנסיבי ברמה המקצועית, בסוף השלב עוברים ועדות. "הגעתי לוועדה שהיא ההזדמנות האחרונה. אני ממש זוכר את הרגעים שבוועדה, הייתי חייב לקחת את עצמי בידיים ומן הכישלון הראשון שלי בקורס צמחתי והצלחתי לעבור את השלב הזה". את האתגרים הרבים בקורס, צלח אור בעיקר בזכות אווירת הרעות והחברים הטובים שליוו אותו. אור מתאר את החברים לקורס: "כולם בעלי מוטיבציה עד השמים, כולנו רוצים לתת כמה שיותר, יש לנו מכנה משותף גדול וזו סביבה שהיה כיף להיות בה. תמכנו אחד בשני לאורך הדרך, ואכפת לנו מאוד אחד מהשני".

בוגרי קורס החובלים, מיועדים להיות מפקדים בהמשך הדרך, ולכן בקורס החובלים המפקדים הם מן השורה הראשונה. אור מספר על המפקדים לאורך הדרך: "מרביתם היו מפקדים משכמם ומעלה, הם היו שם בשבילי. במיוחד בשלב האחרון בקורס הם היוו דמויות חונכות". למועמדים לשירות הביטחון המתלבטים להגיע לחיל הים, מוסר אור: "חיל הים הוא חיל מאוד מקצועי, ויחד עם זאת משפחתי. קורס חובלים הוא המקום האידיאלי למי שרוצה לפקד ולהביא את עצמו לידי ביטוי. בעיניי פיקוד זה משהו שמאוד מפתח. הצלחתי לממש את הפוטנציאל שלי. השירות הזה ארוך, אבל הוא שווה כל רגע".
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
ספרייה עד המקלט: יוזמה חדשה בעפולה מביאה את הספרים עד למרחבים המוגנים ספרייה עד המקלט: יוזמה חדשה בעפולה מביאה את הספרים עד למרחבים המוגנים
16/3/2026 דני ברנר
עפולה: אזור התעשייה החדש יתמקד בתעשייה ביטחונית עפולה: אזור התעשייה החדש יתמקד בתעשייה ביטחונית
16/3/2026 דני ברנר
נחשפה נחשפה "מטחנת גורים" בצפון
9/3/2026 דני ברנר
מצדיעים לנשות המילואימניקים: מחווה מרגשת בעפולה ביום האישה הבינלאומי מצדיעים לנשות המילואימניקים: מחווה מרגשת בעפולה ביום האישה הבינלאומי
9/3/2026 דני ברנר
ביקור ״מלחמתי״ ביקור ״מלחמתי״
9/3/2026 דני ברנר
עפולה: חוגגים פורים במקלטים עפולה: חוגגים פורים במקלטים
3/3/2026 דני ברנר
עפולה: העירייה תקיים תרגיל בשיתוף פיקוד העורף עפולה: העירייה תקיים תרגיל בשיתוף פיקוד העורף
3/3/2026 דני ברנר
מגה בר מצווה מגה בר מצווה
24/2/2026 דני ברנר
העיר עפולה כיכבה ביריד התיישבות של משרד נגב-גליל העיר עפולה כיכבה ביריד התיישבות של משרד נגב-גליל
16/2/2026 דני ברנר
האזרחים הוותיקים מצדיעים לחיילי חטיבת כפיר האזרחים הוותיקים מצדיעים לחיילי חטיבת כפיר
16/2/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות