עפולהנט חדשות - הרבה יותר אור והרבה פחות כסף ברחובות העיר עפולה
הרבה יותר אור והרבה פחות כסף ברחובות העיר עפולה

מאת: קרן כהן 
יום שני, 18 בספטמבר 2017, 09:45
פרויקט ההתייעלות האנרגטית והעיר החכמה של עיריית עפולה עולה מדרגה

הפנסים החכמים. בקרוב בכל רחבי העיר (צילום: דוברות העירייה)

מינהל תפעול בעיריית עפולה מנסה בשנים האחרונות בכל דרך אפשרית להפוך את תפקודו לחכם יותר, יעיל ואיכותי יותר למען תושבי העיר עפולה. במסגרת הפעילות הזו, החל המינהל בראשות יעיש סויסה במבצע להחלפת כל תאורת הרחוב בעיר לפנסי לד עוצמתיים הרבה יותר וחסכוניים הרבה יותר כשהפנים הן לחדשנות יעילות ושמירה על איכות הסביבה.

יעיש סוויסה סמנכ"ל תפעול בעירייה מסביר שהפרויקט הזה קשור גם לחדשנות מצד אחד אבל גם ובעיקר לקיימות (איכות הסביבה) שמלווה את יעיש לכל אורך עבודתו. הפרויקט שנחשב לאחד מפרויקטי הדגל של המינהל מדבר על החלפת כל גופי התאורה העירוניים מהגופים הקיימים לתאורת לדים. בשלב הראשון הוצבו כ – 300 פנסי לד במקומות שונים ברחבי העיר כפיילוט לקראת החלפת כלל הפנסים בעיר. התוצאות של הפיילוט היו הרבה מעבר למצופה כשהתושבים באותם רחובות קיבלו תאורת רחוב חזקה הרבה יותר בסדר גודל של 25 אחוז יותר אור ועלות חשמל באותם פנסים הראתה ירידה של כ – 45 אחוז לעומת הפנסים האחרים.

הצלחת הפיילוט הובילה לשלב ב' והוא החלפת כל תאורת הרחוב בעיר, סדר גודל של כ 7000 עמודי תאורה. עלות הפרויקט היא 15 מיליון שקלים וחברת אלמור זכתה במכרז ועברה את אישור משרד הפנים. המימון לפרויקט הגדול הזה הוא משני מקורות עיקריים הראשונים הם משרדי הממשלה בהיקף של כ – 5 מיליון שקלים והשנייה היא העירייה שתשלם לקבלן מכספי החיסכון בחשמל. העבודות כאמור יחלו בהחלפת עמודי התאורה שאמורה להסתיים במהלך שנת 2018 ובהמשך גם מגרשי הספורט והגינות הציבוריות יעברו שדרוג דומה.

יעיש מסביר על היתרונות הנוספים בהצבת פנסי הלד החכמים ברחבי העיר: "ראשית הפנסים יופעלו ע"י מרכז שליטה עירוני אחד שישלוט בפנסים. לפני הכל מדובר בחיסכון של כ 45 אחוז מצריכת החשמל העירונית!. עוצמת התאורה גבוה ב - 25 אחוז מזו הקיימת! מעבר לזה זו התחלה של עיר חכמה. על גוף תאורה יש אנטנה, כל עמוד כזה יוכל לתת אפשרות של אינטרנט אלחוטי שיוכל להכיל מצלמה שתשדר למרכז השליטה העירוני, ואם עד היום השקענו 40 עד 50 אלף שקל במצלמה אחת, היום בעלות של 5000 שקל אפשר יהיה להציב מצלמה שתוכל לשדר למוקד אלחוטית. זה אחד השלבים האחרונים בדרך לעיר החכמה. התהליך הזה עומד להתבצע בשנה וחצי הקרובות וגם פה אנחנו חלוצים מבחינת מדינת ישראל".
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
ספרייה עד המקלט: יוזמה חדשה בעפולה מביאה את הספרים עד למרחבים המוגנים ספרייה עד המקלט: יוזמה חדשה בעפולה מביאה את הספרים עד למרחבים המוגנים
16/3/2026 דני ברנר
עפולה: אזור התעשייה החדש יתמקד בתעשייה ביטחונית עפולה: אזור התעשייה החדש יתמקד בתעשייה ביטחונית
16/3/2026 דני ברנר
נחשפה נחשפה "מטחנת גורים" בצפון
9/3/2026 דני ברנר
מצדיעים לנשות המילואימניקים: מחווה מרגשת בעפולה ביום האישה הבינלאומי מצדיעים לנשות המילואימניקים: מחווה מרגשת בעפולה ביום האישה הבינלאומי
9/3/2026 דני ברנר
ביקור ״מלחמתי״ ביקור ״מלחמתי״
9/3/2026 דני ברנר
עפולה: חוגגים פורים במקלטים עפולה: חוגגים פורים במקלטים
3/3/2026 דני ברנר
עפולה: העירייה תקיים תרגיל בשיתוף פיקוד העורף עפולה: העירייה תקיים תרגיל בשיתוף פיקוד העורף
3/3/2026 דני ברנר
מגה בר מצווה מגה בר מצווה
24/2/2026 דני ברנר
העיר עפולה כיכבה ביריד התיישבות של משרד נגב-גליל העיר עפולה כיכבה ביריד התיישבות של משרד נגב-גליל
16/2/2026 דני ברנר
האזרחים הוותיקים מצדיעים לחיילי חטיבת כפיר האזרחים הוותיקים מצדיעים לחיילי חטיבת כפיר
16/2/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות