עפולהנט חדשות - וותיקי עפולה עלו לירושלים לציון חמישים שנה לאיחוד העיר
וותיקי עפולה עלו לירושלים לציון חמישים שנה לאיחוד העיר

מאת: קרן כהן 
יום שני, 11 בספטמבר 2017, 13:44
למעלה מ-300 וותיקי העיר עלו לעיר הבירה במסע ייחודי לציון 50 שנה למלחמת ששת הימים ולאיחודה של ירושלים תחת הסיסמא וותיקי עפולה במסע מבירת העמק לעיר הבירה ירושלים

ראש עיריית ירושליים ניר ברקת מעניק ליצחק מירון את סיכת העיר (צילום: דוברות העירייה)

המסע החל בשיתוף פעולה מתוכנן ומקדים עם עיריית ירושלים שנאותה באופן מיידי לארח את מאות הגמלאים תושבי עפולה. במסע מתוזמן ומתוכנן היטב הגיעו הוותיקים לכיכר ספרא בו שוכנים מבני עיריית ירושלים הייחודיים. חלקו הראשון של היום החל בקבלת פנים חגיגית שהכינה עיריית ירושלים לוותיקי העיר שכללה ארוחת בוקר קלה שתיה וכן שי ייחודי למזכרת מהעיר ירושלים. מכאן ציפתה לוותיקים חוויה נוספת התכנסות כולם בטקס חגיגי יוצא דופן בבית המועצה של עיריית ירושלים מבנה מפואר שאכלס את וותיקי העיר לטקס ייחודי לציון 50 שנה לאיחודה של עיר הבירה.

בתוכנית האומנותית זכו הוותיקים ליהנות מחבורת זמר "פעמי הלאדינו " שהנעימה מרפרטואר שירי הלאדינו הידועים וכמובן לא פסחו על שירי ירושלים במקצב הייחודי להם. ליבת האירוע היה נאומם של שני ראשי הערים. יצחק מירון ציין בדבריו " מחויבות של וותיקי העיר להנחיל ערכים של מורשת ואיחוד הלבבות, העובדה שוותיקי העיר בחרו להגיע במסע חגיגי לירושלים מצביע יותר מכל את אהבת לארץ ואת תרומתם להקמתה לביסוסה של מדינת ישראל כמדינה עצמאית ומשגשגת " בתום דבריו העניק יצחק מירון שי מרשים לראש עיריית ירושלים כחלק מתודת העיר עפולה על האירוח המופתי שערכה עיריית ירושלים לוותיקי העיר עפולה.

ראש עיריית ירושלים מר ברקת העניק את סיכת העיר ירושלים לראש העיר יצחק מירון, לאלי בניאס ראש מנהל רווחה עיריית עפולה ומנכ"ל דור לדור עפולה יאיר כתר.

גב" דליה פאר ילידת העיר ירושלים , אך מתגוררת שנים רבות בעיר עפולה ציינה בהתרגשות רבה כי "המעמד לשאת דברי ברכה ותודה בשם וותיקי העיר עפולה , לראש עיריית ירושלים הינו סגירת מעגל בשבילה .כמי שנולדה בירושלים לפני קום המדינה", ציינה בדבריה , "וכמי שראתה את ירושלים מפולגת וחצוייה יום זה הוא יום מרגש במיוחד עבורי . 50 שנה לאיחודה של העיר. העיר שהיא בליבות כולנו" בתום דבריה העניקה גברת פאר שי מרשים ציור של עיר הקודש ירושלים מפרי עיתה של האומנית העפולאית שילה דבור כשדי.

לאחר יום מאתגר ועמוס חוויות סיכם מנכ"ל עמותת דור לדור עפולה ,יאיר כתר "את שביעות רצונו מאיכות האירוע הייחודי שהצריך תקופה ממושכת של תיאומים עם עיריית ירושלים וכן את שביעות רצונם של וותיקי עפולה מיום מיוחד זה. הוסיף וציין יאיר כתר כי הירתמותה של עיריית עפולה – מנהל רווחה בראשותו של אלי בניאס שסייעה בקיום האירוע וצוות מסור של העמותה שעמל רבות להצלחתו, תודה מיוחדת הוסיף מנכ"ל העמותה לתמי מרדכי רכזת הפרוייקטים של העמותה ושל יעל הוכמן – מנהלת הקתדרה – שתיהן במרץ ובמסירות השקיעו את נסיונן הרב בהצלחת האירוע.
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
עפולה: קפיצה חדה באכיפת גללי הכלבים וחניות שלא כחוק עפולה: קפיצה חדה באכיפת גללי הכלבים וחניות שלא כחוק
12/1/2026 דני ברנר
עיריית עפולה תבנה בקרוב בניין חדש לאגף הרווחה עיריית עפולה תבנה בקרוב בניין חדש לאגף הרווחה
5/1/2026 דני ברנר
מקרה שפעת עופות ראשון לעונת החורף מקרה שפעת עופות ראשון לעונת החורף
5/1/2026 דני ברנר
חדש בעפולה: מנוי תאטרון לילדים חדש בעפולה: מנוי תאטרון לילדים
29/12/2025 דני ברנר
אלקבץ פנה לשר לביטחון פנים: יש לאשר רכישת נשק אישי ליוצאי צבא מעפולה אלקבץ פנה לשר לביטחון פנים: יש לאשר רכישת נשק אישי ליוצאי צבא מעפולה
29/12/2025 דני ברנר
עפולה: התלמידים נלחמים בחרמות? העירייה שולחת אותם לבילוי כיתתי בבאולינג ובקולנוע עפולה: התלמידים נלחמים בחרמות? העירייה שולחת אותם לבילוי כיתתי בבאולינג ובקולנוע
23/12/2025 דני ברנר
די למוקשים: אגף הפיקוח בעפולה יגביר את האכיפה נגד תופעת אי איסוף גללי צואת כלבים די למוקשים: אגף הפיקוח בעפולה יגביר את האכיפה נגד תופעת אי איסוף גללי צואת כלבים
16/12/2025 דני ברנר
בהשקעה של 6 מיליון שקל: נחל חרוד התעורר לחיים ושב לזרום בהשקעה של 6 מיליון שקל: נחל חרוד התעורר לחיים ושב לזרום
16/12/2025 דני ברנר
חיזוק מעבר לים חיזוק מעבר לים
8/12/2025 דני ברנר
עפולה: אושר תקציב של 65 מיליון שקלים להקמת היכל עפולה: אושר תקציב של 65 מיליון שקלים להקמת היכל "ארנה"
8/12/2025 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות