עפולהנט חדשות - מגדל העמק: 100 אחוז זכיה בהגרלה ב''מחיר למשתכן''
מגדל העמק: 100 אחוז זכיה בהגרלה ב"מחיר למשתכן"

מאת: דני ברנר 
יום שלישי, 25 ביולי 2017, 13:29
בעקבות התערבותו של ראש העיר אלי ברדה כל תושבי העיר שהשתתפו בהגרלה הגדולה של "המחיר למשתכן" - יזכו בזכות לרכוש דירה

ברדה וכחלון במגדל העמק (צילום: באדיבות דוברות העירייה)

בהגרלת הגדולה של "המחיר למשתכן" הוצאו 387 יח"ד במגדל העמק אליה ניגשו 146 מתושבי העיר. בזכות התערבות ראש העיר אלי ברדה להגדלת אחוזי העדפה לתושבי העיר ל-50% מהדירות- ייהנו כל תושבי העיר שהשתתפו בהגרלה מהזכות לרכוש דירה.

ההגרלה הגדולה של ״מחיר למשתכן״ בה הוצאו למכירה 15,000 דירות בכל הארץ ובתוכם 387 יחידות דיור במגדל העמק והסתיימה לפני כשבועיים חושפת נתון מדהים. על פי נתוני ההגרלה עולה כי במגדל העמק נרשמו 667 בעלי זכות מכל הארץ, מתוכם 146 מבני המקום שיתמודדו על הזכות לרכוש דירה מוזלת מבין 387 יחידות הדיור שהוצאו למכירה. אך היות ועל פי תנאי ההגרלה 50% מסך יחידות הדיור (193 יחידות בסך הכל) מיועדות לבני המקום – משמעות הנתון היא שכל בני המקום שהשתתפו בהגרלה- יזכו בזכות לרכוש דירה מוזלת שכן כמות הדירות "המשוריינות" לבני המקום עולה על כמות הנרשמים מבני המקום.

למעשה מגדל העמק ועוד שתי ערים בלבד הן היחידות מבין הערים שהשתתפו בהגרלה הגדולה שכל בני המקום שהשתתפו בהגרלות בתחומן – יזכו בזכות לרכוש דירה מוזלת. חשוב לציין כי ההישג אינו מקרי שכן מיד עם השקת תכנית "המחיר למשתכן" לפני כמעט שנתיים, קרא ראש העיר אלי ברדה לעצור את התכנית בעירו שכן על פי התנאים הראשונים היא הבטיחה רק 20% העדפה בהגרלות לבני המקום. לאחר מאבק של מספר חודשים קיבלו ראשי משרד הבינוי והשיכון את טענותיו של ברדה והעלו את אחוזי הזכאות במגדל העמק ל-50% (חצי מסך הדירות) עובדה שאפשרה, כאמור, לכלל הנרשמים ממגדל העמק לזכות בזכות לרכוש דירה בהגרלה האחרונה שתוצאותיה יפורסמו בעוד כשבועיים (14.8).

ראש העיר אלי ברדה אמר: "עכשיו אנחנו קוטפים את פירות המאבק בתחילת הדרך במסגרתו התעקשנו להעמיד את שיעור העדפה לבני המקום על 50% מסך יחידות הדיור כדי להגדיל את הסיכוי שלהם לרכוש דירה מוזלת לצד משפחתם בעיר בה גדלו והתחנכו".
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
תמרור אזהרה לתובעים נגד רשויות מקומיות תמרור אזהרה לתובעים נגד רשויות מקומיות
15/10/2026 דני ברנר
חדש בעפולה: יוזמה ארצית להקמת מערכות סולאריות פרטיות בעפולה חדש בעפולה: יוזמה ארצית להקמת מערכות סולאריות פרטיות בעפולה
14/10/2026 דני ברנר
סוכלה הברחת סמים מירדן סמוך לקיבוץ מעוז חיים סוכלה הברחת סמים מירדן סמוך לקיבוץ מעוז חיים
12/10/2026 דני ברנר
נשק לא חוקי נתפס בביתו של תושב סולם הסמוך לעפולה נשק לא חוקי נתפס בביתו של תושב סולם הסמוך לעפולה
29/9/2026 דני ברנר
פסטיבל עפודיז חוזר ובגדול: עפולה הופכת לבירת הקולינריה של העמק פסטיבל עפודיז חוזר ובגדול: עפולה הופכת לבירת הקולינריה של העמק
27/9/2026 דני ברנר
הגביע הוא שלנו הגביע הוא שלנו
23/9/2026 דני ברנר
אם ובנה ניכוו קשה במעין עין מודע בעמק המעיינות אם ובנה ניכוו קשה במעין עין מודע בעמק המעיינות
21/9/2026 דני ברנר
המועצה האזורית עמק יזרעאל: מנשה מלכין מונה לסגן ראשת המועצה המועצה האזורית עמק יזרעאל: מנשה מלכין מונה לסגן ראשת המועצה
9/9/2026 דני ברנר
עיריית עפולה נערכת לשינויי אקלים עיריית עפולה נערכת לשינויי אקלים
1/9/2026 דני ברנר
למעלה מ-16 אלף תלמידים פתחו את שנת הלימודים בעפולה למעלה מ-16 אלף תלמידים פתחו את שנת הלימודים בעפולה
1/9/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות