עפולהנט חדשות - עפולה: נמחקה עתירתו של חבר המועצה, חביב פרץ
עפולה: נמחקה עתירתו של חבר המועצה, חביב פרץ

מאת: שלומי אלבז 
שבת, 22 ביולי 2017, 09:27
חבר המועצה עתר לבית המשפט בדרישה לבטל את החלטת וועדת המכרזים בעיריית עפולה אודות מינוי יועץ משפטי חיצוני לעירייה. בית המשפט החליט על מחיקת העתירה וקבע כי העירייה תפעל לבחירת וועדה שתבחר את היועץ המשפטי החיצוני הבא

עיריית עפולה. מתי יהיה יועץ משפטי חיצוני חדש לעירייה? (צילום: מערכת עפולהנט)

בית המשפט המחוזי בנצרת, בשבתו כבית משפט לעניינים מנהלים, דחה ביום חמישי את העתירה המנהלית שהגיש חבר מועצת עיריית עפולה, חביב פרץ כנגד חברי וועדת המכרזים בעירייה, בדרישה לבטל את תוצאות המכרז לתפקיד יועץ משפטי חיצוני חדש לעירייה. למכרז ניגשו 43 מועמדים. בעקבות החלטת העירייה לבטל את תוצאות המכרז הגיש פרץ את העתירה המנהלית, בה הוא מבקש לבטל את החלטת הוועדה לבטל את תוצאות המכרז הקיים. פרץ הגדיר את שיקולי הועדה כשיקולים זרים, שנולדו לטענתו רק לאחר שהמועמד לו "נתפר״ המינוי, לטענתו, לא זכה בו ועל כן עלתה הצעת העירייה לבטל את המכרז הנוכחי. לעתירה הצטרף גם משרד עורכי הדין "פריש שפרבר", שזכו תחילה בשירותי הייעוץ המשפטי בעיריית עפולה אך כאמור הוועדה החליטה לבטל את הבחירה בהם. במשרד טוענים כי החלטת הביטול התקבלה משיקולים זרים, לא עניינים, אשר אין בינם לבין החובה למלא אחר מנהל תקין קשר.

בפרוטוקול ההחלטה שהגיע לידי "עפולהנט" החליט השופט דני צרפתי, כי העתירה תימחק וההחלטה בדבר ביטול המכרז תעמוד בתוקפה, כאשר כל צד שומר על טענותיו. עוד קבע השופט כי העירייה תפעל לבחירת ועדה שתבחר את היועץ המשפטי החיצוני הבא של עיריית עפולה בלוח זמנים קצר ככל האפשר, ובמידת הצורך תביא את מבנה הוועדה לאישור מועצת העיר.

מעיריית עפולה נמסר בתגובה: "בפסק דין חסר תקדים בחריפותו תקף בית המשפט את חבר מועצת העיר ואת עו״ד אילן וקנין, כל אחד בנפרד וקבע שהעותר, חבר המועצה חביב פרץ, נהג בתכסיסנות ובחוסר תום לב. שוב הוכח כי חבר האופוזיציה, חביב פרץ, גורם נזק תדמיתי, ציבורי וכספי ללא הרף לעיר עפולה, תוך שימוש באמצעים פסולים".

עו"ד אילן ועקנין, שייצג את פרץ בעתירה מסר: "אני מרוצה מפסק הדין שהתקבל בהסכמת הצדדים ועוד יותר, מהקביעה כי בהתאם להסכמות, יש למנות וועדה בהרכב גורמים מקצועיים ונבחרי ציבור שתבחר את היועץ המשפטי החיצוני לעירייה בהתאם למתווה שהכתיב בית המשפט, והכל לטובת תושבי העיר עפולה".
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
ספרייה עד המקלט: יוזמה חדשה בעפולה מביאה את הספרים עד למרחבים המוגנים ספרייה עד המקלט: יוזמה חדשה בעפולה מביאה את הספרים עד למרחבים המוגנים
16/3/2026 דני ברנר
עפולה: אזור התעשייה החדש יתמקד בתעשייה ביטחונית עפולה: אזור התעשייה החדש יתמקד בתעשייה ביטחונית
16/3/2026 דני ברנר
נחשפה נחשפה "מטחנת גורים" בצפון
9/3/2026 דני ברנר
מצדיעים לנשות המילואימניקים: מחווה מרגשת בעפולה ביום האישה הבינלאומי מצדיעים לנשות המילואימניקים: מחווה מרגשת בעפולה ביום האישה הבינלאומי
9/3/2026 דני ברנר
ביקור ״מלחמתי״ ביקור ״מלחמתי״
9/3/2026 דני ברנר
עפולה: חוגגים פורים במקלטים עפולה: חוגגים פורים במקלטים
3/3/2026 דני ברנר
עפולה: העירייה תקיים תרגיל בשיתוף פיקוד העורף עפולה: העירייה תקיים תרגיל בשיתוף פיקוד העורף
3/3/2026 דני ברנר
מגה בר מצווה מגה בר מצווה
24/2/2026 דני ברנר
העיר עפולה כיכבה ביריד התיישבות של משרד נגב-גליל העיר עפולה כיכבה ביריד התיישבות של משרד נגב-גליל
16/2/2026 דני ברנר
האזרחים הוותיקים מצדיעים לחיילי חטיבת כפיר האזרחים הוותיקים מצדיעים לחיילי חטיבת כפיר
16/2/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות