עפולהנט חדשות - הנס המופלא של מרסלינו הקטן
הנס המופלא של מרסלינו הקטן

מאת: דני ברנר 
יום חמישי, 8 ביוני 2017, 07:30
הוא נולד לפני 5 חודשים, בשבוע ה-23 להריון, במשקל של 570 גרם בלבד... במהלך חייו הקצרים כבר עבר ניתוח לב, בקע ועיניים, ונגד כל הסיכויים הוא שרד. אתמול הוא שוחרר לביתו במשקל 3.3 ק״ג. זהו סיפור הנס המופלא של מרסלינו הקטן, בן הזקונים של קודסיה ורוני חאטום, מקהילת לוחמי צד״ל בצפת

קודסיה ורוני חאטום עם מרסלינו הקטן ביום השחרור (צילום: מרכז רפואי זיו)

חמישה חודשים לאחר שנולד בשבוע ה-23 להריון, במשקל 570 גרם בלבד, שוחרר אתמול מרסלינו הקטן מהמחלקה לטיפול נמרץ ביילוד במרכז הרפואי זיו בצפת ויצא הביתה עם הוריו המאושרים והנרגשים. קודסיה ורוני חאטום הוריו של מרסלינו, הם מקהילת לוחמי צד"ל שהיגרו לישראל עם נסיגת צה"ל מלבנון בשנת 2000 ומתגוררים בעיר צפת עם שלושת ילדיהם הנוספים, שתי בנות ובן בני 16, 14 ו-13.

האם קודסיה חאטום, סיפרה כי כבר בשבוע ה- 13 להריון נאמר לה כי מדובר בהריון בסיכון גבוה מאוד אבל בני הזוג לא ויתרו על החלום להביא בן זקונים לעולם. "מיד עם אשפוזי במחלקת יולדות, הגיע אלי פרופ׳ שינוול מנהל המחלקה והסביר כי המצב של התינוק לא פשוט, אך הצוות יעשה הכל להצלתו. אלה היו חודשים קשים, היטלטלנו בין תקווה לייאוש אבל הסוף טוב. חייו של מרסלינו שלנו ניצלו בזכות עבודה מדהימה של הצוות הרפואי", סיפרה קודסיה בדמעות, "אני מרגישה שהלב שלי על סף פיצוץ מרוב התרגשות. חיכינו לרגע הזה כל כך הרבה זמן". ובעלה רוני מחבק אותה ואומר: "אני מפחד ומתרגש בו זמנית. מרסלינו עדיין זקוק לסיוע בחמצן ומעבר לכך, הוא מאוד שברירי. המשקל שלו כרגע הוא בסך הכל 3.300 ק"ג, אבל ביחס למשקל שבו נולד 570 גרם, אנחנו אופטימיים. אנחנו מודים לרופאים ולצוות על הטיפול המסור. מה שקרה פה הוא לא פחות מנס", אמר האב הנרגש.

שושי אפוטה האחות אחראית בטיפול נמרץ ילודים אמרה: "מצד אחד ההורים מייחלים לרגע החזרה הביתה עם התינוק החדש, לאחר חודשים רבים, בתקווה להתחיל בשגרת החיים ומצד שני חוששים. הם יודעים שאנחנו כאן לכל דבר ועניין ונמשיך לתמוך במשפחה באמצעות הטלפון וביקורי מעקב. מקרה שכזה לא שוכחים אף פעם. כולנו כאן במחלקה מתרגשים איתם".

פרופ' אריק שינוול, מנהל המחלקה לטיפול נמרץ ביילוד בביה״ח זיו מציין כי מדובר בהצלחה גדולה מאוד, "סיכויי ההישרדות לפג שנולד בשבוע ה-23 במשקל 570 במדינת ישראל, הם פחות מ-10%. מרסלינו הקטן עבר תהליך רפואי לא פשוט, שכלל גם ניתוח לב בסמוך מאוד ללידה, ניתוח בקע מפשעתי וכן טיפולי עיניים וטיפולים נוספים שבוצעו על ידי צוות רפואי רב תחומי. המשפחה אף היא השקיעה מאמצים אדירים בטיפול בתינוק והנה, יש לנו הפי אנד. זה מאוד משמח", סיכם פרופ׳ שינוול.

״אנחנו מודים לצוות הרפואי על הטיפול המקצועי והמסור״. ההורים המאושרים עם מרסילנו והצוות הרפואי של המחלקה (צילום: מרכז רפואי זיו)
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
ספרייה עד המקלט: יוזמה חדשה בעפולה מביאה את הספרים עד למרחבים המוגנים ספרייה עד המקלט: יוזמה חדשה בעפולה מביאה את הספרים עד למרחבים המוגנים
16/3/2026 דני ברנר
עפולה: אזור התעשייה החדש יתמקד בתעשייה ביטחונית עפולה: אזור התעשייה החדש יתמקד בתעשייה ביטחונית
16/3/2026 דני ברנר
נחשפה נחשפה "מטחנת גורים" בצפון
9/3/2026 דני ברנר
מצדיעים לנשות המילואימניקים: מחווה מרגשת בעפולה ביום האישה הבינלאומי מצדיעים לנשות המילואימניקים: מחווה מרגשת בעפולה ביום האישה הבינלאומי
9/3/2026 דני ברנר
ביקור ״מלחמתי״ ביקור ״מלחמתי״
9/3/2026 דני ברנר
עפולה: חוגגים פורים במקלטים עפולה: חוגגים פורים במקלטים
3/3/2026 דני ברנר
עפולה: העירייה תקיים תרגיל בשיתוף פיקוד העורף עפולה: העירייה תקיים תרגיל בשיתוף פיקוד העורף
3/3/2026 דני ברנר
מגה בר מצווה מגה בר מצווה
24/2/2026 דני ברנר
העיר עפולה כיכבה ביריד התיישבות של משרד נגב-גליל העיר עפולה כיכבה ביריד התיישבות של משרד נגב-גליל
16/2/2026 דני ברנר
האזרחים הוותיקים מצדיעים לחיילי חטיבת כפיר האזרחים הוותיקים מצדיעים לחיילי חטיבת כפיר
16/2/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות