עפולהנט חדשות - מקומות ראשונים לאתלטים של עירוני עפולה
מקומות ראשונים לאתלטים של עירוני עפולה

מאת: קרן כהן 
יום רביעי, 10 במאי 2017, 18:57
קבוצת האתלטיקה הפועל עירוני עפולה השתתפה במרוץ התבור ה-65 והביאה כבוד רב לעיר עפולה לאחר שזכו במקומות הראשונים ושבו עם גביעים ופרסים

הספורטאים שבו עם גביעים ופרסים (צילום: דוברות העירייה)

מרוץ הקפת התבור ע"ש יצחק שדה הוא מרוץ מסורתי המתקיים מדי שנה. זהו המרוץ הוותיק בישראל, מסורת מרוצי הקפת התבור החלה בשנת 1952. על פי עיתונאי הספורט הוותיק ישראל פז, הקפת התבור נקבעה על ידי מרכז הפועל, לאחר מותו של האלוף יצחק שדה ולזכרו. לאחר שפרש מצה"ל, יצחק שדה היה חבר מועצת עירית תל אביב וחבר מרכז הפועל, טבע את הסיסמה "ספורט לאלפים ולא לאלופים". המרוץ מאורגן על ידי מועצה אזורית הגליל התחתון, בשיתוף מחלקת כושר קרבי של צה"ל, מתנדבים וגורמים נוספים.

קבוצת האתלטיקה עירוני עפולה כובשת את ההר מידי שנה באופן מסורתי וגם השנה חזרו הרצים עם גביעים ופרסים חשובים. אורך מסלול הריצה של הקפת התבור הוא 11 ק"מ. אנדלקאו גזהיי זכה במקום שלישי כללי דני דסטה זכה במקום הראשון בקטגוריות גיל, יניב בוגנים שקטף את המקום השלישי בקטגוריה במקצה זה.

יעוד דסטה זכה במקום הראשון כללי במרוץ תחרותי למרחק 5.5 ק"מ. מרוץ הקפת התבור הוא מרוץ שדה בתנאי שטח מגוונים ולא מרוץ כביש. כמו כן התקיימו שני מסלולים תחרותיים של 5.5 ק"מ ו-2 ק"מ לילדים. איה בראון מהקבוצה זכתה מקום ראשון בקטגוריה ומשתתפים נוספים מעפולה, שפרו את הזמנים שלהם בצורה משמעותית ובינהם בלט לטובה, אביעד גדמו ילד בן 9 במסלול ה-2 ק"מ כשעשה תוצאה של 8 דקות ו-40 שניות.
מאמן הקבוצה דני דסטה משבח ומחזק את ידה של עיריית עפולה ומחלקת הספורט על תמיכתם הרבה וכמו כן מציין גם את המרכזים הקהילתיים וגופים נוספים המסייעים להצלחתה של הקבוצה הייחודית.

עודד פרל מנהל מחלקת הספורט שיבח את הרצים והביע את הערכתו ונכונותו להמשיך ולתמוך בספורטאים, ולסייע בתנאים הדרושים לטובת טיפוח ההישגים הרבים שקבוצה זו מביאה לעיר עפולה בשנים האחרונות. יניב בוגנים שותף ופעיל באיגוד האתלטיקה מחזק את פעילותו של עודד פרל מנהל מחלקת הספורט בתרומתו להעלאת המודעות ופיתוח עולם הריצה: "חזרתי נרגש מאוד, אין ספק שהמשך השקעה בכיוון הספורט האינדיבידואלי מראה את פירותיו בעפולה בתחומים רבים, היינו שם כספורטאים וכעפולאים גאים".

מחלקת הספורט מזמינה את כל חובבי הריצה וההליכה התחרותית והעממית, להשתתף בריצת/הליכת ליל ירח שתתקיים בתאריך 8.6.17 יום חמישי בשעה 20:00 באנדרטת חטיבת כפיר, בה יהיו מסלולים מגוונים של 10 ק"מ לריצה בלבד ו-6 או 3 ק"מ של ריצה או הליכה לבחירתכם, אירוע המשלב את הפן התחרותי, בו יוכרזו שלושת המנצחים במקומות הראשונים לצד הפן העממי והחווייתי באירוע מושקע .
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
אבי אלקבץ: ״אני מודה על הזכות לעמוד בראשות העיר בשנת המאה שלה״ אבי אלקבץ: ״אני מודה על הזכות לעמוד בראשות העיר בשנת המאה שלה״
2/5/2025 דני ברנר
יהורם גאון, משה פרץ, עקיבא וגל אדם יופיעו בעצמאות בעפולה יהורם גאון, משה פרץ, עקיבא וגל אדם יופיעו בעצמאות בעפולה
29/4/2025 דני ברנר
בערב יום הזיכרון: חלל נוסף לעיר עפולה בערב יום הזיכרון: חלל נוסף לעיר עפולה
29/4/2025 דני ברנר
במד במד"א ערוכים בכוננות גבוהה לאבטח רפואית בבתי העלמין ברחבי הארץ
27/4/2025 דני ברנר
31 ניצולי שואה מאושפזים הבוקר במרכז הרפואי העמק 31 ניצולי שואה מאושפזים הבוקר במרכז הרפואי העמק
24/4/2025 דני ברנר
יש אלוף חדש: ינאי בן ארי הוכתר כאלוף ישראל בשח בזק בתום דרמה באליפות בעפולה יש אלוף חדש: ינאי בן ארי הוכתר כאלוף ישראל בשח בזק בתום דרמה באליפות בעפולה
22/4/2025 דני ברנר
שמים דגש על בריאות התושבות והתושבים שמים דגש על בריאות התושבות והתושבים
22/4/2025 דני ברנר
עפולה: נבחרו 12 'יקירי העיר' לשנת 2025 עפולה: נבחרו 12 'יקירי העיר' לשנת 2025
22/4/2025 דני ברנר
הישג ראשון ליו הישג ראשון ליו"ר המועצה הדתית החדש בעפולה
7/4/2025 דני ברנר
שפ שפ"ע של הכנות לקראת הפסח
7/4/2025 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


כל הכתבות הקודמות