עפולהנט חדשות - בקרוב עבודות שיקום הכנסייה הטמפלרית באלוני אבא
בקרוב עבודות שיקום הכנסייה הטמפלרית באלוני אבא

מאת: דני ברנר 
יום ראשון, 23 באפריל 2017, 15:28
היסטוריה בעמק – בטקס חגיגי נחתם הסכם שיתוף פעולה בין ממשלת גרמניה לבין האגודה החקלאית במושב. הטקס נערך במעמד שגריר גרמניה בישראל, ד"ר קלמנס פון גצה, ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל – אייל בצר, אורי בן ציוני – מנהל מחוז צפון של המועצה לשימור אתרים, יגאל דרך – אחראי הפרוייקט מטעם אגודת אלוני אבא והסופר מאיר שלו

טקס חתימת הסכם שיתוף הפעולה (צילום: באדיבות דוברות המועצה)

טקס מרגש באלוני אבא – במעמד שגריר גרמניה בישראל, ד"ר קלמנס פון גצה וצוות השגרירות, נחתם אתמול הסכם שיתוף פעולה בין ממשלת גרמניה לאגודה החקלאית של אלוני אבא. במסגרת ההסכם תממן ממשלת גרמניה עבודות הצלה ושיקום של הכנסיה הטמפלרית השוכנת במרכז היישוב, כנסיה שבנו הנוצרים הטמפלרים שהתגוררו במושבה ולדהיים בתחילת המאה. יש להדגיש כי משרד החוץ הגרמני תומך כעת בצעדי חירום ראשונים, לשיקום מלא של המבנה ופתיחתו לציבור נדרשים ספונסרים נוספים. בנוסף, גם אגודת אלוני אבא תשקיע מתקציבה בעבודות ההצלה ובהמשך, יגוייסו כספים נוספים להמשך פיתוח המקום והפיכתו למרכז תרבות יישובי ואזורי.

את הטקס פתחה חבורת הזמר המקומית – אבא, בניצוחו של יפתח גרשון, שהפליאה בשירה. שגריר גרמניה בישראל, ד"ר פון קלמנס, ברך על שיתוף הפעולה המרגש ועל כך שמתיישבי אלוני אבא ואנשי המועצה ושימור האתרים, מכירים בערכו הארכיטקטוני וההיסטורי של המקום ונרתמים למאמץ לשקמו ולשפצו. ד"ר פון גצה הודה לסופר מאיר שלו, תושב המקום, שיזם את הקשר הראשוני.

בהמשך, ברך ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל, אייל בצר, ואמר: "מבנה הכנסייה באלוני אבא הוא ייחודי בסביבתו במבנהו הארכיטקטוני. מבנה הכנסיה המיוחד והמרכזי ביישוב, מושך את תשומת ליבם של מבקרים ותיירים. בעתיד, כשנשלים את עבודות ההצלה, השיקום והפיתוח, המבנה יהפוך למרכז תרבות אזורי שוקק פעילות. אני מודה לממשלת גרמניה, ליישוב אלוני אבא, למועצה לשימור אתרי מורשת, ולסופר מאיר שלו שנרתם למשימה".

בהמשך, ברך גם יגאל דרך, האחראי על הפרוייקט מטעם אגודת אלוני אבא. הארכיטקט ברני לודמיר, סיפר על המקום וסקר את התכנית שיצר לשיקום הכנסייה. אורי בן ציוני, מהמועצה לשימור אתרים, ברך ואמר כי גם המועצה לשימור אתרים תרתם למאמץ הגדול במקום. הסופר מאיר שלו, שכתב רבות על עלילות הטמפלרים בספריו, איחל שהכנסייה ההיסטורית תהפוך למרכז תרבות ואמנות ועשייה שוקקת.


המושבה ההיסטורית ולדהיים, הוקמה בסמוך ליישוב הטמפלרי בית לחם בשנת 1907, ושניהם נעזבו כמעט לגמרי עם גירושם של הטמפלרים מארץ ישראל על ידי השלטון הבריטי, עקב היותם נתיני אויב. שנים מאוחר יותר, היישוב אלוני אבא, עלה לקרקע ב- 1948 , כהתיישבות שיתופית של תנועת הנוער הציוני, על אדמות היישוב הטמפלרי ולדהיים. המושב קרוי ע״ש הצנחן אבא ברדיצ׳ב, שהיה חבר הגרעין המייסד ״במאבק״. בשנות ה- 2000 החלה הרחבה קהילתית במקום.
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
תמרור אזהרה לתובעים נגד רשויות מקומיות תמרור אזהרה לתובעים נגד רשויות מקומיות
15/10/2026 דני ברנר
חדש בעפולה: יוזמה ארצית להקמת מערכות סולאריות פרטיות בעפולה חדש בעפולה: יוזמה ארצית להקמת מערכות סולאריות פרטיות בעפולה
14/10/2026 דני ברנר
סוכלה הברחת סמים מירדן סמוך לקיבוץ מעוז חיים סוכלה הברחת סמים מירדן סמוך לקיבוץ מעוז חיים
12/10/2026 דני ברנר
נשק לא חוקי נתפס בביתו של תושב סולם הסמוך לעפולה נשק לא חוקי נתפס בביתו של תושב סולם הסמוך לעפולה
29/9/2026 דני ברנר
פסטיבל עפודיז חוזר ובגדול: עפולה הופכת לבירת הקולינריה של העמק פסטיבל עפודיז חוזר ובגדול: עפולה הופכת לבירת הקולינריה של העמק
27/9/2026 דני ברנר
הגביע הוא שלנו הגביע הוא שלנו
23/9/2026 דני ברנר
אם ובנה ניכוו קשה במעין עין מודע בעמק המעיינות אם ובנה ניכוו קשה במעין עין מודע בעמק המעיינות
21/9/2026 דני ברנר
המועצה האזורית עמק יזרעאל: מנשה מלכין מונה לסגן ראשת המועצה המועצה האזורית עמק יזרעאל: מנשה מלכין מונה לסגן ראשת המועצה
9/9/2026 דני ברנר
עיריית עפולה נערכת לשינויי אקלים עיריית עפולה נערכת לשינויי אקלים
1/9/2026 דני ברנר
למעלה מ-16 אלף תלמידים פתחו את שנת הלימודים בעפולה למעלה מ-16 אלף תלמידים פתחו את שנת הלימודים בעפולה
1/9/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות