עפולהנט חדשות - בקרוב עבודות שיקום הכנסייה הטמפלרית באלוני אבא
בקרוב עבודות שיקום הכנסייה הטמפלרית באלוני אבא

מאת: דני ברנר 
יום ראשון, 23 באפריל 2017, 15:28
היסטוריה בעמק – בטקס חגיגי נחתם הסכם שיתוף פעולה בין ממשלת גרמניה לבין האגודה החקלאית במושב. הטקס נערך במעמד שגריר גרמניה בישראל, ד"ר קלמנס פון גצה, ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל – אייל בצר, אורי בן ציוני – מנהל מחוז צפון של המועצה לשימור אתרים, יגאל דרך – אחראי הפרוייקט מטעם אגודת אלוני אבא והסופר מאיר שלו

טקס חתימת הסכם שיתוף הפעולה (צילום: באדיבות דוברות המועצה)

טקס מרגש באלוני אבא – במעמד שגריר גרמניה בישראל, ד"ר קלמנס פון גצה וצוות השגרירות, נחתם אתמול הסכם שיתוף פעולה בין ממשלת גרמניה לאגודה החקלאית של אלוני אבא. במסגרת ההסכם תממן ממשלת גרמניה עבודות הצלה ושיקום של הכנסיה הטמפלרית השוכנת במרכז היישוב, כנסיה שבנו הנוצרים הטמפלרים שהתגוררו במושבה ולדהיים בתחילת המאה. יש להדגיש כי משרד החוץ הגרמני תומך כעת בצעדי חירום ראשונים, לשיקום מלא של המבנה ופתיחתו לציבור נדרשים ספונסרים נוספים. בנוסף, גם אגודת אלוני אבא תשקיע מתקציבה בעבודות ההצלה ובהמשך, יגוייסו כספים נוספים להמשך פיתוח המקום והפיכתו למרכז תרבות יישובי ואזורי.

את הטקס פתחה חבורת הזמר המקומית – אבא, בניצוחו של יפתח גרשון, שהפליאה בשירה. שגריר גרמניה בישראל, ד"ר פון קלמנס, ברך על שיתוף הפעולה המרגש ועל כך שמתיישבי אלוני אבא ואנשי המועצה ושימור האתרים, מכירים בערכו הארכיטקטוני וההיסטורי של המקום ונרתמים למאמץ לשקמו ולשפצו. ד"ר פון גצה הודה לסופר מאיר שלו, תושב המקום, שיזם את הקשר הראשוני.

בהמשך, ברך ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל, אייל בצר, ואמר: "מבנה הכנסייה באלוני אבא הוא ייחודי בסביבתו במבנהו הארכיטקטוני. מבנה הכנסיה המיוחד והמרכזי ביישוב, מושך את תשומת ליבם של מבקרים ותיירים. בעתיד, כשנשלים את עבודות ההצלה, השיקום והפיתוח, המבנה יהפוך למרכז תרבות אזורי שוקק פעילות. אני מודה לממשלת גרמניה, ליישוב אלוני אבא, למועצה לשימור אתרי מורשת, ולסופר מאיר שלו שנרתם למשימה".

בהמשך, ברך גם יגאל דרך, האחראי על הפרוייקט מטעם אגודת אלוני אבא. הארכיטקט ברני לודמיר, סיפר על המקום וסקר את התכנית שיצר לשיקום הכנסייה. אורי בן ציוני, מהמועצה לשימור אתרים, ברך ואמר כי גם המועצה לשימור אתרים תרתם למאמץ הגדול במקום. הסופר מאיר שלו, שכתב רבות על עלילות הטמפלרים בספריו, איחל שהכנסייה ההיסטורית תהפוך למרכז תרבות ואמנות ועשייה שוקקת.


המושבה ההיסטורית ולדהיים, הוקמה בסמוך ליישוב הטמפלרי בית לחם בשנת 1907, ושניהם נעזבו כמעט לגמרי עם גירושם של הטמפלרים מארץ ישראל על ידי השלטון הבריטי, עקב היותם נתיני אויב. שנים מאוחר יותר, היישוב אלוני אבא, עלה לקרקע ב- 1948 , כהתיישבות שיתופית של תנועת הנוער הציוני, על אדמות היישוב הטמפלרי ולדהיים. המושב קרוי ע״ש הצנחן אבא ברדיצ׳ב, שהיה חבר הגרעין המייסד ״במאבק״. בשנות ה- 2000 החלה הרחבה קהילתית במקום.
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
כתב אישום: הסליק אקדח בתחתונים ואקדח נוסף מתחת למושב כתב אישום: הסליק אקדח בתחתונים ואקדח נוסף מתחת למושב
18/6/2026 דני ברנר
מנכ”ל משרד הפנים, ישראל אוזן: מנכ”ל משרד הפנים, ישראל אוזן: "תנופת הפיתוח בעפולה מרשימה"
17/6/2026 דני ברנר
החל מ-12 ביוני: שיפורים ושינויים במערך התחבורה הציבורית בעפולה החל מ-12 ביוני: שיפורים ושינויים במערך התחבורה הציבורית בעפולה
10/6/2026 דני ברנר
אחרי דחייה ארוכה, מסע הסיור והניווט לזכרו של תא אחרי דחייה ארוכה, מסע הסיור והניווט לזכרו של תא"ל ארז גרשטיין ז"ל יצא לדרך
25/5/2026 דני ברנר
זהירות נחש זהירות נחש
25/5/2026 דני ברנר
הממ״דים החדשים בשכונת גבעת המורה בעפולה הממ״דים החדשים בשכונת גבעת המורה בעפולה
21/5/2026 דני ברנר
שבועות כמו פעם: מחול, חקלאות, גבינות ותהלוכה חגיגית במוזיאון העמק שבועות כמו פעם: מחול, חקלאות, גבינות ותהלוכה חגיגית במוזיאון העמק
17/5/2026 דני ברנר
בול 100 שנים לעפולה בול 100 שנים לעפולה
15/5/2026 דני ברנר
עפולה: הסתיים קורס חובשי רפואת חירום של מד״א עפולה: הסתיים קורס חובשי רפואת חירום של מד״א
14/5/2026 דני ברנר
נחנך מרכז חדש להתפתחות הילד במגדל העמק נחנך מרכז חדש להתפתחות הילד במגדל העמק
14/5/2026 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות